Η νέα παράσταση στην οποία συμμετέχει
«Η παράσταστη “Ο επιθεωρητής Ντρέϊκ και η μαύρη χήρα” είναι Αμερικάνική. Άμα η κωμωδία είναι καλή, όποιο είδος και να διαλέξεις είναι ωραίο. Τώρα θα δείτε αυτή νομίζω είναι πιο κοντά στα δικά μας. Τον Πουλόπουλο τον ενδιαφέρει να το επικοινωνεί με τον κόσμο. Κοιτά εγώ γενικά αναγκαστικά ήμουν του πολύ έξω. Εγώ η βάση μου και το μέσα μου είμαι πολύ βαρετός.
Δεν θέλω να κάνω τίποτα. Εμένα το μόνο που μου άρεσε ήταν να πηγαίνω κινηματογράφο. Αλλά τώρα όταν είσαι νέος, φλερτάρεις, έχεις παρέες κλπ εκεί γκρίνιαζα, το προσπέρναγα και προχώραγα. Έχω μικρούς κύκλους που περνάω τη φάση που βγαίνουμε για πολύ καιρό. Αλλά το μέσα μου είναι διαφορετικό».
Ο Μάριος Αθανασίου, μίλησε για την οικογένεια του, και συγκεκριμένα για τον γιο του, Αλέξανδρο, που έχει αποκτήσει με την Μαρία Σολωμού, ωστόσο το ζευγάρι επέλεξε να τραβήξει χωριστούς δρόμους όταν ακόμη ο γιος τους βρισκόταν σε νεαρή ηλικία – δείτε εδώ τι είπε η ίδια για τον χωρισμό τους .
Ο ηθοποιός, είπε αρχικά: «Είμαι της οικογένειας ναι, έχω τρία παιδιά, αν έλεγα το αντίθετο θα ήταν περίεργο. Τα κορίτσια είναι 10 και 7, είναι τελείως διαφορετική η αντιμετώπιση των κοριτσιών και των αγοριών. Δηλαδή με τον γιο μου ήταν πιο πατριωτικό, δηλαδή πιο αντρικά θέματα, ενώ με τα κορίτσια είναι πιο ρομαντικό, που είσαι τι έγινε κλπ. Με τα κορίτσια λιώνω δεν… δεν αντέχω μακριά τους.
Η σχέση ανάμεσα στις γυναικες και τους άντρες είναι διαφορετική, έχουμε περάσει τόσες ώρες να συζητάμε γιατί έγινε το ένα γιατί έγινε το άλλο. Ενώ, όταν κάνεις μια κόρη, πάει τελείωσε είναι ξεκάθαρο. Δεν μπορείς να βρεις λύση αυτό που λένε είναι τέλος. Και τις περισσότερες φορές οι γυναίκες έχουν δίκιο. Δεν το λέω με την έννοια ότι για να περνάει αυτό, το λέω ότι οι γυναίκες σκέφτεστε πιο γρήγορα πιο πολλά πράγματα. Μακροπρόθεσμα οι γυναίκες έχουν δίκιο, το βλέπουμε μπροστά μας».
Η αναφορά στον χωρισμό του με την Μαρία Σολωμού
Ο Μάριος Αθανασίου σύγκρινε τα άγχη του να είσαι γονιός σε αγόρι και σε κορίτσια, ενώ, έκανε μια μικρή αναφορά στον χωρισμό του με την Μαρία Σολωμού λέγοντας: «Τα άγχη με τα κορίτσια είναι τα ίδια με τα αγόρια δεν έχει διαφορά. Κάνω κάτι κουβέντες, θα πάρουν τον δρόμο τους τα κορίτσια κάποια στιγμή εσύ πρέπει να πάρεις κάποιες αποφάσεις. Δεν είναι εύκολο, το μεγάλωσα ενός παιδιού δεν είναι κάτι εύκολο είναι δύσκολο.
Πρέπει να παραδέχεσαι ότι έχεις άδικο και ότι κάνεις λάθος, είτε με τον σύντροφο σου είτε με τα παιδιά σου γιατί δεν είμαστε τέλειοι. Οι ενοχές έρχονται μόνο σε ότι αφορούν τα παιδιά, όλα τα άλλα είμαστε ενήλικες και θα τα λύσουμε, θα ρίξουμε σε εμάς το φταίξιμο. Εγώ δεν ξέρω τι να κάνω απαραίτητα κάνω ό, τι πιστεύω ότι πρέπει να κάνω με την αγάπη μου. Ακόμη και ένα κακοποιητικός πατέρας το καλό θεωρεί ότι κάνει, δηλαδή το κάνει για να μην κάνει το παιδί κάτι.
Ότι δεν είχα τον πατέρα μου σε μικρή ηλικία ήταν κάτι που το πλήρωσα. Ακόμα και στον πρώτο μου γάμο το πως αντέδρασα έχει σχέση. Με τη Μαρία χωρίσαμε όταν ο Αλέξανδρος ήταν μικρός, όταν ήμουν εγώ μικρός δεν το φανταζόμουν έτσι, ήθελα από πολύ μικρός να κάνω παιδί χωρίς να ξέρω τη συνθήκη».
«Για την πολιτική στεναχωρήθηκα δεν μπορώ να πω ότι χάρησα που δεν βγήκα. Δεν ήταν μόνο αυτό σαν γεγονός αλλά και όλες οι υπόλοιπες αντιδράσεις που υπήρχαν μετά για το αν θα έμπαινα ή αν δεν θα έμπαινα και επηρέασε και τη δουλειά και το προσωπικό. Αυτό ήταν το βασικότερο τίμημα. Συνεχίζω και το κάνω βέβαια, σχολούμαι με την πολιτική ακόμα κανονικά λίγο πιο διακριτικά, υπάρχουν και κάποιες λεπτομέρειες που πρέπει να λάβω υπόψην μου.
Δεν είναι εύκολο γιατί αν δεν είσαι επαγγελματιάς δεν μπορείς να είσαι πολιτικός. Οικονομικά δεν με επηρέασε τόσο αλλά σχετικά με το δικό μου budget ναι αρκετά, γιατί δεν ήταν ότι είχα ποτέ το τρελό budaget. Αλλά δεν ήταν τόσο το οικονομικό, αλλά πιο πολύ η δυσκολία που έχει με τα διαβάσματα με τον κόσμο κλπ, αλλά άμα ασχπληθεί κάποιος σωστά είναι πολύ ωραίος χώρος.
Δεν θα άλλαζα κάτι, ένας άνθρωπος δεν θα άλλαζε ποτέ κάτι μόνος του. Όλοι ξεκινάμε να αλλάξουμε τον κόσμο, αλλά συνειδητοποιείς ότι το καλύτερο που έχεις να κάνεις είναι να φτιάξεις ομάδες και οι ομάδες αλλάζουν τη μάζα. Εγώ στον ΣΥΡΙΖΑ είμαι γιατί η αριστερά δεν έχει αλλάξει, απλά έχουν γίνει κάποιες μεταβολές.
Αυτή τη στιγμή αν πας με το μοναδικό σκεπτικό να πάρεις το κομμάτι της πίτας που δεν υπάρχει, από το 60% που δεν ψήφισε αν πας να πάρεις το κομμάτι αυτό, τελείωσες. Δεν θέλω να κάνω σχόλιο για τα Τέμπη, το θεωρώ τόσο βαθύ, βαρή και δύσκολο. Είμαι πολύ μικρός για να κάνω τοποθέτηση γι αυτό».