Κατευθύνθηκε προς την πρώτη σειρά των προσκεκλημένων όπου είχε εναγκαλισμό με την Ντόρα Μπακογιάννη και θερμές χειραψίες με όλα τα στελέχη, μεταξύ άλλων με τους πρώην πρωθυπουργούς Κώστα Καραμανλή και Αντώνη Σαμαρά και τον πρώην πρόεδρο της Ν.Δ. Βαγγέλη Μεϊμαράκη.
Η εκδήλωση ξεκίνησε με την προβολή βίντεο-αναδρομής στις ιστορικές παρακαταθήκες της παράταξης όπως αυτές αναδεικνύονταν μέσα και από μηνύματα ιστορικών ηγετών της, τα οποία παραμένουν επίκαιρα. Η προβολή ξεκίνησε εν μέσω πολύ θερμών χειροκροτημάτων με τον Κωνσταντίνο Καραμανλή να διακηρύττει πως «την ίδρυση της Ν.Δ. την επέβαλε η εθνική ανάγκη», αλλά και να σηματοδοτεί την έναρξη της ευρωπαϊκής πορείας της χώρας τονίζοντας ότι «η Ελλάδα από σήμερα αποδέχεται οριστικά την ιστορική πρόκληση και την ευρωπαϊκή της μοίρα διατηρώντας την εθνική της ταυτότητα».
«Δύο πράγματα με συγκινούν, ο εθνικός ύμνος και οι νέοι», ήταν το μήνυμα του Γεωργίου Ράλλη για να ακολουθήσει η φράση του Ευάγγελου Αβέρωφ: «Η πιο φιλεργατική πολιτική είναι εκείνη που εξασφαλίζει περισσότερες δουλειές και όχι η άλλη, η φιλεργατική στα λόγια, που διώχνει τις επενδύσεις και προκαλεί ανεργία».
«Ονειρεύομαι μία Ελλάδα που να πρωτοπορεί, να ανταγωνίζεται αποτελεσματικά τις υπόλοιπες χώρες», δήλωνε ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης. Ιδιαίτερη συγκίνηση τη στιγμή της προβολής της ευχής του, μέσα στο Κοινοβούλιο, «να είναι το αίμα του Παύλου Μπακογιάννη το τελευταίο αίμα που χύνεται άδικα σε αυτό τον τόπο», ενώ δεν έλειψε και η έγκαιρη προειδοποίησή του ότι «δεν είναι μακριά η στιγμή που η Ελλάδα δεν θα μπορεί καν να δανειστεί και θα καταφύγει ικέτης στο ΔΝΤ».
«Είμαστε η παράταξη του αύριο. Εχουμε και τη δύναμη και τη θέληση να δώσουμε στην πατρίδα μας αυτό που χρειάζεται, μία ειρηνική επανάσταση που θα την οδηγήσει στην πρωτοπορία του σύγχρονου κόσμου», ήταν το μήνυμα του Μιλτιάδη Εβερτ.
Θερμό χειροκρότημα και για τον Κώστα Καραμανλή όταν μιλούσε για την «πολιτική που βάζει πάνω απ’ όλα τα εθνικά συμφέροντα, το συμφέρον της Ελλάδας, όποιος και αν ενοχλείται, όποιοι και αν ενοχλούνται». «Εχουμε ανάγκη από όλους και είμαστε όλοι απαραίτητοι, χωρίς διακρίσεις», ήταν επίσης το μήνυμα ενότητας.
«Είμαστε μία παράταξη που πρόσφερε πολλά σε αυτό στο τόπο, στην Ελλάδα, στη δημοκρατία», ήταν η φράση του Αντώνη Σαμαρά, ενώ δεν έλειψαν και οι δικές του αναφορές στην «ενότητα όλων των Ελλήνων, ενότητα για την Ελλάδα»
«Είμαστε δύναμη συνέπειας και ευθύνης, σταθερότητας και υπευθυνότητας. Εμείς δεν θέλουμε σημαίες ευκαιρίας, έχουμε την ελληνική σημαία, την οποία κρατάμε ψηλά», δήλωνε ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης.
«Εδώ χτυπά η καρδιά της Ν.Δ. και μετά από αυτό το βίντεο χτυπά και πιο δυνατά και πιο γρήγορα», σχολίασε η αναπληρώτρια εκπρόσωπος Σοφία Ζαχαράκη προαναγγέλλοντας από το βήμα το δεύτερο βίντεο που σηματοδοτούσε «τη Ν.Δ. του σήμερα και του αύριο» και την εξέλιξη στις αρχές, τις αξίες και τα μηνύματά της. Στον επίλογό του έκρυβε όμως και την έκπληξη της βραδιάς, που δεν ήταν άλλη από το νέο σήμα που συμβολίζει ένα κόμμα ανοιχτό στην κοινωνία και στις νέες ιδέες», που- όπως ανέφερε ο κ. Μητσοτάκης «θέλει να ενώσει τους Ελληνες, εμπνέοντας με μια συμφωνία αλήθειας και ένα σχέδιο πράξης».
Μητσοτάκης στο υπουργικό: Δεν έχουμε την πολυτέλεια του εφησυχασμού
Οπως ο ίδιος εξήγησε στον πυρήνα και του νέου σήματος βρίσκεται το «Ν» της διαρκούς νεότητας και το «Δ» της παντοτινής δημοκρατικής μας αναφοράς.
Άξονάς του ο παραδοσιακός πυρσός σε μία λίγο πιο αφαιρετική εκδοχή, ο οποίος «τυλίγεται από το γαλάζιο φόντο της πατρίδας αλλά κι από το λευκό χρώμα, το χρώμα που είναι έτοιμο να συνεργαστεί με όλα τα άλλα», όπως είπε ο πρόεδρος της Ν.Δ.
Σύμφωνα με τον κ. Μητσοτάκη το νέο σήμα «κινείται σε ένα περιβάλλον ελεύθερο και ευμετάβλητο, όσο και ο κόσμος γύρω μας και στοχεύει μόνο ψηλά, εκεί που όλοι θέλουμε να πάμε».
«Είναι τόσο διακριτό, ώστε να ξεχωρίζει από κάθε άλλο. Και, ταυτόχρονα τόσο αφαιρετικό, ώστε να μπορούν να προβάλλουν πάνω του η κάθε Ελληνίδα και ο κάθε Ελληνας τις δικές τους ελπίδες και προσδοκίες», συμπλήρωσε.
Από την έντυπη έκδοση του Ελεύθερου Τύπου
[dynamic-sidebar id=”post-area-diabaste”]