Οι υποψήφιοι κλήθηκαν να αναπτύξουν θέμα για τη βία σε βάρος των γυναικών και για τον φεμινισμό.
Μία ομιλία, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Προστασίας των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, στην οποία θα αναφέρονται φαινόμενα παραβίασης των δικαιωμάτων της γυναίκας στη σύγχρονη εποχή στον ιδιωτικό και δημόσιο βίο, καθώς επίσης και οι τρόποι με τους οποίους η νέα γενιά μπορεί να συμβάλει έμπρακτα στην επίτευξη της ισότητας των φύλων, κλήθηκαν να γράψουν οι υποψήφιοι σήμερα, Παρασκευή, στο πλαίσιο της εξέτασης του μαθήματος της Νεοελληνικής Γλώσσας και Λογοτεχνίας (Γενικής Παιδείας).
Από τους υποψηφίους ζητήθηκε να υποστηρίξουν τεκμηριωμένα την άποψή τους, αξιοποιώντας τρία κείμενα αναφοράς: ένα απόσπασμα από το βιβλίο «Δικαιοσύνη: η ουσία της πολιτικής», του Σταύρου Τσακυράκη, καθηγητή της Νομικής Σχολής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, ένα πρόσφατο άρθρο της δημοσιογράφου Μαρίλιας Παπαθανασίου σχετικά με τον Φεμινισμό και τον Νεοφεμινισμό, καθώς επίσης και ένα απόσπασμα από το διήγημα «Μια φοβερή παρηγοριά», του λογοτέχνη Χρήστου Οικονόμου.
Έλληνες μαθητές: Όλη ημέρα στο κινητό, αλλά χαμηλές ψηφιακές επιδόσεις
Επιπλέον, από τους υποψηφίους ζητήθηκε, μεταξύ άλλων, να κάνουν μία περίληψη του κειμένου του κ. Τσακυράκη και να απαντήσουν σε ερωτήσεις κατανόησης των τριών προαναφερθέντων κειμένων.
Ειδήσεις σήμερα
Πανελλήνιες 2023: Αυτά είναι τα θέματα της Νεοελληνικής Γλώσσας και Λογοτεχνίας
Ελληνικό: Μαχαίρωσαν 17χρονο για να τον ληστέψουν – Σοβαρά τραυματισμένος ο νεαρός
F-35: Τι είναι το αόρατο υπερόπλο που παίρνει η Ελλάδα