Ελεύθερος Τύπος
ΕΛΛΑΔΑ

Γλυκά Νερά: Στον Κορυδαλλό ο δολοφόνος – Τι άλλαξε από την αρχική του κατάθεση

Γλυκά Νερά: Διαψεύδει την μητέρα της Καρολάιν ο δολοφόνος – «Δεν πλήρωσε τα έξοδα της κηδείας»

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΔΑΜΙΑΝΟΣ

Γλυκά Νερά: «Αντιλαμβάνεστε τη θέση της μητέρας που αγκάλιαζε τα χέρια που έκοψαν την ανάσα της κόρης της». Με αυτά τα λόγια ο δικηγόρος της οικογένειας της αδικοχαμένης Καρολάιν προσήλθε στο γραφείο του ανακριτή λίγο πριν από τις 10 το πρωί της Τρίτης προκειμένου να δηλώσει παράσταση προς υποστήριξη της κατηγορίας, ζητώντας την ποινική καταδίκη του καθ’ ομολογίαν συζυγοκτόνου.

Λίγα λεπτά αργότερα ο 33χρονος πιλότος, με ανέκφραστο βλέμμα, οδηγήθηκε υπό αυστηρή αστυνομική φύλαξη στο γραφείο του ανακριτή και αποδοκιμάστηκε έντονα από πολίτες που βρίσκονταν στο χώρο των δικαστηρίων της πρώην σχολής Ευελπίδων. Ο κατηγορούμενος αποχώρησε σιδηροδέσμιος περίπου στις 20:00 με το βαν της Αστυνομίας. Εισαγγελέας και ανακριτής συμφώνησαν στην προφυλάκισή του, μετά από μια πολύ σύντομη διάσκεψη. «Ζητώ μια μεγάλη συγγνώμη», δήλωσε κατά τη μεταγωγή του απευθείας στις φυλακές: συγκεκριμένα στη γυναικεία πτέρυγα των φυλακών Κορυδαλλού για λόγους ασφαλείας, αφού το κλίμα στις φυλακές δεν είναι καθόλου καλό για τον καθ’ ομολογίαν συζυγοκτόνο.

Γλυκά Νερά: Οι διαφορές από την αρχική κατάθεση

Σύμφωνα με πληροφορίες, στην απολογία του δεν άλλαξε ιδιαίτερα τους ισχυρισμούς του, ωστόσο υπήρξαν ξανά διαφορές σε σχέση με τις προανακριτικές του απολογίες, ειδικά σε ό,τι αφορά τη σκηνή του φόνου, στην οποία επανέφερε τη θεωρία περί διαπληκτισμού που είχε προηγηθεί με την Καρολάιν. Φέρεται να υποστήριξε ότι όλα έγιναν «σε μία στιγμή» λόγω της έντασης που είχε προηγηθεί.

Ο κατηγορούμενος φέρεται να επανέλαβε πως ανέβηκε από το ισόγειο του σπιτιού στη σοφίτα προκειμένου να την πείσει να κοιμηθεί με το παιδί τους. Ξεκίνησαν μια κουβέντα φορτισμένη, όπως την είχε αγκαλιάσει, έγειρε δίπλα της και συνέβη ό,τι συνέβη, ανέφερε κατά τις ίδιες πηγές.

Ωστόσο, αυτοί οι ισχυρισμοί αποτελούν τη θέση με την οποία προσήλθε ο κατηγορούμενος στα δικαστήρια. Τις θέσεις αυτές εκλήθη στη συνέχεια να υποστηρίξει ενώπιον των δικαστικών αρχών, που υπέβαλαν βροχή ερωτήσεων στον 33χρονο πιλότο. Είναι χαρακτηριστικό πως μόνο στο γραφείο του ανακριτή παρέμεινε περίπου έξι ώρες.

