Αυτή την στιγμή όλα τα ενδεχόμενα είναι ανοιχτά ακόμη και για πρόωρες εκλογές πολύ νωρίτερα από τον Μάιο που υπολογίζουν οι περισσότεροι καθώς η επίθεση στην κυβέρνηση είναι πάρα πολύ μεγάλη. Για τα σενάρια περί ραντεβού Τσίπρα-Καμμένο από τον ΣΥΡΙΖΑ έλεγαν ότι ο Καμμένος είναι σε ταξίδι μέχρι την Τρίτη χωρίς να αναφέρουν αν επίκειται ραντεβού.
Την ίδια ώρα οι ΑΝΕΛ είναι υπό διάλυση καθώς ένα-ένα τα στελέχη του κόμματος απομακρύνται από την γραμμή Καμμένου. Η υφυπουργός Εσωτερικών, Μαρίνα Χρυσοβελώνη, πρόσθεσε ακόμη έναν πονοκέφαλο στον Πάνο Καμμένο.
Σημείωσε σήμερα ότι εφόσον η συμφωνία των Πρεσπών, «είναι πράγματι προς το συμφέρον της χώρας, από εκεί και πέρα δεν νομίζω ότι υπάρχει κανένας λόγος να φύγω από τη θέση μου και να δημιουργήσω προβλήματα στην κυβέρνηση.
Εγώ θα αναγνώσω το κείμενο της συγκεκριμένης συμφωνίας και εφόσον είναι πράγματι προς το συμφέρον της χώρας, από εκεί και πέρα δεν νομίζω ότι υπάρχει κανένας λόγος να φύγω από τη θέση μου και να δημιουργήσω προβλήματα στην κυβέρνηση, εκτός και εάν η λύση αυτή υποδειχθεί από τον Πρωθυπουργό» τόνισε μιλώντας στον Real fm 97,8.
Διαβάστε επίσης: Παπαχριστόπουλος: Δεν ήταν μυστικό το ραντεβού με τον Τσίπρα – Δεν θα ρίξω την κυβέρνηση
Σε άλλη ερώτηση σχετικά με την στάση που θα κρατήσει ο κ. Καμμένος είπε: «Τι σημαίνει ότι ο κ. Καμμένος θα αποσύρει τους βουλευτές; Οι βουλευτές δεν είναι αντικείμενα ούτε βαλίτσες για να τις αποσύρουμε και να τις απομακρύνουμε. Ο κάθε βουλευτής και ο κάθε υπουργός αποφασίζει κατά συνείδηση» και συμπλήρωσε:
«Και εάν έχει πράξει σωστά ή λάθος θα κριθεί στην πορεία και θα αναλάβει την ευθύνης της όποιας επιλογής του… Σαφέστατα υπάρχει η αντίθεση των ΑΝΕΛ για να συμπεριληφθεί το όνομα Μακεδονία στην ονομασία, δεν είναι όμως μόνο αυτό, είναι πολλά άλλα πράγματα τα οποία πρέπει να υπάρχουν μέσα στη συμφωνία. Για αυτό θεωρώ εγώ προσωπικά, ότι καλό είναι η συμφωνία αυτή να αξιολογηθεί στο σύνολο της και τότε μόνο θα μπορεί κανείς να κρίνει εάν αυτή η συμφωνία είναι προς το συμφέρον ή όχι της χώρας».
Διευκρίνισε επίσης ότι δεν έχει κληθεί να συμμετάσχει στη συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας των Ανεξαρτήτων Ελλήνων την Τετάρτη: «Κάτι που ίσως είναι και δικαιολογημένο με την έννοια ότι συνεδριάζει η κοινοβουλευτική ομάδα. Εγώ δεν είμαι βουλευτής, άρα δεν είμαι και μέλος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας. Δεν ξέρω και ποια είναι η ατζέντα της συγκεκριμένης συνάντησης και τι θα συζητηθεί».
