Επισημαίνει ότι «κανένας δεν πήρε στα σοβαρά αυτόν τον ανασχηματισμό», ενώ υπογραμμίζει ότι ο κ. Τσίπρας ματαιοπονεί καταφεύγοντας σε «έναν ανήθικο πόλεμο λάσπης εναντίον των αντιπάλων του». Κάνει λόγο παράλληλα για μια «πολύ κυνική κυβέρνηση που θα προξενεί ζημία στον τόπο μέχρι και την τελευταία μέρα παραμονής της στην εξουσία», ενώ τονίζει πως «η καθαρή έξοδος είναι άλλο ένα μεγάλο ψέμα των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝ.ΕΛ.».
Πώς είδατε τον κυβερνητικό ανασχηματισμό; Τι σηματοδοτεί κατά την άποψή σας;
Είναι ανασχηματισμός… ανανέωσης και προοπτικής. Δίνει νέα δύναμη στην κυβέρνηση να τιμήσει τις ελάχιστες υποσχέσεις που δεν έχει κατορθώσει να τηρήσει μέχρι σήμερα! Και να υποστηρίξει ακόμα πιο πολύ τους φτωχούς με τη μείωση των συντάξεων, του ΕΚΑΣ και του επιδόματος για το πετρέλαιο θέρμανσης! Κανένας δεν πήρε στα σοβαρά αυτόν τον ανασχηματισμό. Η κυβέρνηση Τσίπρα είναι μια κυβέρνηση σε αποδρομή.
Με αφορμή την πρόσφατη υπόθεση του επιδόματος ενοικίου των δύο πρώην υπουργών, η Ν.Δ. αποδομεί τα περί «ηθικού πλεονεκτήματος» που επικαλείται ο ΣΥΡΙΖΑ, αλλά ο κ. Τσίπρας υποστηρίζει ότι «άλλοι παραιτούνται για 23.000 ευρώ και άλλοι λένε ότι δεν έχουν καμία ευθύνη για 23 δισ.». Ποιο το σχόλιό σας;
Ο κ. Τσίπρας κάνει την ανάγκη φιλοτιμία. Διότι, αν ήταν πραγματικά ευαίσθητοι, η κ. Αντωνοπούλου θα είχε παραιτηθεί αμέσως ή θα την είχε αποπέμψει ο κ. Τσίπρας αμέσως. Αλλά άφησαν να περάσουν τρεις μέρες και αντέδρασαν μόνο όταν είχε ξεσηκωθεί θύελλα αντιδράσεων με το θέμα.
Και βεβαίως δεν έχουμε μνήμη χρυσόψαρου. Πού ήταν η ευαισθησία του κ. Τσίπρα και το ηθικό πλεονέκτημα της Αριστεράς στα βοσκοτόπια του κ. Καλογρίτσα; Στην offshore της «Αυγής». Στις συνομιλίες του κ. Καμμένου με τον ισοβίτη. Στα παιχνίδια του κ. Καμμένου στο καζίνο. Στην υπόθεση με τους μεσάζοντες όπλων και την πώληση βλημάτων στη Σαουδική Αραβία.
Ο κ. Τσίπρας, επειδή βλέπει ότι πλησιάζει το πολιτικό τέλος της κυβέρνησής του -εκτός από την προσφιλή συνήθειά του να παρουσιάζει την πραγματικότητα όπως τον βολεύει-, καταφεύγει σε έναν ανήθικο πόλεμο λάσπης εναντίον των αντιπάλων του. Ομως ματαιοπονεί!
Μπορεί τα πολιτικά κόμματα να διαφωνείτε ως προς τις Προκαταρκτικές Επιτροπές και τα πρόσωπα, αλλά συμφωνείτε, απ’ ό,τι καταλαβαίνουμε, ότι υπάρχει σκάνδαλο Novartis. Τι και ποιους αφορά, κατά την άποψή σας; Και πού βρίσκεται τελικά το «σκάνδαλο» και πού η «σκευωρία» που καταγγέλλει η Ν.Δ.;
Σκάνδαλο Novartis υπάρχει φυσικά. Οχι μόνο στην Ελλάδα, αλλά σε πολλές άλλες χώρες. Χώρες που το χειρίζονται με πολύ μεγαλύτερη σοβαρότητα από όση το χειρίζεται εδώ η κυβέρνηση Τσίπρα-Καμμένου. Οι ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝ.ΕΛ. νομίζουν ότι βρήκαν παπά να θάψουν 5-6 με αυτή την ιστορία. Γι’ αυτό η όλη ιστορία πάει να τους γίνει μπούμερανγκ. Και αυτό φαίνεται από δύο στοιχεία:
Πρώτον, ότι ενώ το όλο θέμα είχε προαναγγελθεί από την κυβέρνηση ως το σκάνδαλο του αιώνα, η μέχρι στιγμής δικογραφία έχει αποδειχθεί τζούφια. Με ανώνυμους μάρτυρες που λένε «νομίζω», «θεωρώ», «η πιάτσα λέει», αλλά δεν καταθέτουν τη δική τους προσωπική μαρτυρία.
