Αναφορικά με τροπολογία που κατέθεσε η ΝΔ για τη μη μείωση των συντάξεων, ο Βασίλης Κικίλιας δηλώνει ότι «Η ΝΔ απέδειξε ότι δεν θέλει να μειωθούν οι συντάξεις» και ερωτηθείς αν αντέχει το ασφαλιστικό σύστημα μια οριστική λύση ή απλώς μία παράταση, υποστηρίζει ότι «η σωτηρία του ασφαλιστικού συστήματος μπορεί να επιτευχθεί μόνο με μια καταιγίδα επενδύσεων που θα δημιουργήσει νέες και καλές θέσεις εργασίας, που θα επιφέρει αύξηση των εισφορών στα ταμεία».
Για το προσφυγικό πρόβλημα που ταλανίζει όλη την Ευρώπη, ο τομεάρχης Εθνικής Άμυνας της ΝΔ, εκτιμά ότι «μετά την τελευταία απόφαση επαναπροώθησης προσφύγων στην Ελλάδα ο κ. Τσίπρας απέδειξε ότι είναι ένας ανίσχυρος πρωθυπουργός στο έλεος των εντολών ξένων κέντρων» ενώ εκτίμησε ότι «απαιτείται αναθεώρηση του κανονισμού του Δουβλίνου».
Σχολιάζοντας την αντίδραση της ΝΔ στην άρνηση του επιτρόπου Οικονομικών της ΕΕ Πιέρ Μοσκοβισί περί ύπαρξης 4ου μνημονίου, ο κ. Κικίλιας δηλώνει ότι «οι Έλληνες ξέρουν καλά ότι Τσίπρας-Καμμένις τους χρεώνουν 5,2 δισ. μέτρα με περικοπές συντάξεων, μείωση αφορολόγητου και πρωτογενή πλεονάσματα για πολλά χρόνια» και σημειώνει ότι «ο κ. Μοσκοβισί πήρε από τον Κυριάκο Μητσοτάκη την απάντηση που του άρμοζε».
Τέλος κληθείς να σχολιάσει την ίδρυση κομμάτων που απευθύνονται στον Δεξιό χώρο, ο βουλευτής της ΝΔ δηλώνει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ: «Η ΝΔ οδεύει στο να καλύψει όλο το πολιτικό φάσμα από τη Δεξιά, την Κεντροδεξιά και το Κέντρο μέχρι τις παρυφές της δημοκρατικής Αριστεράς».
Ακολουθεί η συνέντευξη του τομεάρχη Εθνικής Άμυνας της ΝΔ, βουλευτή Α΄ Αθήνας Βασίλη Κικίλια στην Ευτυχία Αδηλίνη για το Αθηναϊκό/Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων:
Κύριε Κικίλια, προ ημερών η Νέα Δημοκρατία κατέθεσε τροπολογία για τη μη μείωση των συντάξεων. Πέρα από αυτή καθαυτή την αξία της τροπολογίας, μήπως σπεύσατε για να μην πιστωθεί η κυβέρνηση τυχόν επίτευξη του στόχου ή γιατί φοβηθήκατε ότι θα κληθείτε να διαχειριστείτε το θέμα εάν γίνετε κυβέρνηση;
Τίποτα από τα δύο. Η Νέα Δημοκρατία με την κατάθεση της τροπολογίας, απέδειξε ότι δεν θέλει να μειωθούν οι συντάξεις. Το ερώτημα είναι γιατί δεν την αποδέχτηκε η κυβέρνηση. Πολύ απλά γιατί η ίδια την έχει ψηφίσει. Θυμίζω ότι εμείς ούτε συναινέσαμε, ούτε ψηφίσαμε τις περικοπές των συντάξεων. Η ευθύνη ανήκει αποκλειστικά στους κ.κ. Τσίπρα και Καμμένο. Η ανόρθωση της Ελλάδας περνάει μέσα από την Ανάπτυξη, κυρία Αδηλίνη. Το κράτος μας οφείλει να εγγυάται κοινωνική ευημερία και ίσες ευκαιρίες σε όλους τους πολίτες. Και αυτός είναι ο δύσκολος δρόμος. Χρειάζεται σχέδιο, δουλειά και όραμα. Οι περικοπές και οι φόροι είναι η εύκολη λύση για τους οπορτουνιστές της κυβέρνησης, που το μόνο το οποίο τους νοιάζει είναι η παραμονή στην καρέκλα.
