ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Τηλεφωνία και Διαδίκτυο: Δείτε όσα αλλάζουν για την τσέπη και τα δικαιώματά μας

Κινητή τηλεφωνία: Όλες οι αλλαγές στα συμβόλαια και στις χρεώσεις των συνδρομητών

ΧΑΡΗΣ ΝΤΙΓΡΙΝΤΑΚΗΣ

Σε μια κομβικού χαρακτήρα παρέμβαση υπέρ των καταναλωτών προέβη χθες η ΕΕΤΤ, με την έκδοση του νέου Κανονισμού Γενικών Αδειών που εξέδωσε.

Ο Κανονισμός αυτός θέτει νέους όρους και υποχρεώσεις στους παρόχους ηλεκτρονικών επικοινωνιών, με στόχο την προάσπιση των δικαιωμάτων των συνδρομητών υπηρεσιών τηλεφωνίας και Διαδικτύου.

Τι αλλάζει

Οι βασικότερες αλλαγές στις συμβάσεις των παρόχων με τους καταναλωτές και οι κυριότερες υποχρεώσεις των παρόχων είναι οι εξής:

* Να παρέχουν ένα ελάχιστο επίπεδο υπηρεσίας στο συνδρομητή σε περίπτωση προσωρινής ή μόνιμης διακοπής υπηρεσιών λόγω οφειλών, όπως λήψη εισερχόμενων κλήσεων, πραγματοποίηση εξερχόμενων κλήσεων που δεν συνεπάγονται χρέωση για το συνδρομητή, πρόσβαση στο Διαδίκτυο με ταχύτητα τουλάχιστον 256 Κbps ή πρόσβαση κατ’ ελάχιστον στις ιστοσελίδες gov.gr, της Υπηρεσίας Πολιτικής Προστασίας και της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων.

* Να προειδοποιούν το συνδρομητή για την επικείμενη λήξη της σύμβασής του το αργότερο δύο μήνες πριν από τη λήξη αυτής, ενώ το συνδρομητή καρτοκινητής 15 ημέρες πριν από τη λήξη της προπληρωμένης αξίας υπηρεσιών.

* Να μην προβαίνουν σε αύξηση του παγίου σε σύμβαση ορισμένου χρόνου, με μόνη εξαίρεση την περίπτωση τεχνολογικών αλλαγών στο δίκτυο. Σε αυτή την περίπτωση, ο συνδρομητής διατηρεί το δικαίωμα να καταγγείλει αζημίως τη σύμβαση λόγω της συγκεκριμένης αύξησης. Αντίθετα, ο συνδρομητής δεν έχει δικαίωμα καταγγελίας αν οι προτεινόμενες αλλαγές στη σύμβασή του δεν έχουν αρνητικό αντίκτυπο σε αυτόν.

* Να παρέχουν συμβουλές στο συνδρομητή για καλύτερα τρέχοντα τιμολόγια σε σχέση με τις παρεχόμενες υπηρεσίες που λαμβάνει, τουλάχιστον ένα μήνα πριν από τη λήξη της σύμβασής του.

* Να ενημερώνουν το συνδρομητή υπηρεσιών σταθερής και κινητής τηλεφωνίας όταν υπάρχει υπέρβαση της κατανάλωσης του προγράμματός του (στο 80% και στο 100% της κατανάλωσης).

* Να αναφέρουν στη σύνοψη της σύμβασης πληροφορίες σχετικά με τα κύρια προϊόντα και τις υπηρεσίες για τους τελικούς χρήστες με αναπηρία (π.χ. ταχύτητες της υπηρεσίας πρόσβασης στο Διαδίκτυο).

Ακολούθησε το eleftherostypos.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις 

Ειδήσεις σήμερα

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, ανά πάσα στιγμή στο EleftherosTypos.gr

Ακολουθήστε το EleftherosTypos.gr σε InstagramFacebook και Twitter

Προτεινόμενα για εσάς

Τα viral της ημέρας: Μια πρόταση γάμου που «στράβωσε», ο άνδρας που κάνει άψογα…σχοινάκι και ένας απίστευτα βαριεστημένος σκύλος

Μαρίνα Μπενέκου

Τα viral της ημέρας: Ο μπόμπιρας καουμπόι και ο τολμηρός, τετράποδος ναυαγοσώστης

Μαρίνα Μπενέκου

Τα viral της ημέρας: Ο άνδρας που πήδηξε σε ποτάμι για να αποφύγει την κίνηση, οι αγελάδες που…το’σκασαν και τα σκυλιά- Πικάσο

Μαρίνα Μπενέκου

Τα viral της ημέρας: Η γιαγιά- κομάντο, ο μικρός…μάγκας οπαδός των Μπακς και η σέλφι 3 εφήβων, την ώρα που τους χτύπησε κεραυνός!

Μαρίνα Μπενέκου

Ιράν: Η κυβέρνηση κυκλοφορεί εφαρμογή γνωριμιών με σκοπό τον γάμο

Μαρίνα Μπενέκου

Τα viral της ημέρας: Το χειρότερο παρκάρισμα, το πιο αστείο σκιάχτρο και οι οπαδοί της Ιταλίας που έκλεψαν την παράσταση

Μαρίνα Μπενέκου

Τα viral της ημέρας: Ο σκύλος που έγινε κολλητός με ένα πούμα και άλλα 3 απίστευτα περιστατικά

Μαρίνα Μπενέκου

Συνέβη και αυτό: Άνδρας προσέλαβε εκτελεστή για να εξοντώσει ένα παγώνι που τον ενοχλούσε τα βράδια

Μαρίνα Μπενέκου

Τα viral της ημέρας: Η σωσίας της Τζένιφερ Άνιστον, η πιο χαδιάρα γάτα και ο fit σκύλος

Μαρίνα Μπενέκου