ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ
ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Η συνταγή της ημέρας: Μαριναρισμένες μπριζόλες

Newsroom eleftherostypos.gr

Με αυτή τη συνταγή, οι μπριζόλες σας γίνονται μαλακές, νόστιμες και τρελαίνουν ακόμη και όσους δεν αγαπούν πολύ το χοιρινό.

Υλικά

Χυμός ενός λεμονιού
1 κεσεδάκι γιαούρτι
1 φλιτζ. ελαιόλαδο
2 σκελίδες σκόρδο
2-3 φυλλαράκια φασκόμηλο
3-4 κλωναράκια φρέσκια ρίγανη
1 κουταλάκι μπούκοβο
Αλατοπίπερο
4 σπαλομπριζόλες χοιρινές

Διαδικασία

Ανακατεύετε το λεμόνι, το γιαούρτι και το ελαιόλαδο σε ένα μπολ. Προσθέτετε το σκόρδο, το φασκόμηλο, τη ρίγανη και το μπούκοβο και ανακατεύετε. Αλατοπιπερώνετε.

Βάζετε τις μπριζόλες σε σακουλάκια φαγητού που κλείνουν. Προσθέτετε τη μαρινάτα και ανακινείτε καλά να πάει παντού. Κλείνετε τη σακούλα και αφήνετε στο ψυγείο τουλάχιστον τρεις ώρες. Βγάζετε από το ψυγείο, αφαιρείτε τις μπριζόλες από το σακουλάκι και τινάζετε την παραπάνω μαρινάτα πάνω από το κρέας. Ψήνετε στο γκριλ ή σε σχαροτήγανο να πάρουν χρώμα και από τις δύο πλευρές.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, ανά πάσα στιγμή στο EleftherosTypos.gr

Προτεινόμενα για εσάς

Η συνταγή της ημέρας: Μπριζολάκια χοιρινά με μουστάρδα και πορτοκάλι

Η συνταγή της ημέρας: Ζουμερές χοιρινές μπριζόλες με πατάτες

Κατερίνα Θεοδωροπούλου

Η συνταγή της ημέρας: Χοιρινό με σέλινο και γιαούρτι

Η συνταγή της ημέρας: Χοιρινή τηγανιά με τραγανό πατατάκι

Κατερίνα Θεοδωροπούλου

Η συνταγή της ημέρας: Χοιρινά μπριζολάκια με δεντρολίβανο

Κατερίνα Θεοδωροπούλου

Η συνταγή της ημέρας: Κλασικό σνίτσελ χοιρινό

Κατερίνα Θεοδωροπούλου

Η συνταγή της ημέρας: Μελωμένο χοιρινό από τον Δημήτρη Σκαρμούτσο

Η συνταγή της ημέρας: Χοιρινό ρολό με γέμιση από τον Τάσο Αντωνίου

Η συνταγή της ημέρας: Μελωμένο χοιρινό μπούτι από τον Πέτρο Συρίγο