Ελεύθερος Τύπος
ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Η συνταγή της ημέρας: Τραγανές φλογέρες με τυρί

Newsroom eleftherostypos.gr

Καλοκαίρι, ουζάκι ή παγωμένη μπύρα, και αναζητάτε ένα ωραίο συνοδευτικό; Οι τραγανές φλογέρες με τυρί είναι από τις ωραιότερες επιλογές.

Υλικά

1 πακέτο φύλλο κρούστας
2 αυγά
3½ φλιτζ. μαλακή, θρυμματισμένη φέτα
½ κουταλάκι του γλυκού αλάτι
½ κουταλάκι του γλυκού μαύρο πιπέρι
2-3 φλιτζ. ηλιέλαιο

Για την επάλειψη
2 κουταλιές της σούπας κορν φλάουρ
2-3 κουταλιές της σούπας νερό

Διαδικασία

Απλώνετε τα φύλλα κρούστας σε μια επιφάνεια εργασίας και τα κόβετε στα 4. Κατόπιν κόβετε κάθε τέταρτο σε ισομεγέθεις λωρίδες. Σπάτε σε ένα μπολ τη φέτα με τα χέρια σας και προσθέτετε τα αυγά, το πιπέρι και το αλάτι. Ανακατεύετε καλά με ένα κουτάλι να ομογενοποιηθούν τα υλικά. Διαλύετε σε ένα μικρό μπολ το κορν φλάουρ στο νερό, ανακατεύοντας καλά με σύρμα χειρός.

Βάζετε μια κουταλιά γέμιση στην άκρη κάθε φύλλου και το τυλίγετε διαγώνια ή σε ρολά. Με ένα πινέλο αλείφετε με λίγο από το μίγμα του κορν φλάουρ τη γωνιά και την κολλάτε στο φύλλο. Επαναλάβετε την ίδια διαδικασία με όλα τα υλικά.

Ρίχνετε σε μια μεσαία κατσαρόλα αρκετό ηλιέλαιο και την τοποθετείτε σε μέτρια φωτιά να ζεσταθεί καλά. Τηγανίζετε τα μπουρέκια σε δόσεις μέχρι να ροδίσουν απ’ όλες τις πλευρές και τα βγάζετε με μια τρυπητή κουτάλα σε ένα πιάτο με απορροφητικό χαρτί κουζίνας.

Τα αφήνετε να στραγγίσουν το περιττό λάδι, τα μεταφέρετε σε μια πιατέλα και σερβίρετε αμέσως.

Προτεινόμενα για εσάς

Η συνταγή της ημέρας: Ανοιχτή πίτα σφολιάτας με κατίκι

Η συνταγή της ημέρας: Πανεύκολη μακαρονόπιτα με τυρί και πιπεριά 

Κατερίνα Θεοδωροπούλου

Η συνταγή της ημέρας: Κοκκινιστά τυροκεφτεδάκια του Δημήτρη Σκαρμούτσου

Κατερίνα Θεοδωροπούλου

Η συνταγή της ημέρας: Μπαστούνια με τυριά από τον Πέτρο Συρίγο

Η συνταγή της ημέρας: Μοτσαρέλα στικς από τον Τάσο Αντωνίου

Η συνταγή της ημέρας: Στριφτές πίτες με σπανάκι και μυρωδικά

Η συνταγή της ημέρας: Ανάμικτα λαχανικά με τυρένια σάλτσα

Κατερίνα Θεοδωροπούλου

Η συνταγή της ημέρας: Βελουτέ σούπα τυριού με μπρόκολο

Η συνταγή της ημέρας: Κρεατοπιτάκια από τον Κυριάκο Μελά