Yπέρ των δημοψηφισμάτων για μια σειρά πολιτικών ζητημάτων εθνικού χαρακτήρα τάχθηκε ο υπουργός Εργασίας, Γ. Κατρούγκαλος. Μιλώντας στο ραδιοσταθμό “Παραπολιτικά” ο κ. Κατρούγκαλος τόνισε, ότι, «δεν μπορώ να σας μιλήσω για την κυβέρνηση συνολικά, η προσωπική μου πρόταση θα είναι πράγματι για μια σειρά από σημαντικά ζητήματα του πολιτικού μας συστήματος που έχουν χαρακτήρα εθνικού ζητήματος, νομίζω ότι θα έπρεπε να έχουμε δημοψήφισμα. Προφανώς η διαδικασία για την αναθεώρηση θα εξελιχθεί ακριβώς όπως ορίζει το άρθρο 110 του Συντάγματος, δεν υπάρχει αμφιβολία για αυτό. Εάν όμως για ορισμένα θέματα από αυτά θελήσουμε να έχουμε και τη γνώμη του λαού, ο λαός είναι κυρίαρχος. Ποιος φοβάται το λαό;».
Συμπλήρωσε δε, ότι «το δημοψήφισμα, όπως και οι δημοσκοπήσεις, εξαρτάται εν πολλοίς από τον τρόπο που θα τεθεί το ερώτημα. Επομένως, πράγματι, για να είναι καθαρή η απάντηση θα πρέπει και ο τρόπος με τον οποίο διατυπώνεται να είναι σαφής. Ειδικά,στο ζήτημα της συνταγματικής αλλαγής πολλά από τα θέματα τα οποία θα τεθούν είναι ζητήματα που υπάρχει πια μια ομοφωνία. Ας πούμε να μην έχουμε το απαράδεκτο καθεστώς της ασυλίας των υπουργών, να αλλάξει το άρθρο 86». Για τον συνδικαλιστικό νόμο ο υπουργός τόνισε ότι η Κυβέρνηση δεν θα δεχθεί καμία δυσχέρεια στην προκήρυξη απεργίας, σημειώνοντας, ότι, είναι ανοικτός ο διάλογος για το θέμα των κινητοποιήσεων στα πρωτοβάθμια σωματεία αλλά όχι στα δευτεροβάθμια.
Σε ότι αφορά τη διαδήλωση στις 15 Ιουνίου είπε «αλλοίμονο πρέπει να επιτρέπονται οι διαδηλώσεις και κάθε εκδήλωση στο πλαίσιο της δημοκρατικής τάξης». Υπογράμμισε πάντως, ότι «είναι παράδοξο να βλέπεις κάποιους που έχουν πρόβλημα με την λέξη λαός να υποστηρίζουν αυτές τις εκδηλώσεις και να οικτίρουν τους αγανακτισμένους του Συντάγματος» τονίζοντας παράλληλα ότι ο κ. Φίλης έχει στοχοποιήθει.