Ο γνωστός τραγουδιστής ήταν κατηγορούμενος για ψευδή καταμήνυση και ψευδορκία σε βάρος του Κωνσταντίνου Πάγκαλου, του γενετιστή που πραγματοποίησε την επίμαχη εξέταση DNA.
Οπως αναφέρει η εφημερίδα Espresso η υπόθεση εκδικάστηκε προχθές το μεσημέρι σε δεύτερο βαθμό και, παρότι η εισαγγελέας πρότεινε την αθώωσή του, η έδρα κατά πλειοψηφία τον έκρινε ένοχο και τον καταδίκασε. Πρωτόδικα είχε καταδικαστεί μαζί με τον τραγουδιστή και η σύζυγός του Αλίκη, η οποία δεν άσκησε έφεση κατά της απόφασης, αλλά ήταν παρούσα στην προχθεσινή δίκη.
Η υπόθεση του περιβόητου DNA που «έδειξε» ως πατέρα του παιδιού της Ουρανίας Τουτουντζή τον δημοφιλή τραγουδιστή έχει προκαλέσει δικαστικό «πονοκέφαλο» στην οικογένεια Αρβανιτίδη.
Οι δημόσιες δηλώσεις
Πριν από έντεκα χρόνια αποκαλύφτηκε στη «μητέρα των μαχών», τη δίκη για την πατρότητα, ότι πατέρας του παιδιού ήταν ο Πασχάλης. Μετά το θετικό αποτέλεσμα των εξετάσεων, όμως, η σύζυγος του Πασχάλη έκανε δημόσιες δηλώσεις στα media και αμφισβήτησε τα αποτελέσματα, λέγοντας πως η διαδικασία δεν ήταν διαφανής, επειδή δεν ορίστηκε τεχνικός σύμβουλος από τη μεριά του τραγουδιστή, ενώ ο σύμβουλος της Τουτουντζή ήταν μαθητής του Κωνσταντίνου Πάγκαλου.
Οι δημόσιες δηλώσεις τόσο του Πασχάλη όσο και της συζύγου του για «εξέταση κάτω από αδιαφανείς συνθήκες» τούς οδήγησαν πρώτη φορά το 2009 στην Ευελπίδων, με τον διορισμένο από το δικαστήριο επιστήμονα Κωνσταντίνο Πάγκαλο να ζητεί με αγωγή χρηματική αποζημίωση.
Εκείνος υποστήριζε ότι κατά τη διάρκεια της αιμοληψίας στο διαγνωστικό κέντρο το ζευγάρι «ουδεμία αντίρρηση ή επιφύλαξη εξέφρασε σχετικά με τις συνθήκες των ανωτέρω ενεργειών. Αλλωστε, όλα τα δείγματα αίματος ελήφθησαν παρουσία του Πασχάλη Αρβανιτίδη, της Ουρανίας Τουτουντζή και του παιδιού ταυτοχρόνως».
Ωστόσο, ο κ. Πάγκαλος είχε αναφέρει ότι η συμπεριφορά της Αλίκης Αρβανιτίδη στο ιατρείο τον είχε αναγκάσει να την περιορίσει στα πίσω δωμάτια. Ηταν Απρίλιος του 2011 όταν η σύζυγος του Πασχάλη καταδικάστηκε, σε πρώτο βαθμό, σε φυλάκιση 14 μηνών με τριετή αναστολή για συκοφαντική δυσφήμηση κατά του γενετιστή.
«Εχουμε “πόλεμο”. Σκοπεύουμε να προσφύγουμε στα ευρωπαϊκά δικαστήρια, να εξετάσουμε το θέμα λεπτομερώς, αφού τα ελληνικά αρνούνται μια δεύτερη ευκαιρία εξέτασης του θέματος. Τίποτε δεν είναι τελεσίδικο, είμαστε σε “πόλεμο” πλέον» είχε δηλώσει τότε εκείνη.