«Δεν άλλαξε τους ισχυρισμούς του σε σχέση με την προανακριτική του κατάθεση, ενώ υπάρχουν και άλλα στοιχεία που τέθηκαν υπόψη μας. Σας μεταφέρω τη συγγνώμη του κατηγορούμενου. Ο ίδιος κατέληξε στην απολογία του “μακάρι να μπορούσα να φέρω το χρόνο πίσω, αλλά δυστυχώς δεν γυρνάει”. Ζήτησε την τιμωρία του και υποστήριξε ότι σε καμία περίπτωση δεν υπάρχει συνεργός. Για όσα έκανε γνώμονας ήταν το παιδί του. Θέλει να δώσει την αρωγή του για την επιμέλεια του παιδιού και στις δύο οικογένειες», δήλωσε μετά το πέρας της απολογίας ο δικηγόρος του κατηγορουμένου Αλέξανδρος Παπαϊωαννίδης.

Πάντως, οι περιγραφές που έχει δώσει μέχρι στιγμής ο πιλότος για το έγκλημα έχουν μικρές αλλά ουσιαστικές διαφορές, όπως π.χ. στην περιγραφή του φόνου: στην αρχική του ομολογία στη ΓΑΔΑ είχε υποστηρίξει πως «αγκάλιαζε» την Καρολάιν, στη συμπληρωματική προανακριτική του απολογία ανέφερε πως την πίεσε στο μαξιλάρι, ενώ τώρα φέρεται να ανέφερε πως «έγειρε» πάνω της.

Τι ζήτησε

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κατηγορούμενος, ταυτόχρονα με την απολογία του, έχει υποβάλει δύο αιτήματα. Το πρώτο αφορά σε πραγματογνωμοσύνη στην κάμερα που βρισκόταν στο ισόγειο του σπιτιού, προκειμένου να διαπιστωθεί η ακριβής ώρα που αφαιρέθηκε η κάρτα SIM. Η πλευρά του κατηγορουμένου επικαλείται το συγκεκριμένο στοιχείο προκειμένου να «απαντήσει» σε αυτό που αναφέρει το κατηγορητήριο, ότι δηλαδή είχε προσχεδιάσει το έγκλημα.

Ανεξαρτήτως αυτού, πάντως, στο κατηγορητήριο περιλαμβάνεται πλήθος στοιχείων που είναι ιδιαίτερα επιβαρυντικά για το δράστη, π.χ. η κατάθεση της γειτόνισσας, όπου αναφέρει πως άκουσε το σκύλο το μοιραίο βράδυ της 11ης Μαΐου να ξεψυχάει στα χέρια του κατηγορουμένου στις 4:20 τα ξημερώματα, μόλις 10 λεπτά μετά δηλαδή αφότου είχε πνίξει την Καρολάιν. Δεν φαίνεται δηλαδή πως υπήρξε χρόνος για να θρηνήσει τη γυναίκα του, αφού το σχέδιο σκηνοθεσίας της δήθεν ληστείας μπήκε σε εφαρμογή αμέσως (με ακόμη ένα βαρύ κακούργημα, το φόνο του σκύλου) και συνεχίστηκε για 37 ολόκληρες ημέρες.

Το δεύτερο αίτημα του κατηγορουμένου αφορά στην κλήση μαρτύρων από το οικογενειακό και φιλικό περιβάλλον του ζευγαριού προκειμένου να δώσουν την πλήρη εικόνα για τη σχέση μεταξύ τους. Κάτι που σε κάθε περίπτωση θα κάνει ούτως ή άλλως ο ανακριτής, που θα συνεχίσει την έρευνα όχι μόνο για το τι διημείφθη στο σπίτι του τρόμου στα Γλυκά Νερά, αλλά και ενδεχόμενες «ουρές» της υπόθεσης.

Η δικογραφία θα εμπλουτιστεί με μαρτυρικές καταθέσεις όσων προσώπων κρίνει ο ανακριτής πως έχει σημασία να κληθούν προς διαλεύκανση κάθε πτυχής της υπόθεσης, ενώ ο δικαστικός λειτουργός θα μπορέσει να προχωρήσει σε όσες ανακριτικές πράξεις κρίνει αναγκαίες – ακόμη και αυτοψία του χώρου.

Αλλωστε, μόλις χθες, λίγη ώρα πριν την απολογία του κατηγορουμένου, προστέθηκαν στη δικογραφία νέα στοιχεία από τα ψηφιακά αρχεία του κατηγορουμένου και του θύματος, μετά την ολοκλήρωση της αξιολόγησης που έκανε σε αυτά η Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών της ΕΛ.ΑΣ., κάτι που καθυστέρησε τη διαδικασία για λίγες ώρες, μέχρι να ενημερωθούν για αυτά τόσο οι δικαστικές αρχές όσο και ο δικηγόρος του κατηγορουμένου.