Ερωτηθείσα εάν έχει συζητήσει με τον κ. Καμμένο για το ενδεχόμενο αποχώρησης από την κυβέρνηση, η υφυπουργός Εσωτερικών απάντησε: «Όχι, δεν έχω μιλήσει και μάλιστα ακριβώς επειδή δεν μπορούσα να μιλήσω μαζί του, του έστειλα κάποιο email γιατί κάποια στιγμή θα πρέπει να ακούσει και τη δική μου άποψη γύρω από το συγκεκριμένο θέμα, η οποία είναι ξεκάθαρη. Κατ’ αρχήν όταν θα έρθει αυτό το κείμενο της Συμφωνίας των Πρεσπών, αυτό που εγώ θέλω είναι να μπορέσω να το αναγνώσω».
Παντρεύτηκε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Σωκράτης Φάμελλος - Ποια είναι η σύζυγός του Τατιάνα Παπαδοπούλου
Εκτός από την κυρία Χρυσοβελώνη την θέση του έχει διαχωρίσει και ο κ. Παπαχριστόπουλος όπως και ο Τέρενς Κουίκ ο οποίος αποτελεί ξένο σώμα για τους ΑΝΕΛ αλλά ακόμη δεν έχει διαγραφεί.
Κι όλα αυτά γίνονται ενώ δεν έχουν ακόμη μιλήσει στελέχη όπως η Ελενα Κουντουρά, η Μαρία Κόλλια – Τσαρουχά, ο Β. Κόκκαλης αλλά και ο Κώστας Ζουράρις.
Πόλεμος Μαξίμου με ΝΔ και στην μέση η πρόταση μομφής
«Η ΝΔ και ο κύριος Μητσοτάκης, που ζητούν παραίτηση της κυβέρνησης και εκλογές κάθε δεύτερη μέρα εδώ και τρία χρόνια, σήμερα δήθεν ανησυχούν για την πολιτική αστάθεια… Η υποκρισία στο μεγαλείο της» αναφέρει, σε γραπτή ανακοίνωσή του, το Γραφείο Τύπου του πρωθυπουργού. «Αν όμως έχουν ειλικρινείς απορίες για τη στήριξη της Βουλής στην κυβέρνηση, δεν έχουν παρά να δοκιμάσουν, καταθέτοντας πρόταση δυσπιστίας» προστίθεται στην ανακοίνωση.
Επίσης πηγές από τον ΣΥΡΙΖΑ μετά το τέλος της συνεδρίασης της πολιτικής Γραμματείας τόνιζαν ότι «Σε κάθε περίπτωση ψηφοφορίας στη Βουλή, έχουμε 151 ψήφους», αφήνοντας να εννοηθεί πως και σε περίπτωση που ζητηθεί ψήφος εμπιστοσύνης διαθέτουν την απαιτούμενη πλειοψηφία.
Επίσης διευκρίνιζαν πως η περίπτωση της ψηφοφορίας για τη συμφωνία των Πρεσπών είναι μια ξεχωριστή περίπτωση, αποσυνδέοντας την υπερψήφισή της από την ψήφο εμπιστοσύνης και ως παράδειγμα αναφέρονται στον Σταύρο Θεοδωράκη, λέγοντας πως μπορεί να υπερψηφίσει την συμφωνία, χωρίς αυτό να συνεπάγεται ότι παρέχει και ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση.
Η ανακοίνωση της ΝΔ
«Σε μια περίοδο που η πατρίδα μας αντιμετωπίζει κρίσιμα εθνικά και οικονομικά ζητήματα, οι κ. Τσίπρας και Καμμένος την βυθίζουν σε επικίνδυνη αστάθεια» τόνιζε νωρίτερα σε ανακοίνωσή της η ΝΔ.
Η ΝΔ προσθέτει: «Ο κ. Τσίπρας έχει δύο επιλογές: Είτε να ζητήσει ψήφο εμπιστοσύνης στη Βουλή, είτε να οδηγήσει τη χώρα σε εκλογές. Κυβέρνηση μειοψηφίας δεν υπήρξε ποτέ στη Μεταπολίτευση και δεν νοείται να υπάρξει και τώρα».
Με βάση την παραπάνω ανακοίνωση συμπεραίνεται ότι η Νέα Δημοκρατία δεν προτίθεται να καταθέσει πρόταση μομφής κατά της κυβέρνησης, σε αυτή τη φάση τουλάχιστον.
[dynamic-sidebar id=”post-area-diabaste”]