Ο Γιλντιρίμ, σύμφωνα με την αγγλική έκδοση του πρακτορείου Anadolu, είπε ακόμη ότι συζήτησαν το αίτημα έκδοσης των οκτώ Τούρκων, πρώην στρατιωτικών που διέφυγαν στην Ελλάδα πέρυσι, στις 16 Ιουλίου.
«Ωστόσο ο Τσίπρας είπε ότι τα ελληνικά δικαστήρια είναι ανεξάρτητα και το ζήτημα, προς το παρόν, εξαρτάται από αυτά», συνεχίζει το δημοσίευμα του τουρκικού πρακτορείου ειδήσεων.
Αντώνης Σαμαράς: Το παρασκήνιο της διαγραφής του και οι τρεις ατάκες που έσπασαν το ραγισμένο γυαλί
Σύμφωνα με την ίδια πηγή ο Γιλντιρίμ είπε ακόμη ότι σε αντίθεση με άλλες χώρες, η Ελλάδα ήταν κατά της απόπειρας πραξικοπήματος.
Οσον αφορά το κυπριακό ο Γιλντιρίμ είπε ότι τόσο η Τουρκία, όσο και η Ελλάδα, ως εγγυήτριες χώρες, φαίνονται επιφυλακτικές να συμμετάσχουν στις συνομιλίες της Γενεύης.
«Υπάρχει μια αμφιβολία για το εάν οι συνομιλίες που θα διεξαχθούν στην Ελβετία στις 28 Ιουνίου θα απαιτήσουν τη συμμετοχή των πρωθυπουργών των εγγυητριών χωρών, όπως η Ελλάδα και η Τουρκία», δήλωσε.
Ο Τούρκος πρωθυπουργός ανέφερε ακόμη ότι οι ηγέτες του νησιού πρέπει να συμφωνήσουν σε ορισμένα θέματα προκειμένου να επιτύχουν μια συνολική λύση.