Υλικά – τηγανητός μπακαλιάρος σε κουρκούτι
1,5 κιλό μπακαλιάρο παστό φιλέτο χωρίς κόκκαλο
1 λίτρο σπορέλαιο για το τηγάνισμα
Αλεύρι για το πανάρισμα
Αλάτι,πιπέρι
Για το κουρκούτι
300 γρ. νερό
300 γρ. αλεύρι
330 ml μπύρα σε θερμοκρασία δωματίου
18 γρ. μαγιά
30 γρ. ούζο
1 κ.τ.σ. ζάχαρη
Λίγο αλάτι
Διαδικασία
Για να ξαλμυρίσετε τον μπακαλιάρο, βάλτε τα φιλέτα του σε ένα μπολ με 100 γρ. χοντρό αλάτι και προσθέστε μέχρι να σκεπαστούν κρύο νερό. Σκεπάστε με μια μεμβράνη και βάλτε ton για 2 μέρες, αλλάζοντας κάθε 5 ώρες το νερό. Αν έχετε μια μέρα μόνο μπροστά σας, να αλλάζετε κάθε 3 ώρες το νερό. Στραγγίζετε πολύ καλά το ψάρι σε απορροφητικό χαρτί.
Για το κουρκούτι: Σε ένα μπολ ανακατεύετε με σύρμα όλα τα υλικά για το κουρκούτι. Αφήνετε εκτός ψυγείου καλυμμένο με μεμβράνη, για 1 ώρα, μέχρι να δουλέψει η μαγιά.
Κόβετε το μπακαλιάρο σε μικρές μερίδες και σε ένα ταψάκι βάζετε το αλεύρι. Αλατοπιπερώνετε και αλευρώνετε το ψάρι. Σε μια κατσαρόλα βάζετε το σπορέλαιο και το αφήνετε να φτάσει στους 180 βαθμούς. Περνάτε τα κομμάτια από το αλεύρι και μετά από το κουρκούτι και τηγανίζετε, βάζοντας τα σιγά σιγά στην κατσαρόλα μέχρι να χρυσαφίσουν γυρίζοντας τα και από τις δύο πλευρές.
Ειδήσεις Σήμερα
Η σπάνια φωτογραφία της Μέγκαν Μαρκλ πριν τις πλαστικές και τη δόξα
«Αναγκάστηκα να κάνω άμβλωση…» – Η σπάνια εξομολόγηση της Χριστίνας Κολέτσα
Η έκτακτη ανακοίνωση για τον Σάκη Τανιμανίδη
Τι είναι τελικά η νόσος του Crohn; Διάσημοι που έχουν μιλήσει ανοιχτά για τη μάχη τους
Πρόσωπο έκπληξη στον ΑΝΤ1 – Απουσίαζε από την τηλεόραση και ετοιμάζει μεγάλη επιστροφή
Το φαγητό «των φτωχών» που θα λατρέψεις – Το έφτιαχναν οι γιαγιάδες μας, σήμερα είναι super food