Ελεύθερος Τύπος
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κάλεσμα για εθνική συμπόρευση από τον Μητσοτάκη με νέο κύκλο από περιοδείες

Μητσοτάκης για Κουφοντίνα: Με τη ΝΔ αμετανόητοι δολοφόνοι δεν θα βγαίνουν από τη φυλακή

ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΧΟΝΔΡΟΠΟΥΛΟΣ

Το μήνυμα για την ανάγκη μίας νέας εθνικής συμπόρευσης για την αναζωογόνηση της χώρας θα βρεθεί στο επίκεντρο του νέου κύκλου περιοδειών που ξεκινά ο πρόεδρος της Ν.Δ. Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος θα επισκεφθεί σήμερα τους Νομούς Αρτας και Πρέβεζας.

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης αναμένεται να επισημάνει εκ νέου τα ανησυχητικά μηνύματα για την πορεία της οικονομίας, αλλά και την κατάσταση που επικρατεί γενικότερα στη χώρα, προβάλλοντας την αξιόπιστη εναλλακτική λύση που προσφέρει το αναπτυξιακό σχέδιο σχέδιο της Ν.Δ., το οποίο βρίσκεται στον αντίποδα της ασκούμενης κυβερνητικής πολιτικής, με την οποία «κάθε μέρα που περνά υπονομεύεται η αναπτυξιακή προοπτική της χώρας».

Στην Πειραιώς επισημαίνουν, μεταξύ άλλων, και τη σειρά προκλήσεων, «ενδογενών και εξωγενών», που αντιμετωπίζει το τραπεζικό σύστημα «λόγω της ανικανότητας και της ανευθυνότητας της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ- ΑΝ.ΕΛ.». Εξηγούν ότι ενώ είχε σταθεροποιηθεί το 2014 και είχε αποκατασταθεί η εμπιστοσύνη σε αυτό, «η κατάσταση άλλαξε με την «υπερήφανη διαπραγμάτευση» του 1ου εξαμήνου 2015 και τους λανθασμένους και ανερμάτιστους χειρισμούς της σημερινής κυβέρνησης που το έφεραν αντιμέτωπο με μεγάλους κινδύνους, με τεράστια διαρροή καταθέσεων και μεγάλη διόγκωση του ιδιωτικού χρέους και προς τις τράπεζες».

Στο πλαίσιο αυτό, επισημαίνουν ότι η επιστροφή καταθέσεων, η ουσιαστική ενίσχυση της οργανικής κερδοφορίας των τραπεζών, η συρρίκνωση με ικανοποιητικό ρυθμό των «κόκκινων» δανείων, η πλήρης άρση των κεφαλαιακών περιορισμών και η αποκλιμάκωση του κόστους δανεισμού της χώρας, άρα και των τραπεζών, συνιστούν προτεραιότητες για την επόμενη κυβέρνηση της Ν.Δ.

Την ίδια ώρα και με αφορμή τις αντικρουόμενες πληροφορίες που διακινούνται σε σχέση με το ζήτημα της περικοπής των συντάξεων, στη Ν.Δ. καθιστούν σαφές ότι πρέπει «έστω και την ύστατη στιγμή, να υπάρξει συμφωνία για να μη μειωθούν άλλο».

Υπενθυμίζουν ότι η Ν.Δ. όχι μόνον δεν ψήφισε τη μείωση, αλλά με τροπολογία έφερε την κυβέρνηση προ των ευθυνών της, ζητώντας να σταματήσει να παίζει επικοινωνιακά παιχνίδια εις βάρος των συνταξιούχων», ενώ τονίζουν ότι η κυβέρνηση πρέπει να δώσει εξηγήσεις για τα πεπραγμένα της αναφορικά με το ασφαλιστικό σύστημα. Μεταξύ άλλων, για τις συνολικά 21 μειώσεις συντάξεων και αυξήσεις ασφαλιστικών εισφορών και την περικοπή με το νόμο Κατρούγκαλου κατά 35% στις κύριες και 45% στις επικουρικές συντάξεις για όλους τους νέους συνταξιούχους.

Η περιοδεία του κ. Μητσοτάκη ξεκινά το πρωί από την πόλη της Αρτας, στη συνέχεια θα μεταβεί στον Ιερό Ναό Παναγίας της Παρηγορήτριας, καθώς και στο Δημαρχείο Αρτας, ενώ θα επισκεφθεί και εταιρία επεξεργασίας και συσκευασίας αγροτικών προϊόντων.

Το μεσημέρι θα παραχωρήσει συνέντευξη Τύπου σε τοπικά ΜΜΕ, ενώ το απόγευμα θα επισκεφθεί τον αρχαιολογικό χώρο της Νικόπολης και το βράδυ θα μιλήσει σε κομματικά στελέχη.

Από την έντυπη έκδοση του Ελεύθερου Τύπου

[dynamic-sidebar id=”post-area-diabaste”]

Προτεινόμενα για εσάς

Αγία Σοφία: Κλιμακώνει τις διπλωματικές κινήσεις η Αθήνα – Επικοινωνία Μητσοτάκη–Σαρλ Μισέλ

Ανδρέας Ντίνης

Αναλαμβάνει δράση ο Μητσοτάκης: Επαφές με ηγέτες για Αγία Σοφία και κυρώσεις στην Αγκυρα

Μιχάλης Μάρδας

Κορωνοϊός: Νέα σύσκεψη υπό τον Μητσοτάκη την Δευτέρα στο Μαξίμου – Ανησυχία για την Β. Ελλάδα

Μιχάλης Μάρδας

Επικοινωνία Μητσοτάκη – Ιερώνυμου για την Αγία Σοφία και το κοινό πλαίσιο δράσης

Tinad

Ποιοτική υπεροχή της Ν.Δ. – Συντριπτικά υπέρ της η σύγκριση με ΣΥΡΙΖΑ

Ανδρέας Ντίνης

Αγία Σοφία: Τηλεφωνικές επαφές Μητσοτάκη σε διεθνές επίπεδο – Συνομιλία με Βαρθολομαίο

Ανδρέας Ντίνης

Μητσοτάκης: Να στείλει η Ευρώπη μήνυμα αλληλεγγύης ενάντια στην κρίση του κορωνοϊού

Ανδρέας Ντίνης

Έντονη αντίδραση της Ελλάδας για την Αγία Σοφία: Ο Μητσοτάκης ξεκινά διεθνείς τηλεφωνικές επαφές

Evanthia Karra

Μητσοτάκης: Θαύμα πολιτιστικής κληρονομιάς το γεφύρι της Πλάκας

Evanthia Karra