Το παιδί

Παράλληλα, στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος των δικαστικών αρχών βρίσκεται και το ζήτημα της επιμέλειας του 11 μηνών βρέφους, που αποτελεί το δεύτερο μεγάλο θύμα της υπόθεσης: η σχετική δικογραφία βρίσκεται στα χέρια του εισαγγελέα Ανηλίκων, που προσπαθεί να βρει λύση όσο το δυνατόν πιο γρήγορα στο συγκεκριμένο κρίσιμο ζήτημα. Κάτι που πάντως δεν είναι εύκολο, αφού πρέπει να εξεταστούν όλες οι παράμετροι, με γνώμονα το συμφέρον του παιδιού.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ήδη έχουν διαβιβαστεί οι απαραίτητες παραγγελίες στους αρμόδιους κοινωνικούς λειτουργούς προκειμένου να έρθουν σε επαφή και με τα δύο οικογενειακά περιβάλλοντα και να συντάξουν τις εκθέσεις τους, που θα αποτελέσουν τη βάση των δεδομένων για την απόφαση της επιμέλειας του βρέφους.

Σε κάθε περίπτωση, όπως έχουν δηλώσει οι δικηγόροι και των δύο πλευρών, υπάρχει συνεννόηση μεταξύ των δύο οικογενειών. «Η μητέρα της Καρολάιν μού είπε ότι έχουν καλές σχέσεις με την οικογένεια του κατηγορούμενου», δήλωσε ο δικηγόρος της μητέρας της δολοφονημένης κοπέλας, Σούζαν Κράουτς.

«Η μητέρα της Καρολάιν υποστηρίζεται από προσωπικό, η οικονομική της κατάσταση είναι καλή. Η Αλόννησος είναι εξαιρετικό περιβάλλον για να μεγαλώσει προσωρινά το παιδί», πρόσθεσε. Από την πλευρά του πιλότου, υπήρξε αλλαγή δικηγόρου για το θέμα της επιμέλειας, το οποίο ανέλαβε ο Βασίλης Γαλάνης, αντί του Βασίλη Σπύρου.

Από την έντυπη έκδοση του Ελεύθερου Τύπου 

Ακολούθησε το eleftherostypos.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις

Προτεινόμενα για εσάς

Δολοφονία στο Καπελέτο: Σκότωσε τον οδηγό ταξί με καρεκλοπόδαρο

Ελεύθερος Τύπος NewsRoom

Γλυκά Νερά: Απειλητικά τηλεφωνήματα δεχόταν η σύμβουλος ψυχικής υγείας – Tι αποκάλυψε για την Καρολάιν

Ελεύθερος Τύπος NewsRoom

Σοκ στην Ηλεία: Διέρρηξε το σπίτι 59χρονου και τον σκότωσε

Ελεύθερος Τύπος NewsRoom

Φολέγανδρος: «Δολοφόνησε για ασήμαντη αφορμή» – Το σκεπτικό της προφυλάκισης του 30χρονου

Ελεύθερος Τύπος Newsroom

Φολέγανδρος – Κούγιας: Ο δράστης είναι υγιέστατος, σχεδίασε με ηρεμία τη δολοφονία

Ελεύθερος Τύπος NewsRoom

Πατέρας Τοπαλούδη για Φολέγανδρο: Τιμωρητικό και όχι σωφρονιστικό σύστημα για τέτοια κτηνόμορφα άτομα

Ελεύθερος Τύπος Newsroom

Φολέγανδρος: Προφυλακιστέος ο 30χρονος για την δολοφονία της Γαρυφαλλιάς

Ελεύθερος Τύπος NewsRoom

Φολέγανδρος: Σοκάρει η ιατροδικαστική έκθεση – Ο 30χρονος έδειρε τη Γαρυφαλλιά, την έσυρε και την πέταξε στη θάλασσα

Ελεύθερος Τύπος Newsroom

Φολέγανδρος: Εξιτήριο για τον καθ΄ ομολογίαν δολοφόνο της Γαρυφαλλιάς – Οργισμένη δήλωση Κούγια

Ελεύθερος Τύπος Newsroom