Κοτόπουλο μπούτι σιγομαγειρεμένο στη λαδόκολλα με πατάτες και μανιτάρια, από τον Γιώργο Τσούλη, μία συνταγή που θα σας λύσει τα χέρια!
Υλικά
1 ½ κιλό μπούτι κοτόπουλο ολόκληρο
440 γραμμ. πατάτες χοντροκομμένες
200 γραμμ. μανιτάρια λευκά κομμένα στα 4
1 σκ. σκόρδο, σπασμένη
1 κρεμμύδι, κομμένο σε λεπτές κάθετες φέτες
2 κουταλιές της σούπας μουστάρδα απαλή
1 κουταλάκι του γλυκού εστραγκόν ξερό
1 κουταλάκι του γλυκού πάπρικα καπνιστή
½ κουταλάκι του γλυκού βασιλικό, ξερό ψιλοκομμένο
4-5 κλ. θυμάρι
Αλάτι & πιπέρι
Ελαιόλαδο
Διαδικασία
Σε ένα μεγάλο μπολ προσθέτετε το κοτόπουλο, τις πατάτες, τα μανιτάρια, το σκόρδο, το κρεμμύδια, τη μουστάρδα, το εστραγκόν, την πάπρικα, το βασιλικό, το θυμάρι, αλατοπιπερώνετε, ραντίζετε με λίγο ελαιόλαδο και ανακατεύετε με τα χέρια φορώντας γάντια μιας χρήσης.
Κατόπιν, σε μία γάστρα απλώνετε δύο λαδόκολλες σε σχήμα σταυρού, αδειάζετε μέσα το περιεχόμενο το μπολ και διπλώνετε καλά τη λαδόκολλα. Τέλος, σκεπάζετε τη γάστρα με αλουμινόχαρτο και ψήνετε το κοτόπουλο σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C στον αέρα για 3 ώρες.Τα τελευταία 30 λεπτά ψησίματος αφαιρείτε το αλουμινόχαρτο, για να πάρει χρυσαφί χρώμα το κοτόπουλο.
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, ανά πάσα στιγμή στο EleftherosTypos.gr