Η σύγκριση, αναπόφευκτη. Ο πολιτικός του ΚΚΕ, του κόμματος που βρίσκεται σε ευθεία αντιπαράθεση και σύγκρουση με την κυβέρνηση, ιδιαίτερα μετά τα τελευταία γεγονότα στην πορεία του Πολυτεχνείου, επιλέγει να θέσει τις γνώσεις του στην εθνική προσπάθεια.
Η αξιωματική αντιπολίτευση κάθεται από απόσταση και συνεχίζει -ακόμα και την ώρα της πιο κρίσιμης μάχης- και πυροβολεί.
«Η χώρα βιώνει μια τραγωδία», είπε σε δραματικό τόνο ο αρχηγός της σε δηλώσεις του έξω από το Γενικό Νοσοκομείο Αθηνών «Γ. Γεννηματάς», μετά τη συνάντησή του με τη διοίκηση και στη συνέχεια με εργαζομένους του νοσοκομείου.
«Το ΕΣΥ είναι ένα βήμα πριν από τα όριά του», έκρουσε τον κώδωνα του κινδύνου και πρόσθεσε: «Ο αριθμός των θανόντων το τελευταίο Σαββατοκύριακο έφτασε σε αρνητικό, θλιβερό ρεκόρ» φώναξε και προσέθεσε ότι η Ελλάδα με τους 211 θανάτους σε δύο μέρες έφτασε στη 10η χειρότερη θέση σε παγκόσμια κλίμακα, αναλογικά με τον πληθυσμό της.
Οταν όλο το ΕΣΥ έχει ριχθεί στη μάχη, εκεί στην Κουμουνδούρου έχουν βγάλει τα κομπιουτεράκια και κάνουν υπολογισμούς. Οταν δεν τους βγαίνουν (σ.σ.: οι υπολογισμοί), δεν έχουν πρόβλημα, χρησιμοποιούν παλιούς πίνακες του ΟΟΣΑ προκειμένου να δημιουργήσουν τις εντυπώσεις που θέλουν.
«Αυτή η τραγωδία πρέπει να μας προβληματίσει όλους», είπε με το γνωστό ύφος του ο κ. Τσίπρας κάνοντας λόγο για γνωστές αδυναμίες, γνωστό εφησυχασμό, γνωστές ευθύνες.
Κορωνοϊός - ΕΟΔΥ: 6 διασωληνώσεις και 14 θάνατοι - Αυξάνονται τα κρούσματα γρίπης
«Το ερώτημα είναι πώς μπορούμε από δω και στο εξής να σώζουμε ότι μπορούμε να σώσουμε, να σώσουμε ανθρώπινες ζωές και να ενισχύσουμε τον καθημερινό αγώνα γιατρών και νοσηλευτών δίπλα στους ανθρώπους που έχουν ανάγκη, ένας αγώνας που πρέπει να στηριχθεί όχι μόνο με χειροκροτήματα και με δηλώσεις, αλλά εμπράκτως», σημείωσε ο κ. Τσίπρας.
Θύμισε βέβαια ότι «η χώρα χρειάζεται μια κυβέρνηση που να μπορεί και κυρίως να θέλει να στηρίξει το Σύστημα Υγείας», επέμεινε ακόμα και μετά την αποκάλυψη του ψέματος ότι «τα επίσημα στοιχεία του ΟΟΣΑ δείχνουν ότι η Ελλάδα είναι στην προτελευταία θέση στις χώρες της Ε.Ε. σε δαπάνες για το ΕΣΥ από την έναρξη της πανδημίας και μετά» και υποστήριξε πως και την επόμενη χρονιά, τη χρονιά δηλαδή της πανδημίας, προβλέπονται λιγότερες δαπάνες για την Υγεία σε σχέση με το τρέχον έτος.
Ζήτησε μόνιμες προσλήψεις και αύξηση αποδοχών στο ΕΣΥ, αλλά και ένταξη των νοσηλευτών στα βαρέα και ανθυγιεινά, χωρίς ούτε χθες να εξηγήσει γιατί επί 4,5 χρόνια που ήταν κυβέρνηση (και 1,5 χρόνο χωρίς Μνημόνιο) δεν το αποφάσισε ο ίδιος. Τέλος, ζήτησε και επίταξη των ιδιωτικών μονάδων Υγείας σε όλη τη χώρα και όχι μόνο στη Θεσσαλονίκη.
Από την έντυπη έκδοση του Ελεύθερου Τύπου