Όπως και να ΄χει μπορεί, λέτε, να επιτευχθεί οριστική λύση ή απλώς να δοθεί μία παράταση; Με άλλα λόγια αντέχει το ασφαλιστικό σύστημα και τι χρειάζεται για να δοθεί οριστική λύση χωρίς περαιτέρω μείωση των συντάξεων;
Έχω επανειλημμένως τονίσει ότι η σωτηρία του ασφαλιστικού συστήματος μπορεί να επιτευχθεί μόνο με μια καταιγίδα επενδύσεων, που θα δημιουργήσει νέες και καλές θέσεις εργασίας, που θα επιφέρει αύξηση των εισφορών στα ταμεία. Με την πολιτική της υπερφορολόγησης και της παρεμπόδισης των επενδύσεων, που υπηρετούν πιστά οι ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ, οι συνταξιούχοι γνωρίζουν ότι οι συντάξεις τους θα κοπούν ξανά και ξανά.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ23/12/2024|18:36Ο Δένδιας ενημέρωσε τον Μητσοτάκη για τη νέα δομή των Ενόπλων Δυνάμεων και τον θόλο
Προ ημερών η ΝΔ αντέδρασε έντονα στα λεγόμενα του Πιερ Μοσκοβισί που μίλησε για καθαρή έξοδο από τα μνημόνια στα τέλη Αυγούστου. Ωστόσο και άλλοι Ευρωπαίοι αξιωματούχοι δεν δέχονται την άποψη της ΝΔ για 4ο μνημόνιο. Εκτιμάτε ότι εξυπηρετούν κάποιους στόχους και αρνούνται τη δική σας τοποθέτηση;
Από τον πρόεδρο του Euroworkingroup και τον Ευρωπαίο κεντρικό τραπεζίτη έχει καταστεί ξεκάθαρο ότι οι δεσμεύσεις που υπέγραψαν οι ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ θα τηρηθούν. Άλλωστε, οι Έλληνες ξέρουν καλά ότι Τσίπρας-Καμμένος τους χρεώνουν 5,2 δισ. μέτρα με περικοπές συντάξεων, μείωση αφορολόγητου και υψηλά πρωτογενή πλεονάσματα για πολλά χρόνια. Ο κ. Μοσκοβισί πήρε από τον Κυριάκο Μητσοτάκη την απάντηση που του άρμοζε. Είμαι φύσει και θέσει απέναντι σε αυτούς, εντός ή εκτός των τειχών, που προσπαθούν να παραμυθιάσουν τον ελληνικό λαό.
Βλέπετε πιθανό το ενδεχόμενο η κυβέρνηση να προχωρήσει σε φοροελαφρύνσεις, κυρίως δε σε φόρους που έχουν προκαλέσει και τις μεγαλύτερες αντιδράσεις, όπως ο ΕΝΦΙΑ;
Μακάρι να υπάρξουν φοροελαφρύνσεις, κάτι που θα σημαίνει ότι η κυβέρνηση προσχωρεί στην πολιτική της Ν.Δ., δηλαδή την πάση θυσία μείωση των φόρων. Όμως η μέχρι σήμερα πραγματικότητα δείχνει ότι για κάθε ένα που δίνουν παίρνουν δέκα. Πρόκειται για πολιτικούς απατεώνες που ψεύδονται ανερυθρίαστα. Θυμίζω πως θα καταργούσαν τον ΕΝΦΙΑ, θα έσκιζαν τα Μνημόνια, θα χάριζαν τα τραπεζικά δάνεια, κανένα σπίτι στα χέρια τραπεζίτη, σεισάχθεια. Τίποτα δεν ξεπλένει αυτήν την κυβέρνηση. Η γιγάντωση της οικονομίας θα έλθει από πολλαπλασιαστικές πολιτικές που θα παράξουν πλούτο και όχι μέσα από την αναδιανομή της φτώχειας.
Να περάσουμε και στην κατάτμηση των περιφερειών Β΄ Αθήνας και Αττικής και να σας ρωτήσω: είναι σωστή η απόφαση για κατάτμηση αυτών των περιφερειών, πέραν της ψήφου των Ελλήνων του εξωτερικού που ζητάτε εσείς ως Ν.Δ.;
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης έκανε την υπέρβαση και έμεινε πιστός στη δέσμευσή του υπέρ της κατάτμησης των μεγάλων εκλογικών περιφερειών. Ο κ. Τσίπρας όμως δεν μπόρεσε να κάνει το ίδιο για την ψήφο των Ελλήνων του εξωτερικού. Τους προσβάλλει βάναυσα, τους θέλει πολιτικά εξόριστους από την Ελλάδα. Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ ασκεί τοξική και ταξική πολιτική. Τοξική γιατί διώχνει τους Έλληνες, και κυρίως τους νέους, στο εξωτερικό. Ταξική γιατί συνδέει τη δυνατότητα ψήφου με την οικονομική άνεση. Όποιος έχει χρήματα, μπαίνει σε ένα αεροπλάνο και έρχεται να ψηφίσει. Όποιος όμως δεν έχει, στερείται του δικαιώματος να αποφασίσει για το μέλλον του. Η άρνηση της ψήφου στους νέους Έλληνες του εξωτερικού είναι η μεγαλύτερη προσβολή στη νέα γενιά, που θα έπρεπε να είναι στην καρδιά της παραγωγικής διαδικασίας, στο επίκεντρο της πολιτικής ζωής.
