Παράλληλα, την κατηγορία ότι η ίδια χορήγησε θανατηφόρα δόση κεταμίνης στην κόρη της επιχειρεί να καταρρίψει η Ρούλα Πισπιρίγκου, με το δικηγόρο της να δηλώνει ότι η συγκεκριμένη ουσία είχε χορηγηθεί δύο φορές στο παιδί στο νοσοκομείο του Ρίο, κατά τη διάρκεια της περασμένης χρονιάς.
Στην εκπομπή Κοινωνία Ώρα MEGA μίλησαν σχετικά οι κ.κ. Σταύρος Μπαλάσκας, συνδικαλιστής της ΕΛΑΣ, και Γιώργος Τσούκαλης, ιδιωτικός ερευνητής, αλλά και ο δημοσιογράφος της της εφημερίδας Πελοπόννησος, Γιώργος Αναστασόπουλος.
«Είναι ένα δαιδαλώδες θέμα. Θα γίνουν καταθέσεις από τις δύο ιατροδικαστές και θα ακολουθήσει το πόρισμα των νέων ιατροδικαστών. Ο κ. Καρακούκης και Καλογριάς είχαν εξετάσει ενδελεχώς την ιατροδικαστική έκθεση για τη Μαλένα. Έχουν καταλήξει στο συμπέρασμά τους, αλλά δεν το ανακοινώνουν. Τώρα, σύμφωνα με πληροφορίες, το τμήμα Ανθρωποκτονιών φέρεται να έχει εντοπίσει τον άνθρωπο που βοηθούσε τη Ρούλα Πισπιρίγκου να εξαφανίσει τα ηλεκτρονικά της ίχνη. Είναι Πατρινός, μεσήλικας, τεχνικός ηλεκτρονικών υπολογιστών. Σε αυτόν είχε καταφύγει η Ρούλα Πισπιρίγκου πολλές φορές», είπε από την πλευρά του ο δημοσιογράφος της εφημερίδας Πελοπόννησος, Γιώργος Αναστασόπουλος.
Ο ίδιος σημείωσε ότι η ιατροδικαστής Τσιόλα θα ανατρέψει την αρχική κατάθεσή της και θα μιλήσει για ασφυκτικό θάνατο.
«Έχω μαρτυρία ανώτατου αξιωματικού της ΕΛΑΣ ο οποίος μου είχε πει ότι μετά το θάνατο της Ίριδας ήμασταν υποψιασμένοι», πρόσθεσε ο Γιώργος Αναστασόπουλος.
«Η κεταμίνη χρησιμοποιείται συνήθως από αναισθησιολόγους στα νοσοκομεία, για να βοηθήσει κατά τη διάρκεια των επεμβάσεων να μην πονάει το παιδί. Υπάρχει καταγραφή των δόσεων και των φαρμάκων που χορηγούνται στον ασθενή σε όλα τα νοσοκομεία. Δεν μπορεί ένα φάρμακο να χορηγηθεί χωρίς να έχει καταγραφεί. Η κεταμίνη χρησιμοποιείται και στην ανάνηψη, σε ένα πολύ σοβαρό περιστατικό. Ιατροδικαστικά μπορούμε να εντοπίσουμε την κεταμίνη και ένα χρόνο μετά, στα μαλλιά, αλλά δεν έχει πλέον δράση. Τα φάρμακα χορηγούνται σύμφωνα με το βάρος του παιδιού. Η δόση αυτή που βρέθηκε στη Τζωρτζίνα ήταν πολύ ισχυρή», εξήγησε ο παιδίατρος Σπύρος Μαζάνης.
«Έχω πει πολλές φορές ότι αυτή είναι μια υπόθεση που θα κριθεί στις ιατροδικαστικές εκθέσεις και στην άρση του απορρήτου των συσκευών. Παράλληλα, θα έχουμε ανάδειξη της υπόθεσης και από τις ανακριτικές αρχές, αλλά και από τη ρήξη της σχέσης του ζευγαριού», ανέφερε από την πλευρά του ο ιδιωτικός ερευνητής.
