Την βρίσκουμε δωρεάν εδώ: https://www.christosapostoloudev.eu/thelwnaprasinisw και αποτελεί την πρώτη Ελληνική εφαρμογή κινητών που δίνει την δυνατότητα στον χρήστη να τοποθετήσει το δικό του στίγμα ή στίγματα σε οποιοδήποτε σημείο στην Ελλάδα για την πιθανή του κάλυψη αργότερα με ένα δένδρο, από τους δήμους.
Στόχος είναι να μοιραστούν αργότερα τα δεδομένα που θα συλλεχθούν, στους δήμους, ώστε κάποια στιγμή να αναπληρωθεί το κενό του αστικού πράσινου. Η εφαρμογή ‘Θέλω να ΠΡΑΣΙΝΙΣΩ’ συνεργάζεται σε επίπεδο συμβουλευτικής με την Περιβαλλοντική Οργάνωση mamagea η οποία διεξήγαγε την προηγούμενη περίοδο την καμπάνια ενίσχυσης αστικού πρασίνου.
Η “Θέλω να ΠΡΑΣΙΝΙΣΩ” είναι μία πρωτοβουλία που μπορεί να κάνει την Ελλάδα ξανά πράσινη και να βοηθηθεί τόσο το αστικό πράσινο όσο και μέρη που δεν έχουν δει ποτέ αρκετή χλωρίδα.
Αναλυτικότερα, η εφαρμογή σου επιτρέπει να συμπληρώσεις μερικά στοιχεία και προσθέτει στον -ανοιχτό για το κοινό – χάρτη την πινέζα που δηλώνεις ότι κάποια κενή δενδροδόχο υπάρχει ή κάποιο σημείο είναι ελεύθερο για προσθήκη ενός δέντρου. Εντός των στοιχείων μπορεί ο χρήστης να προσθέσει και μια φωτογραφία(μη-υποχρεωτικό) από το μέρος που βρίσκεται το σημείο. Στόχος είναι να μοιραστούν στους δήμους, αργότερα, τα δεδομένα που θα συλλεχθούν, ώστε κάποια στιγμή να αναπληρωθεί το κενό του αστικού πράσινου.
Πως λειτουργεί;
Η εφαρμογή είναι εύχρηστη και απλή ώστε να μπορεί να χρησιμοποιηθεί από όλες τις ηλικίες.
Πιέστε το κουμπί + που βρίσκεται πάνω στον χάρτη όταν θα βρίσκεστε σε κάποιον εξωτερικό χώρο, για να προσθέσετε ένα σημείο που πιστεύεται ότι θα μπορούσε να προστεθεί ένα δενδράκι είτε μια κενή δενδροδόχο μαζί με μια εικόνα από το πιθανό σημείο(μη-υποχρεωτικό). Κατά την διάρκεια αυτής της διαδικασίας, και μόλις πατήσετε υποβολή, μετά από λίγο εμφανίζεται στον χάρτη το σημείο που υποβάλλεται.
Τήλος: Ανακυκλώνει και κομποστοποιεί πάνω από το 93% των αποβλήτων της
Τα δεδομένα αναρτώνται σε έναν ανοιχτό διαδραστικό χάρτη, καθώς επίσης και η εφαρμογή ‘Θέλω να ΠΡΑΣΙΝΙΣΩ’ αναλαμβάνει την -αποστολή- συλλογής δεδομένων πιθανών σημείων κάλυψης δέντρων στην Ελλάδα, αλλά όχι την δενδροφύτευση. Το όλο εγχείρημα αποτελεί απλά συλλογή πληροφοριών πιθανών σημείων για νέα δέντρα.
Ειδήσεις σήμερα
Εικόνα διάλυσης στον ΣΥΡΙΖΑ – Υπό πίεση ο Τσίπρας για Πολάκη
Σήμερα η τελευταία ημέρα πληρωμής για τέλη κυκλοφορίας, ΕΝΦΙΑ και φόρο εισοδήματος
Qatargate: Στο Εφετείο τα αιτήματα Καϊλή και Ταραμπέλα για αποφυλάκιση υπό όρους