Πρόκειται για τα αεροδρόμια: Καρπάθου, Χίου, Αλεξανδρούπολης, Αραξου, Λήμνου, Ιωαννίνων, Μήλου, Νάξου, Πάρου, Ικαρίας, Κυθήρων, Λέρου, Σητείας, Νέας Αγχιάλου, Καλύμνου, Σκύρου, Σύρου, Αστυπάλαιας, Καστελλόριζου, Καστοριάς, Κάσου και Κοζάνης.
Κατά πληροφορίες, το Υπερταμείο, στο πλαίσιο της αξιοποίησης των 22 αεροδρομίων, μελετά τη μετατροπή του αεροδρομίου της Νέας Αγχιάλου σε cargo αεροδρόμιο.
Ακολούθως, ο κ. Δημητριάδης τόνισε ότι η μετατροπή του Υπερταμείου σε Growthfund, ισότιμο με αυτό άλλων προηγμένων χωρών, θα σημάνει ταχύτερες μεταρρυθμίσεις στις θυγατρικές, με στόχο τις καλύτερες αποδόσεις τους, φέρνοντας ως παράδειγμα τα ΕΛΤΑ, την ΕΤΑΔ και άλλες εταιρίες.
Οπως πρόσθεσε ο κ. Γρηγόρης Δ. Δημητριάδης, η κάθε θυγατρική του Υπερταμείου θα έχει μεγαλύτερη ευελιξία και όπως ανέφερε χαρακτηριστικά: «Θα έχει τη δυνατότητα να παίρνει αποφάσεις και με την επίβλεψη τη δική μας να κάνει επενδύσεις στην ελληνική οικονομία, και κυρίως να προσελκύει επενδύσεις από άλλες χώρες». Στη συνέχεια, ο κ. Δημητριάδης αναφέρθηκε στα μέχρι σήμερα επιτεύγματα του Υπερταμείου: «Καταφέραμε να αυξήσουμε κατά 23,6% το value της εταιρίας. Τώρα θα αλλάξει τελείως η στρατηγική μας, καθώς επιδίωξη είναι να γίνουμε ένα Sovereign Wealth Fund, όπως τα καλά παραδείγματα άλλων χωρών, και να φύγουμε από το legacy, όπου υπήρχε η λάθος νοοτροπία ότι ξεπουλούσαμε τις εταιρίες. Στόχος αποτελεί η οικονομική απόδοση των εταιριών, καθώς και ο κοινωνικός και ο περιβαλλοντικός τους αντίκτυπος μέσα από τις ανάλογες μεταρρυθμίσεις».
Αναφορικά με τα σχέδια που αφορούν θυγατρικές εταιρίες, ο κ. Δημητριάδης υπογράμμισε, μεταξύ άλλων, την υλοποίηση ενός αναπτυξιακού project στη Διώρυγα της Κορίνθου, με το οποίο θα δημιουργηθεί ένας υπερσύγχρονος ψυχαγωγικός κι εμπορικός προορισμός με τη λειτουργία καταστημάτων, εστιατορίων κ.λπ.
Επίδομα θέρμανσης: Αύριο, Δευτέρα καταβάλλεται η πρώτη δόση [βίντεο]
Συνεχίζει τις υψηλές πτήσεις το «Ελ. Βενιζέλος»
Ισχυρές επιδόσεις κατέγραψε το μεγαλύτερο αεροδρόμιο της χώρας και τον Νοέμβριο, με περισσότερους από 1,89 εκατ. ταξιδιώτες να διακινούνται στον Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών «Ελευθέριος Βενιζέλος».
Υψηλά είναι και τα αποτελέσματα σε επίπεδο 11μήνου Ιανουαρίου-Νοεμβρίου, καθώς πάνω από 26 εκατ. τουρίστες ταξίδεψαν από και προς το μεγαλύτερο αεροδρόμιο της χώρας, με άνοδο 24,5% σε σχέση με πέρυσι και 9,9% σε σχέση με τα προ πανδημίας μεγέθη. Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τα προσωρινά στοιχεία του Διεθνούς Αερολιμένα Αθηνών, το 11μηνο η κίνηση εσωτερικού εμφανίστηκε ενισχυμένη κατά 19,4% σε σχέση με το 2022 και κατά 12,8% συγκριτικά με το 2019, την τελευταία χρονιά πριν από την εμφάνιση της νόσου Covid-19, με 8,2 εκατ. ταξιδιώτες να διακινούνται στο «Ελευθέριος Βενιζέλος». Σημαντικά αυξημένη ήταν και η διεθνής κίνηση, καθώς πάνω από 18 εκατ. τουρίστες ταξίδεψαν από και προς το μεγαλύτερο αεροδρόμιο της χώρας, αριθμός ενισχυμένος κατά 26,9% σε σχέση με πέρυσι και κατά 8,7% σε σύγκριση με τα προ πανδημίας νούμερα.
«Δυνατός» μήνας ήταν και ο Νοέμβριος για τον Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών. Συγκεκριμένα, η συνολική επιβατική κίνηση ανήλθε σε 1,89 εκατ., αυξημένη κατά 18,8% σε σύγκριση με το 2022, αλλά και σημαντικά ενισχυμένη κατά 13,9% σε σχέση με το προπανδημικό έτος 2019. Τόσο η εγχώρια όσο και η διεθνής επιβατική κίνηση ξεπέρασαν τα επίπεδα του 2022 και του 2019. Πιο αναλυτικά, η κίνηση εσωτερικού κατέγραψε άνοδο κατά 14,2% σε σχέση με το 2022 και κατά 18,9% σε σχέση με τα προ πανδημίας νούμερα. Αντίστοιχα, οι επιβάτες εξωτερικού σημείωσαν αύξηση κατά 21,1% σε σύγκριση με το 2022 και κατά 11,7% σε σχέση με το 2019.