Ο πρόεδρος της Ιατροδικαστικής Εταιρείας Γρηγόρης Λέων ανακοίνωσε με ανάρτησή του στο Facebook πως αποχωρεί από την υπόθεση της Πάτρας, καθώς, όπως είπε, έκανε το «χρέος» του.
Ο Γρηγόρης Λέων έγραψε στην ανάρτηση πως αφήνει πλέον την υπόθεση στα χέρια των πραγματογνωμόνων και θα επιστρέψει στα προσωπικά του καθήκοντα. Ο ιατροδικαστής ευχαρίστησε εξάλλου τον κόσμο για το ενδιαφέρον και τη στήριξη που του έδειξε.
«Από την πρώτη στιγμή που βγήκε στη δημοσιότητα η υπόθεση της Πάτρας, προσπάθησα με κάθε τρόπο να βοηθήσω το ευρύ κοινό να καταλάβει όσο το δυνατόν καλύτερα τους όρους και τις έννοιες της ιατροδικαστικής επιστήμης, που εμφανίζονταν στα σχετικά ρεπορτάζ. Αυτό θεωρώ ότι ήταν το χρέος μου ως επιστήμονα και το έκανα συχνά σε βάρος της δουλειάς και του προσωπικού μου χρόνου. Πλέον όμως, ορίστηκαν πραγματογνώμονες και πρέπει να αφήσουμε σε αυτούς το χώρο και το χρόνο να βγάλουν τα συμπεράσματά τους. Προσωπικά θα τηρήσω την υπόσχεσή μου σε όσα ΜΜΕ την έχω ήδη δώσει και θα επιστρέψω στα υπόλοιπα καθήκοντά μου. Σας ευχαριστώ όλους για το ενδιαφέρον και τη στήριξή σας όλο αυτό το διάστημα», έγραψε στην ανάρτησή του.
Νωρίτερα, μιλώντας στην εκπομπή Live News του MEGA, ο Γρηγόρης Λέων ξεκαθάρισε πως οι τοξικολογικές εξετάσεις της Μαλένας είναι καθαρές και πως ήταν έτσι εξ αρχής. Επιπλέον, εξήγησε πως μία πιθανή διεκφύλιση ηπατικών κυττάρων θα μπορούσε να έχει προκληθεί από τρεις διαφορετικούς λόγους.
Συγκεκριμένα, μπορεί να προκληθεί από μεταβολικό σύνδρομο, από τοξική αντίδραση που δεν υποστηρίζεται από τις τοξικολογικές εξετάσεις και από ασφυκτικό θάνατο.
Σε ερώτηση για το αν υπάρχει περίπτωση να έχει χορηγηθεί τοξική ουσία η οποία πλέον να μην είναι ανιχνεύσιμη, ο ιατροδικαστής μίλησε για την κεταμίνη επισημαίνοντας πως το ανώτερο χρονικό όριο της δράσης της είναι τα 20′ και αποβάλλεται από τον οργανισμό, κατά το ήμισυ, σε μιάμιση με δύο ώρες.
«Άρα εγώ έαν η κεταμίνη δράσει σε έναν άνθρωπο, είμαι ικανός να την ανιχνεύσω περίπου σε 6 ώρες. Άρα ένας άνθρωπος εάν πεθάνει από κεταμίνη είναι βέβαιο πως στη συνέχεια θα την ανιχνεύσω, εκτός εάν συμβεί το ακραίο ενδεχόμενο και ζήσει» τόνισε ο κ. Λέων.
Σημειώνεται πως ενώπιον της ανακρίτριας βρέθηκαν σήμερα τέσσερις νοσηλεύτριες από το Καραμανδάνειο νοσοκομείο της Πάτρας.
Σύμφωνα με πληροφορίες, η ανακρίτρια θα συγκεντρώσει μαρτυρίες από ιατρονοσηλευτικό προσωπικό από όλα τα νοσοκομεία που νοσηλεύτηκε η Τζωρτζίνα προκειμένου να σχηματίσει εικόνα για τις συνθήκες νοσηλείας της.
Ειδήσεις σήμερα
Δίκη για Γλυκά Νερά: Οι συγκλονιστικές καταθέσεις και ο Μπάμπης Αναγνωστόπουλος σε ρόλο δικηγόρου
Πάτρα: Τι βρέθηκε στο τάμπλετ της Τζωρτζίνας – Το mail «έκπληξη» της Ρούλας Πισπιρίγκου
Τραγωδία στα Ιμαλάια: Πέθανε ο κορυφαίος Έλληνας ορειβάτης Αντώνης Σύκαρης
Αποκλειστικό: Πώς θα βγαίνουν συντάξεις εντός 3 μηνών – Ολόκληρη η τροπολογία Χατζηδάκη