«Ακούσαμε μετά την κατάθεση του Μάνου Δασκαλάκη στον ανακριτή να λέει ότι τα στοιχεία είναι αδιάσειστα για τη σύζυγό του. Άρα ο ίδιος έχει πειστεί. Δεν πιστεύω ότι η Ρούλα Πισπιρίγκου θα ομολογήσει. Είναι σημαντικό να βρεθεί η διαδρομή της κεταμίνης. Πιστεύω ότι τις επόμενες ημέρες θα χυθεί άπλετο φως στην υπόθεση, και δε θα μου κάνει καμία έκπληξη αν υπάρξουν και άλλα εντάλματα σύλληψης», πρόσθεσε ο κ. Τσούκαλης.
«Από την εμπειρία μου με γονείς που έχουν χάσει τα παιδιά τους, έχω δει τελείως διαφορετική συμπεριφορά. Χαίρομαι πραγματικά που το ζεύγος Δασκαλάκη – Πισπιρίγκου έχουν τόσο μεγάλη ψυχραιμία», τόνισε ο ίδιος.
Γεραπετρίτης στην ορκωμοσία των νέων διπλωματών: «Χρέος προς την πατρίδα να μην δειλιάσουν ποτέ»
Πάτρα: Η έρευνα για τις ζωγραφιές της Τζωρτζίνας και οι νέες καταθέσεις
Τη διενέργεια πραγματογνωμοσύνης στις ζωγραφιές της Τζωρτζίνας ζήτησε η 18η τακτική ανακρίτρια Χριστίνα Σαλάππα, που διερευνά το θάνατο της 9χρονης.
Η κ. Σαλάππα ζήτησε τη συνδρομή παιδοψυχολόγου και συγκεκριμένα τη σύνταξη ενός πορίσματος, ως προς το εάν μπορεί να υπάρξει κάποια ερμηνεία για τα όσα απεικόνισε η Τζωρτζίνα στις ζωγραφιές που έκανε λίγο πριν από το θάνατό της.
Η πραγματογνωμοσύνη του ψυχολόγου για τις ζωγραφιές έρχεται να προστεθεί στο αίτημα που έχει κάνει η δικαστική λειτουργός προς τον ΕΟΦ ζητώντας επίσημη ενημέρωση για το πού μπορεί να προμηθευτεί κάποιος κεταμίνη στην Ελλάδα. Παράλληλα, η ανακρίτρια έχει διορίσει την καθηγήτρια Ιατροδικαστικής του Πανεπιστημίου Αθηνών, Χαρά Σπηλιοπούλου, προκειμένου να βοηθήσει στην έρευνα.
Καταθέσεις
Σήμερα είναι προγραμματισμένο να ξεκινήσει ένας νέος κύκλος καταθέσεων στο γραφείο της ανακρίτριας, από γιατρούς και νοσηλευτές στα νοσοκομεία όπου έμεινε η Τζωρτζίνα. Πριν από το Πάσχα κατέθεσαν περίπου 10 γιατροί από το Καραμανδάνειο Νοσοκομείο, ενώ στην Ευελπίδων αναμένεται να βρεθούν τις επόμενες ημέρες μέλη του ιατρονοσηλευτικού προσωπικού των νοσοκομείων του Ρίου, του Ωνασείου και του Παίδων «Αγλαΐα Κυριακού».
Η προσοχή των δικαστικών Αρχών είναι στραμμένη σε όλες τις πτυχές του θανάτου της Τζωρτζίνας, ενώ η Εισαγγελία Αθηνών αναμένει το πόρισμα των ιατροδικαστών κ. Καρακούκη και Καλογρηά, ως προς τους θανάτους των άλλων δύο παιδιών της Ρούλας Πισπιρίγκου, της Μαλένας και της Ιριδας.
Ειδήσεις σήμερα
Άγιο Όρος: Τα ρωσόφιλα μοναστήρια και οι επιδιώξεις του Κρεμλίνου
Ιωάννα Παλιοσπύρου: Έβγαλε τη μάσκα και προκάλεσε συγκίνηση και θαυμασμό
Δολοφονία Σκαφτούρου: Σαρώνουν τις επικοινωνίες των δραστών
Πάτρα: Η έρευνα για τις ζωγραφιές της Τζωρτζίνας και οι νέες καταθέσεις
Ηπατίτιδα: Ψάχνουν ύποπτα περιστατικά και στην Ελλάδα