Μάλιστα οι ελεγκτές ανακάλυψαν εστίες φοροδιαφυγής ακόμη και σε καρναβαλικά γκρουπ στο καρναβάλι της Πάτρας! Τα ποσοστά παραβατικότητας ανά περιοχή κυμαίνονται από 59% ως 68% ανά περιοχή.
Αναλυτικότερα από τα στοιχεία της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων προκύπτουν τα ακόλουθα σχετικά με τα αποτελέσματα των ελέγχων αυτών:
-Στην Πάτρα οι 6 στις 10 επιχειρήσεις που ελέγχθηκαν βρέθηκαν να φοροδιαφεύγουν. Ελεγχος έγινε σε 102 επιχειρήσεις και σε 66 από αυτές εντοπίστηκαν φορολογικές παραβάσεις (ποσοστό 64,7%). Οι ελεγκτικές υπηρεσίες επέβαλαν λουκέτο σε δύο από τις επιχειρήσεις αυτές ενώ προχώρησαν σε κατάσχεση ενός παραβιασμένου φορολογικού μηχανισμού. Οι έλεγχοι αφορούσαν κυρίως επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στον χώρο της εστίασης, της στάθμευσης, σε εμπόριο στολών και στην ψυχαγωγία.
e-ΕΦΚΑ - ΔΥΠΑ: Ο «χάρτης» των πληρωμών για την περίοδο από τις 18 έως τις 22 Νοεμβρίου
-Στη Θεσσαλονίκη πραγματοποιήθηκαν 102 έλεγχοι και εντοπίστηκαν 60 επιχειρήσεις με παραβάσεις (ποσοστό 59%). Μετά τη διενέργεια των ελέγχων επιβλήθηκε λουκέτο σε πέντε επιχειρήσεις.
-Στην Αττική διενεργήθηκαν 104 έλεγχοι και εντοπίστηκαν 71 επιχειρήσεις με φορολογικές παραβάσεις (ποσοστό παραβατικότητας 68,27%). Λουκέτο επιβλήθηκε σε 4 επιχειρήσεις. Πρόκειται γα μία επιχείρηση εστίασης στο Μαραθώνα η οποία δεν είχε εκδώσει 5 αποδείξεις λιανικής πώλησης αξίας 897,40 ευρώ.
Σε άλλη περίπτωση, εστιατόριο στο Μαραθώνα δεν είχε κόψει 26 αποδείξεις λιανικής πώλησης αξίας 2.030 ευρώ ενώ κέντρο διασκέδασης στην Αθήνα βρέθηκε να μην έχει κόψει 100 αποδείξεις αξίας 600 ευρώ ενώ στην περίπτωση αυτή κατασχέθηκαν και ανεπίσημα βιβλία. Ακόμη, ψαροταβέρνα στη Χαλκίδα δεν είχε εκδώσει 15 αποδείξεις αξίας 1.115 ευρώ. Τέλος σε παλαιοπωλείο στο Μοναστηράκι υπήρξε άρνηση ελέγχου ενώ διαπιστώθηκε ότι δεν είχε κάνει έναρξη επιτηδεύματος.
[dynamic-sidebar id=”post-area-diabaste”]