Ελεύθερος Τύπος
Η ΘΕΣΗ ΜΑΣ

Θωράκιση σε όλα τα μέτωπα

Belharra: Αυτή είναι η νέα πιθανή φρεγάτα του ΠΝ - Οι δυνατότητες της

Newsroom eleftherostypos.gr

Η ψήφιση της αμυντικής συμφωνίας της Ελλάδας με τη Γαλλία έρχεται σε μια δύσκολη συγκυρία, όπου τα μέτωπα είναι πολλαπλά. Από την ανασυγκρότηση της αγοράς και την ακρίβεια μέχρι την πανδημία και τα εθνικά θέματα, η κυβέρνηση αντιμετωπίζει δύσκολα ζητήματα με ρεαλισμό και σχέδιο δράσης.

ΑΠΕΝΑΝΤΙ στις αλλεπάλληλες προκλήσεις του Ερντογάν, η Ελλάδα θωρακίζεται διπλωματικά, επιχειρησιακά και αμυντικά. Με τη συμφωνία που ψηφίστηκε από τη Βουλή, δυστυχώς χωρίς το «ναι» της αξιωματικής αντιπολίτευσης που έδειξε μικροψυχία και προέταξε κομματικές ισορροπίες, η χώρα μας πλέον αποκτά έναν ισχυρό σύμμαχο και επί του πεδίου.

Η ΤΟΥΡΚΙΑ προκαλεί και απειλεί ευθέως ακόμα και ελληνικά νησιά, λόγω και της διπλωματικής αδυναμίας του Ερντογάν, και αυτό επέβαλε την ενίσχυση της αποτρεπτικής μας δύναμης, όπως και συνέβη. Η Ελλάδα δεν απειλεί αλλά ούτε απειλείται, όπως είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στη Βουλή, τονίζοντας ότι η Ελλάδα αντιμετωπίζει με αυτοπεποίθηση και ρόλο στην περιοχή όλες τις προκλήσεις.

Η ΕΘΝΙΚΗ ΑΣΦΑΛΕΙΑ είναι προϋπόθεση και για την οικονομική ανάπτυξη. Οι επενδυτές θέλουν να γνωρίζουν ότι οι επενδύσεις γίνονται σε συνθήκες σταθερότητας και ασφάλειας. Τα μηνύματα που έρχονται από την πραγματική αγορά είναι θετικά. Οι εξαγωγές αυξάνονται σημαντικά, όπως και η βιομηχανική παραγωγή, και η νέα αναθεωρημένη πρόβλεψη για ανάπτυξη 6,1% φέτος μπορεί να αποδειχθεί και αυτή συντηρητική. Ο μοναδικός αστερίσκος είναι η ακρίβεια, λόγω των ανατιμήσεων της ενέργειας σε παγκόσμιο επίπεδο που επιβαρύνουν την εγχώρια παραγωγή και την καταναλωτική δύναμη των νοικοκυριών.

Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ αύξησε στα 500 εκατ. ευρώ το ποσό που θα διατεθεί για στήριξη των νοικοκυριών έναντι των αυξήσεων σε ηλεκτρικό ρεύμα και θέρμανση, ενώ έχει αναλάβει πρωτοβουλίες σε ευρωπαϊκό επίπεδο για τη λήψη περαιτέρω μέτρων που θα εφαρμόζονται με ενιαίο τρόπο σε όλη την Ευρώπη.

Η ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ θα εξαρτηθεί και από την εξέλιξη στο υγειονομικό μέτωπο, όπου δυστυχώς ο αριθμός των θανάτων από τη νόσο Covid-19 παραμένει σε υψηλά επίπεδα, ενώ και το ποσοστό εμβολιασμού των πολιτών βρίσκεται χαμηλότερα από τον μέσο όρο της Ευρωπαϊκής Ενωσης. Η κυβέρνηση έχει θέσει από χθες ένα νέο πλαίσιο επιπλέον ελευθεριών για τους εμβολιασμένους πολίτες, όμως το κλειδί παραμένει ο έλεγχος τήρησης των μέτρων και από τους επαγγελματίες και τις επιχειρήσεις, πέρα από τα όργανα της Πολιτείας.

ΟΛΑ ΑΥΤΑ συνθέτουν ένα πολύπλοκο τοπίο στο οποίο δεν χωρούν αντιπολιτευτικές κραυγές και διχαστικές πρακτικές. Εύκολες λύσεις δεν υπάρχουν σε σχέση με τα προβλήματα. Χρειάζονται αποτελεσματικότητα, υψηλές ταχύτητες στην παραγωγή έργου και σχέδιο, το οποίο η κυβέρνηση έχει δείξει ότι διαθέτει.

Ακολούθησε το eleftherostypos.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις 

Ειδήσεις σήμερα

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, ανά πάσα στιγμή στο EleftherosTypos.gr

Ακολουθήστε το EleftherosTypos.gr σε InstagramFacebook και Twitter