Δεύτερον, ενώ η Νέα Δημοκρατία, της οποίας στελέχη αναφέρονται στη δικογραφία, λέει «όλα στο φως» και ζητά στη Βουλή να έρθουν οι μάρτυρες ακόμα και αν δεν δείξουν το πρόσωπό τους, η κυβερνητική πλειοψηφία φαίνεται ότι θέλει να αποφύγει την εξέταση επί της ουσίας στη Βουλή και επιδιώκει να τυλίξει το όλο θέμα σε μια χαρτοπετσέτα και να το ξαναστείλει στην κ. Τουλουπάκη. Ο ΣΥΡΙΖΑ μού θυμίζει σ’ αυτό το θέμα κάποιον που ρίχνει μια κροτίδα στον αέρα και μετά τρομάζει μόνος του με τον κρότο.
Κατά την προσωπική σας άποψη, η δημιουργία του κλίματος πόλωσης συνδέεται και με ενδεχόμενο να υπάρχουν σχεδιασμοί για πρόωρες εκλογές σε σύντομο χρονικό διάστημα;
Ούτε ο ίδιος ο κ. Τσίπρας γνωρίζει. Ασφαλώς, έχουν στο τραπέζι και το σενάριο των εκλογών. Αλλά βρίσκονται σε πολιτικό αδιέξοδο και προσπαθούν να «ρεφάρουν» με το διχασμό και τη σκανδαλολογία. Αδιαφορώντας για τις επιπτώσεις στη χώρα, τους θεσμούς, τη δημοκρατία. Δυστυχώς, έχουμε μια πολύ κυνική κυβέρνηση που θα προξενεί ζημία στον τόπο μέχρι και την τελευταία μέρα παραμονής της στην εξουσία.
Το μήνυμα κυβερνητικής ετοιμότητας που εξέπεμψε η Ν.Δ. με το πρόγραμμα που ενέκρινε στο πρόσφατο Συνέδριο έχει φθάσει στην κοινωνία; Κερδίζει η Ν.Δ., στο βαθμό που θα ήθελε, την εμπιστοσύνη των πολιτών για το δικό της πρόγραμμα;
Στο 11ο Συνέδριο εγκρίθηκαν ήδη οι βασικοί άξονες του προγράμματος της Νέας Δημοκρατίας. Τα στελέχη μας ξέρουν τι να λένε για την επόμενη μέρα.
Από εδώ και πέρα στη Γραμματεία Προγράμματος θα δουλέψουμε την επικαιροποίηση και την εξειδίκευση αυτών των θέσεων. Αλλά και για την παραπέρα προετοιμασία των νομοσχεδίων, τα οποία πρέπει να είναι απολύτως έτοιμα, με σκοπό τα κυριότερα από αυτά (φορολογία, ανάπτυξη, δημόσια διοίκηση, δικαιοσύνη, προστασία του πολίτη, εκπαίδευση) να εφαρμοστούν στους 6 πρώτους μήνες.
Η «καθαρή έξοδος» είναι άλλο ένα μεγάλο ψέμα των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝ.ΕΛ.
Ξεκινά η 4η αξιολόγηση, το τέλος του τρίτου προγράμματος πλησιάζει, πώς βλέπετε την επόμενη μέρα για τη χώρα; «Καθαρή έξοδος» όπως την επιδιώκει η κυβέρνηση ή θα είναι χρήσιμη, πιστεύετε, μία προληπτική γραμμή στήριξης;
Η «καθαρή έξοδος» είναι άλλο ένα μεγάλο ψέμα των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝ.ΕΛ. Διότι έχουν ήδη ψηφίσει μείωση των συντάξεων το 2019 και μείωση του αφορολογήτου το 2020. Διότι στις τράπεζες για ακόμα 34 χρόνια θα κάνει κουμάντο ο SSM. Διότι με υπογραφή Τσίπρα-Καμμένου το Υπερταμείο θα διαχειρίζεται τη δημόσια περιουσία για ακόμη 98 χρόνια. Ξέρετε, σημασία δεν έχει μόνο να βγούμε στις αγορές -είχαμε άλλωστε ήδη βγει από το 2014- αλλά να βγούμε με χαμηλά επιτόκια και με βιώσιμο τρόπο. Αυτό θα εξαρτηθεί πρωτίστως από την αξιοπιστία της οικονομικής πολιτικής της κυβέρνησης. Ωστόσο, μια κυβέρνηση που αντιμετωπίζει καχύποπτα ή σε κάποιες περιπτώσεις εχθρικά τις επενδύσεις και την επιχειρηματικότητα δεν μπορεί να αποκαταστήσει σε σταθερή βάση την αξιοπιστία της χώρας.
Εν πάση περιπτώσει, τα capital controls είναι ακόμα εδώ για να υπενθυμίζουν ότι όχι μόνο με ένα κάρο μέτρα δεν έχουμε φτάσει ακόμα στο ’14, αλλά και την έλλειψη εμπιστοσύνης απέναντι στην κυβέρνηση. Αν όλα πάνε καλά, οι ίδιοι οι ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝ.ΕΛ. που τα επέβαλαν, γιατί δεν τα αίρουν;
[dynamic-sidebar id=”post-area-diabaste”]