Κύριε Κικίλια, σας φοβίζει η ίδρυση κομμάτων που απευθύνονται στον Δεξιό χώρο; Ήδη προ ημερών οι Δημήτρης Καμμένος και Τάκης Μπαλτάκος ανακοίνωσαν την ίδρυση ενός νέου φορέα.
Για να έχει νόημα η ίδρυση ενός κομματικού φορέα, θα πρέπει αυτός να υπηρετεί βαθύτερες πολιτικές ανάγκες της κοινωνίας και να μην εδράζεται σε προσωπικές φιλοδοξίες ή στρατηγικές. Γνώμη μου είναι ότι η Νέα Δημοκρατία οδεύει στο να καλύψει όλο το πολιτικό φάσμα από τη Δεξιά, την Κεντροδεξιά και το Κέντρο, μέχρι τις παρυφές της δημοκρατικής Αριστεράς».
Να περάσουμε και στο προσφυγικό που ταλανίζει την ΕΕ, με επίκεντρο την Γερμανία. Πιστεύετε ότι έτσι όπως έχουν εξελιχθεί τα πράγματα χρειάζεται αναθεώρηση του κανονισμού του Δουβλίνου;
Το προσφυγικό-μεταναστευτικό είναι ένα τεράστιο πρόβλημα το οποίο ταλανίζει την Ευρωπαϊκή Ένωση, πρωτίστως την Ελλάδα και μετά τη Γερμανία. Ο κ. Τσίπρας και η τότε αρμόδια υπουργός κ. Χριστοδουλοπούλου, το 2015, άνοιξαν τα σύνορα για να περάσουν 1 εκατ. πρόσφυγες και παράνομοι μετανάστες. Ως συνέπεια δοκιμάζεται η συνοχή της Ευρώπης, αλλά κυρίως οι αντοχές της χώρας μας. Μετά και την τελευταία απόφαση επαναπροώθησης προσφύγων στην Ελλάδα, ο κ. Τσίπρας απέδειξε ότι είναι ένας ανίσχυρος πρωθυπουργός στο έλεος των εντολών ξένων κέντρων. Σε ό,τι αφορά στον Κανονισμό του Δουβλίνου, είναι σαφές πως απαιτείται αναθεώρησή του.
Η σύνθεση της νέα κυβέρνησης στην Τουρκία σε συνδυασμό με το γεγονός ότι η πρώτη επίσκεψη του Ταγίπ Ερντογάν έγινε στα κατεχόμενα, σάς φοβίζουν αναφορικά με τη σχέση της γείτονος με τη χώρα μας;
Τίποτα δε με φοβίζει και όλα με κρατούν σε εγρήγορση. Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ έχει αποτύχει στα θέματα εξωτερικής πολιτικής -Σκοπιανό, Αλβανικό- και φυσικά στις ελληνοτουρκικές σχέσεις. Ακόμα και σήμερα που μιλάμε, οι δύο στρατιωτικοί μας βρίσκονται έγκλειστοι στις φυλακές υψίστης ασφαλείας στην Αδριανούπολη μετά από 137 μέρες.
Γιατί λέτε ότι η Σύνοδος του ΝΑΤΟ δημιουργεί τετελεσμένα, σε βάρος της Ελλάδας και υπέρ της πΓΔΜ τη στιγμή που ο Στόλτενμπεργκ δήλωσε ότι η είσοδος θα γίνει μετά την εκπλήρωση όσων απαιτούνται από τη συμφωνία;
Στις Βρυξέλλες οι κύριοι Τσίπρας και Καμμένος παρέδωσαν στα Σκόπια το Νατοϊκό διαβατήριο. Παρέδωσαν το ισχυρότερο διαπραγματευτικό όπλο που είχε η Ελλάδα και εγκατέλειψαν την εθνική γραμμή των τελευταίων 27 ετών. Μάλιστα άκουγαν τον κ. Ζάεφ να μιλάει για «Μακεδονία» και παρέμειναν σιωπηλοί. Είναι erga omnes επικίνδυνοι για τα συμφέροντα της πατρίδας.
Και κάτι τελευταίο. Η παρουσία της Ντόρας Μπακογιάννη στην ορκωμοσία του Ταγίπ Ερντογάν προκάλεσε την έντονη αντίδραση τη κυβέρνησης. Πώς το σχολιάζετε;
Είναι υποκριτική η στάση της κυβέρνησης. Θυμίζω ότι οι κ.κ. Τσίπρας και Κοτζιάς πανηγύριζαν για την επίσκεψη Ερντογάν στην Αθήνα και τη Θράκη, τα αποτελέσματα της οποίας ήταν τουλάχιστον καταστροφικά. Μάλιστα, ο πρωθυπουργός συνάντησε τον Τούρκο Πρόεδρο την Πέμπτη στο πλαίσιο του ΝΑΤΟ.
Η κυρία Μπακογιάννη εξήγησε η ίδια τους λόγους της αποδοχής της πρόσκλησης. Άλλωστε, όπως πάντα στη ζωή, όλα κρίνονται εκ του αποτελέσματος.
[dynamic-sidebar id=”post-area-diabaste”]