«Ο υπουργός Εξωτερικών ήταν σαφής, η ενέργεια θα απαντηθεί, δεν υπάρχει άλλος δρόμος για εμάς», είπε χαρακτηριστικά στον ΣΚΑΙ σχολιάζοντας το επεισόδιο στα Ίμια και πρόσθεσε: «Αντιδράσαμε με ψυχραιμία, όπως οφείλει να αντιδρά μια κυβέρνηση, το θέμα μας δεν είναι να εντείνουμε την κρίση, αλλά να προασπίσουμε τα κυριαρχικά μας δικαιώματα. Δεν υπήρξε καμία αδράνεια. Γ Τουρκία προκαλεί ελεγχόμενες κρίσεις για να δώσει μήνυμα στους συμμάχους της γιατί αντιμετωπίζει ζητήματα με τους Κούρδους στα σύνορά της. Εφτασαν τουλάχιστον στα όρια της κόκκινης γραμμής μας οι Τούρκοι, αν δεν την προσπέρασαν. Οι Τούρκοι προσπαθούν να δημιουργήσουν ελεγχόμενες εντάσεις για λόγους που σχετίζονται ευθέως με το Κουρδικό. Μελετάμε το ενδεχόμενο αποζημιώσεων και νομίζω ότι θα προχωρήσουμε ζητώντας αποζημιώσεις, η γνώμη μου είναι πως στέκει».
Για το Σκοπιανό είπε: «Οι διαπραγματεύσεις για το Σκοπιανό έχουν την δική τους δυναμική. Η θέση της ελληνικής κυβέρνησης είναι«συγκεκριμένη και προϋποθέτει την συνταγματική αλλαγή του ονόματος των Σκοπίων. Η αλλαγή του Συντάγματος έχει ήδη μπει στο τραπέζι, έχουμε θέσει ως προϋπόθεση την συνταγματική αναθεώρηση, χωρίς την οποία δεν μπορεί να υπάρξει λύση», τόνισε και ξεκαθάρισε πως οι διαπραγματεύσεις γίνονται για «σύνθετη ονομασία με τη λέξη “Μακεδονία”».
Ο Δένδιας ενημέρωσε τον Μητσοτάκη για τη νέα δομή των Ενόπλων Δυνάμεων και τον θόλο
Σχολιάζοντας τα συλλαλητήρια για την Μακεδονία, είπε πως «ακούμε την άποψη των συλλαλητηρίων, την θεωρούμε λανθασμένη, οδηγεί σε εξωτερική πολιτική που θα μπορούσε να θεωρηθεί αδιάλλακτη και είναι εξαιρετικά δύσκολο να εξηγηθεί στην διεθνή σκηνή. Ήταν μία συγκέντρωση όπου υπήρχαν πολίτες από πολλές διαφορετικές κατηγορίες, όσον αφορά το μήνυμά τους, βεβαίως το ακούμε, αλλά έχουμε τη δυνατότητα να έχουμε και κάθετη διαφωνία με την εξωτερική πολιτική που επιχειρεί να επιβάλλει αυτή η πρόταση».
Για τη Novartis μίλησε για «Πρωτοφανής παρέμβαση στο έργο της Δικαιοσύνης είναι η μήνυση Σαμαρά. Είχα την ατυχία να διαβάσω τη μήνυση και ο τρόπος που αναφέρεται σε δικαστικούς λειτουργούς, μπορεί να θεωρηθεί ως ωμή παρέμβαση στο έργο της Δικαιοσύνης και προσπάθεια χειραγώγησης, όπου κάνει σαφείς υποδείξεις για τον τρόπο με τον οποίο όφειλαν να κάνουν τη δουλειά τους, να γράψουν τα κείμενά του. Ο κύριος Σαμαράς ανήκει σε ένα πολιτικό παρακλάδι που ξέρει πολύ καλά για παρακράτος. Κατηγορεί τον πρωθυπουργό για συμμορία, που έχουν να μας κατηγορήσουν ως συμμορίτες από τον εμφύλιο. Η στάση του όλη δείχνει με πάρα πολύ μεγάλη ένταση τον πανικό του, το άγχος του».
Όσον αφορά την παρουσία του στον Αρειο Πάγο μία ημέρα πριν την αποστολή της δικογραφίας της υπόθεσης στη Βουλή, ο κύριος Τζανακόπουλος υπεραμύνθηκε των ενεργειών του, λέγοντας: «Μπήκα στον Αρειο Πάγο από την μπροστινή πόρτα για να ενημερωθώ διαδικαστικά για την πορεία του φακέλου, φυσικά ήταν δουλειά μου να ενημερώσω τον πρωθυπουργό και τους δημοσιογράφους» και πως «τα δικαστήρια ενημερώνουν ακόμα και το κοινοβούλιο για την διαδικαστική πορεία φακέλων, όχι για την ουσία αλλά για την πορεία μιας υπόθεσης».
[dynamic-sidebar id=”post-area-diabaste”]