Αύριο κρίνεται σε μεγάλο βαθμό η τύχη της επένδυσης, καθώς στη συνεδρίαση του ΚΑΣ θα πρέπει να ληφθεί η τελική απόφαση για το εάν θα κηρυχθούν και πόσοι αρχαιολογικοί χώροι στο ακίνητο του πρώην αεροδρομίου.
Την ίδια ώρα, κραδασμούς στην κυβέρνηση και φθορά του ίδιου του πρωθυπουργού προκαλεί η συνεχιζόμενη σιωπή του υπουργού Αμυνας Πάνου Καμμένου για τον τρόπο πληρωμής του ξενοδοχείου του μετά τις αποκαλύψεις («Παραπολιτικά») ότι ο λογαριασμός ύψους 2.642 λιρών (περίπου 3.000 ευρώ) καλύφθηκε με μετρητά και όχι με την πιστωτική του κάρτα όπως είχε ισχυρισθεί τη Δευτέρα στη Βουλή κατά τη διάρκεια της συζήτησης για τη σύσταση Εξεταστικής Επιτροπής.
Βασικός υποστηρικτής του κ. Καμμένου ήταν ο γνωστός Παύλος Πολάκης, ο οποίος με ύβρεις κατά των δημοσιογράφων τάχθηκε στο πλευρό του προέδρου των ΑΝ.ΕΛ., χωρίς όμως η άποψή του να λαμβάνεται ιδιαίτερα σοβαρά υπόψη.
Σύσσωμη η αντιπολίτευση έχει ζητήσει την παραίτησή του, ενώ δεν υπήρξε καμία αντίδραση μέχρι χθες το βράδυ από τον υπουργό Αμυνας. Οι ΑΝ.ΕΛ. με ανακοίνωσή τους κάνουν λόγο για «παραλήρημα», αρνούμενοι ωστόσο να απαντήσουν επί της ουσίας.
Δεν θέλουμε αλλά…
Στο κλίμα αυτό, κυβερνητικούς… μετασεισμούς προκάλεσε η δήλωση του βουλευτή ΣΥΡΙΖΑ Γιώργου Κυρίτση («Real FM») ότι η κυβέρνηση δεν θέλει την επένδυση του Ελληνικού, αλλά υποχρεώνεται να την υλοποιήσει. «Υπάρχει η αρχική αντίρρηση για την επένδυση την οποία έχουμε εμείς ως κόμμα, αλλά δεν μπορούσαμε να την επιβάλουμε στο μέτρο που είχε προαποφασιστεί και υπογραφεί από τους προηγούμενους και μπήκε ως όρος στο Μνημόνιο. Αναγκαστικά κάναμε μια επαναδιαπραγμάτευση με την οποία πετύχαμε κάποια πράγματα», είπε ο κ. Κυρίτσης.
«Δεν το θέλουμε, υποχρεωθήκαμε να το υλοποιήσουμε, άρα είμαστε υποχρεωμένοι να το υλοποιήσουμε και θα το υλοποιήσουμε, τι θα κάνουμε; Αλλά από εκεί και πέρα θα το υλοποιήσουμε με βάση το νόμο», τόνισε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, αναφερόμενος στην επένδυση του Ελληνικού. Σχετικά με το θέμα του Κεντρικού Αρχαιολογικού Συμβουλίου, υποστήριξε ότι το ΚΑΣ και η κυβέρνηση είναι από την ίδια πλευρά του γηπέδου και άλλη ερμηνεία είναι παρεξήγηση.
Αποχωρήσεις
Ο πονοκέφαλος όμως δεν σταματά εδώ για το Μαξίμου. Αλλο ένα «μέτωπο» είναι ο ευρωβουλευτής Κώστας Χρυσόγονος, ο οποίος επανέλαβε ότι δεν πρόκειται να παραδώσει στον ΣΥΡΙΖΑ την έδρα του.
Ο ευρωβουλευτής δήλωσε ότι θα σεβαστεί το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας στις τάξεις της Σοσιαλιστικής Τάσης -για την αποχώρηση από τον ΣΥΡΙΖΑ-, «ακόμα και αν είναι αρνητικό για εμάς. Μετά είναι στο χέρι του ΣΥΡΙΖΑ το τι θα κάνει». «Είναι πρακτικά αδύνατον να παραδώσω την έδρα μου στον ΣΥΡΙΖΑ. Θα παραμείνω ευρωβουλευτής της σοσιαλιστικής κίνησης», συμπλήρωσε, μιλώντας στο «Ε». «Στόχος μας είναι να κατέβουμε ως αυτόνομη πολιτική κίνηση, με βασική μας επιδίωξη να ανοιχτούμε στην κοινωνία. Ακόμα όχι ως κόμμα, γιατί κόμμα δεν μπορείς να κάνεις με 2.000 μέλη που έχουμε στη Σοσιαλιστική Τάση. Κόμμα κάνεις με χιλιάδες άτομα. Εμείς θέλουμε να κάνουμε κάτι νέο, που το χρειάζεται η χώρα», σημείωσε ακόμη.
Ολα… ρόδινα
Το θέμα επιχείρησε να υποβαθμίσει ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος: «Ο κ. Χρυσόγονος εδώ και τρία χρόνια διαφοροποιούνταν από την κυβερνητική πολιτική και την πολιτική του ΣΥΡΙΖΑ με κάθε υπαρκτή ή ανύπαρκτη ευκαιρία», ήταν το σχόλιό του για την απόφαση της Σοσιαλιστικής Τάσης να θέσει σε ψηφοφορία στα μέλη της την παραμονή της ή όχι στον ΣΥΡΙΖΑ («Real Νews»).
Για τις επενδύσεις ο κυβερνητικός εκπρόσωπος απάντησε πως παρατηρείται τεράστιο ενδιαφέρον από εγχώριους αλλά και ξένους επενδυτές και υπογραμμίζει πως κατά τη θητεία της κυβέρνησης ξεμπλόκαραν σχέδια ύψους 650 εκατ. ευρώ. Ειδικά για το Ελληνικό σημειώνει ότι «κάνουμε το παν ώστε μια πολύπλοκη νομική και διοικητική υπόθεση να κλείσει με τον καλύτερο δυνατό τρόπο ώστε να μη δημιουργηθούν ανυπέρβλητα εμπόδια στο μέλλον».
Κατερίνα Κατσαβού
Από την έντυπη έκδοση του Ελεύθερου Τύπου