Παράλληλα, τόνισε ότι «η Σύνοδος της Αθήνας ήταν σίγουρα σημαντική, διότι είναι βασικό να τυχαίνουν εμβάθυνσης μια σειρά θεμάτων».
Επίδομα επικινδυνότητας: Αυτές είναι οι αυξήσεις για τους ένστολους [πίνακες]
«Δεν υπάρχει αντιπαράθεση με τις χώρες του Βίζεγκραντ. Στην Ευρώπη προκύπτει με έμφαση το οικονομικό θέμα, το οποίο αφορά κυρίως τις χώρες του Βορρά και του Νότου, και το μεταναστευτικό. Στην περίπτωση αυτή, η συζήτηση αναπτύσσεται ανάμεσα στις ανατολικές και δυτικές χώρες της ηπείρου. Η Σύνοδος της Αθήνας επέτρεψε να διαφανούν κοινές λύσεις, δεν υπέσκαψε το ευρωπαϊκό οικοδόμημα, αλλά μπόρεσε να συνεισφέρει στο να καθοριστούν κάποια αιτήματα σε πολιτικό επίπεδο», προσέθεσε η κ. Μπολντρίνι.
Όσον αφορά την πολιτική της λιτότητας, η πρόεδρος της ιταλικής Βουλής την χαρακτήρισε «άκρως καταστρεπτική», από τη στιγμή που «δεν στήριξε την ανάπτυξη και δημιούργησε μίσος, λαϊκισμό και συναισθήματα εκδίκησης».
Με πρωτοβουλία της Λάουρα Μπολντρίνι, οργανώθηκε, επίσης, ανοικτή διαδικτυακή ψηφοφορία, με ερωτηματολόγιο σχετικά με το μέλλον της Ευρώπης. Όπως ανακοινώθηκε σήμερα, βάσει των απαντήσεων των πάνω από 10.000 πολιτών που πήραν μέρος στην πρωτοβουλία, το 69% θεωρεί ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση δεν διαχειρίστηκε με τον κατάλληλο τρόπο τη μεταναστευτική και προσφυγική κρίση, το 55% εντοπίζει λάθη στην πολιτική για την απασχόληση , ενώ την ίδια ώρα, το 77% των πολιτών αυτών, απάντησε ότι η ενωμένη Ευρώπη έχει, συνολικά, λειτουργήσει θετικά όσον αφορά την καθημερινή πραγματικότητα. Το 68,7% των πολιτών που απάντησε στο διαδικτυακό αυτό ερωτηματολόγιο, τέλος, ζητά αλλαγή στη θεσμική δομή της Ευρωπαϊκής Ένωσης, με στόχο την έξοδο από την κρίση.