Όπως επισήμανε, «ο διαγωνισμός αυτός, είναι ο διαγωνισμός, ο οποίος για πρώτη φορά στην Ελλάδα θα απονείμει νόμιμες άδειες και η ταύτιση της ΝΔ με ορισμένα πάρα πολύ συγκεκριμένα και ιδιαίτερα συμφέροντα είναι νομίζω ένα παρά πολύ αρνητικό γεγονός».
Αναφερόμενος στη διαδικασία, ο κ. Παππάς σημείωσε πως «για να διασφαλιστούν τα συμφέροντα του Δημοσίου σε έναν διαγωνισμό πρέπει να αποτραπεί η ροή πληροφοριών μεταξύ των διαγωνιζομένων. Αυτήν την πρόνοια είχαμε και γι’ αυτό σχεδιάσαμε τον διαγωνισμό με αυτόν τον τρόπο».
Ο κ. Παππάς ερωτηθείς για την κριτική που ασκείται αναφορικά με τα δρακόντεια μέτρα της δημοπρασίας υπογράμμισε ότι η σημερινή διαδικασία βρίσκεται σε αντιπαραβολή και σε αντίθεση με τον διαγωνισμό για τον ψηφιακό πάροχο- με τον οποίο δόθηκε σε πάρα πολύ χαμηλή τιμή για 15 χρόνια όλο το ψηφιακό φάσμα- όταν οι συμμετέχοντες λειτουργούντες τηλεοπτικοί σταθμοί, εκείνον τον καιρό, είχαν τη δυνατότητα, όχι μόνο να ανταλλάξουν πληροφορίες, αλλά είχαν και τον χρόνο να συνασπιστούν σε ένα επιχειρηματικό σχήμα.
«Σε αντίθεση με τις τακτικές αυτές, ο σημερινός διαγωνισμός, κατ’ εφαρμογή του Συντάγματος, διασφαλίζει ακριβώς ότι θα μεγιστοποιηθεί το τίμημα για το ελληνικό Δημόσιο και ότι θα είναι καθαροί οι όροι», σημείωσε.
Για όσους ασκούν κριτική στην κυβέρνηση ότι δεν περίμενε την απόφαση του ΣτΕ, ο κ. Παππάς επεσήμανε: «Εμείς σεβόμαστε τη δικαιοσύνη και κατ’ εφαρμογή του Συντάγματος κάνουμε τον διαγωνισμό». Σε αυτό το σημείο έσπευσε να υπογραμμίσει ότι το ΣτΕ, από το 2010, έχει υπογραμμίσει ότι το καθεστώς λειτουργίας των τηλεοπτικών σταθμών, χωρίς άδεια, αντιβαίνει το Σύνταγμα. Όπως συμπλήρωσε, σύμφωνα με το άρθρο 15 του Συντάγματος, είναι προαπαιτούμενο να υπάρχει άδεια για να λειτουργεί και να εκπέμπει ένας τηλεοπτικός σταθμός.
«Στην παρούσα φάση εξάντλησαν κάθε νομική δυνατότητα οι λειτουργούντες τηλεοπτικοί σταθμοί και τώρα συμμετέχοντες στο διαγωνισμό», ανέφερε ο υπουργός Επικρατείας στο απόσπασμα της συνέντευξης που μεταδόθηκε από την ΕΡΤ, η οποία αναμένεται να μεταδοθεί ολόκληρη αργότερα σήμερα.