Υλικά
4 φιλέτα σολομού
2 μικρά καρότα λεπτά, χωρίς φλούδα κομμένα κατά μήκος
1 πορτοκαλί πιπεριά καθαρισμένη και κομμένη σε μικρά κομματάκια
4 κρεμμύδια κομμένα κατά μήκος σε όμοια κομματάκια
2 κουταλιές της σούπας χυμό λεμονιού
½ φλιτζ. ξηρό λευκό οίνο
4 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
4 φύλλα άνηθο
Φρέσκο μαύρο πιπέρι
500 γραμμ. αναμεμιγμένα πράσινα φύλλα λαχανικών (σπανάκι, λάχανο, μαρούλι, ρόκα) χοντροκομμένα
2 πράσα πολύ καλά ξεφλουδισμένα
Διαδικασία
Το καλύτερο γλυκό της τελευταίας στιγμής για το χριστουγεννιάτικο τραπέζι - Έτοιμο σε 5'
Προθερμαίνετε το φούρνο στους 200°C. Κόβετε 4 κομματάκια από τα φύλλα αρκετά μεγάλα ώστε να τυλίγουν κάθε κομμάτι από το ψάρι άνετα. Βάζετε κάθε φιλέτο ψαριού στη μέση του κάθε φύλλου. Προσθέτετε καρότα, πιπεριές και κρεμμύδια.
Σπρώχνετε όλες τις μεριές του φύλλου και περιχύνετε χυμό λεμονιού και κρασί. Προσθέτετε σε κάθε φιλέτο λίγο λάδι, τοποθετείτε τον άνηθο στην κορυφή, πασπαλίζετε με μαύρο πιπέρι και τυλίγετε καλά κάθε φιλέτο με το φύλλο.
Ψήνετε στο φούρνο για 20 λεπτά. Βάζετε τα φύλλα σε μία χύτρα ατμού και μαγειρεύετε μέχρι να γίνει τρυφερό – γύρω στα 10 λεπτά. Όταν το ψάρι είναι έτοιμο, συσσωρεύετε τα πράσινα λαχανικά σε ξεχωριστά πιάτα σερβιρίσματος.
Προσεκτικά ανοίγετε ένα τελείωμα από τα φύλλα και χύνετε τους χυμούς πάνω στα πράσινα λαχανικά. Για να σερβίρετε, χρησιμοποιείτε σπάτουλα, για να σηκώσετε το ψάρι και να το ακουμπήσετε πάνω στα πράσινα λαχανικά.