Μετά το πέρας της εκδήλωσης, ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων έσπευσε στο περιστύλιο της Βουλής και δήλωσε πως δεν συμφωνεί με όσα είπε ο Τσίπρας αναφέρει το protothema.gr, σημειώνοντας χαρακτηριστικά: «Διαφωνώ με την απευθείας εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας. Διαφωνώ, επίσης, και με τα πολλά δημοψηφίσματα».
Την εικόνα με τον Αλέξη Τσίπρα και τα γυαλιά εικονικής πραγματικότητας τα οποία δοκίμασε κατά την επίσκεψή του στη Σαγκάη αποφάσισε να χρησιμοποιήσει το ΠΑΣΟΚ προκειμένου να σχολιάσει τις τελευταίες αποφάσεις της κυβέρνησης.
«Δεν θα τον αφήσουμε να επιβάλλει την εικονική πραγματικότητα στην οπoία ζει», τονίζει το ΠΑΣΟΚ για τον πρωθυπουργό και μέσα από τον προσωπικό του λογαριασμό στο Twitter εξαπολύει επίθεση τον Τσίπρα ο οποίος «ονειρεύεται τη νέα μεταπολίτευση με επικεφαλής τον ίδιο» ίσως γιατί πιστεύει «ότι με τη νέα μεταπολίτευση θα δοθεί αμνηστία στις μεγάλες πολιτικές απάτες όπως η κατάργηση του ΕΝΦΙΑ, η 13η σύνταξη και φυσικά το σκίσιμο των μνημονίων». Σύμφωνα με το ΠΑΣΟΚ, οι αλλαγές της τελευταίας στιγμής που ανακοίνωσε το υπουργείο Οικονομικών για τον ΕΝΦΙΑ «αποδεικνύουν ότι στην κυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ όλα γίνονται στο πόδι αγνοώντας τις συνέπειες».
Για προσπάθεια αποπροσανατολισμού των πολιτών κατηγόρησε τον πρωθυπουργό η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Φώφη Γεννηματά. Σχολιάζοντας τις προτάσεις του κ. Τσίπρα για τη συνταγματική αναθεώρηση δήλωσε ότι ο πρωθυπουργός επέλεξε ξανά το σόου, από την ουσία και πρόσθεσε ότι προκειμένου να αποσπάσει την προσοχή των πολιτών από τα μεγάλα προβλήματα που βιώνουν δεν διστάζει να υποβιβάσει την κορυφαία δημοκρατική λειτουργία σε κομματική αντιπαράθεση και εργαλείο εξυπηρέτησης των δικών του επιδιώξεων.
ΑΟΖ Τουρκίας - Συρίας: Διπλωματικός συναγερμός σε Λευκωσία και Αθήνα - «Τα μαζεύει» ο Ουράλογλου
Διαμηνύει ότι ο διάλογος για τη συνταγματική αναθεώρηση «δεν μπορεί να γίνει όπως τον σκηνοθετεί ο Πρωθυπουργός. Δεν υπάρχει κανένα περιθώριο για εξωκοινοβουλευτικά παιχνίδια και προσχήματα. Όλα, λοιπόν, στη Βουλή. Εμείς είμαστε έτοιμοι με τις προτάσεις μας για προοδευτικές και τολμηρές αλλαγές που απαιτούνται στο Σύνταγμά μας». «Η κυβέρνηση έχει τους πενήντα βουλευτές που απαιτεί το Σύνταγμα. Δεν απομένει πλέον παρά να προκαλέσει την αναθεωρητική διαδικασία που αυτό προβλέπει. Τα υπόλοιπα εκ του πονηρού» σημειώνει η κυρία Γεννηματά.
Οι πολιτικοί αρχηγοί των κομμάτων της αντιπολίτευσης έστειλαν ηχηρό μήνυμα με την απουσία τους, οι οποίοι -αν και προσκλήθηκαν- δεν παρευρέθηκαν φιέστα της κυβέρνησης για τη Συνταγματική αναθεώρηση. Εξαίρεση ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων, Βασίλης Λεβέντης, αποτέλεσε τον μόνο αρχηγό κόμματος που συμμετείχε στην κυβερνητική εκδήλωση.
Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκος Μητσοτάκης, ο γενικός γραμματέας του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας, η πρόεδρος της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, Φώφη Γεννηματά, Θανάσης Θεοχαρόπουλος και ο πρόεδρος του Ποταμιού Σταύρος Θεοδωράκης δεν παρευρέθηκαν στην εκδήλωση.
Η συμμετοχή του κ. Λεβέντη έδωσε τροφή να ενισχυθούν τα περί στήριξής του στην κυβέρνηση. Παρά ταύτα, σύμφωνα με πηγές από το περιβάλλον του, ο ίδιος τονίζει ότι η παρουσία του είναι απαραίτητη διότι είναι ένα θέμα το οποίο χρήζει συζήτησης, ασχέτως των προσώπων. «Ακόμα και ο Μητσοτάκης να με καλούσε για τη Συνταγματική Αναθεώρηση θα πήγαινα», φέρεται να τόνισε ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων, ενώ σχολίασε ότι δεν έχει σημασία αν δεν θα πάνε οι υπόλοιποι αρχηγοί.
Από τη Χαριλάου Τρικούπη ανέφεραν ότι δεν θα συμμετέχουν στο σόου, το οποίο στήνει ο πρωθυπουργός και η κυβέρνηση, τονίζοντας ότι «δεν πάμε ως γλάστρες».
Πιο ήπιοι οι τόνοι από το Ποτάμι, με στελέχη να μεταφέρουν ότι δεν μπορεί να παρευρεθεί ο πρόεδρος Σταύρος Θεοδωράκης, καθώς η πρόσκληση ήταν τελευταία στιγμή και δεν θα μπορέσει. Στο ίδιο μήκος κύματος και ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ, Θανάσης Θεοχαρόπουλος, ο οποίος αν και είχε προσκληθεί, οι υποχρεώσεις του δεν του επέτρεψαν να παρευρεθεί.