«Ονομάζομαι Α.Ν. και θέλω να σας πω, κι αυτό είμαι διατεθειμένη να το καταθέσω και ενόρκως στην Εισαγγελία ή στην Αστυνομία, πως η Ρούλα Πισπιρίγκου με είχε ρωτήσει στη διάρκεια του «καφέ» αν ο άνδρας της επιστρέψει πίσω από τη στιγμή που το παιδί της αρρωστήσει»! Η καταγγελία που έγινε στην εφημερίδα «Πελοπόννησος» σοκάρει. Η εφημερίδα έχει στη διάθεσή της τα πλήρη στοιχεία της γυναίκας, η οποία γραπτώς δήλωσε πρόθυμη να καταθέσει τα πάντα στις Αρχές.
«Μέχρι τώρα δεν το έκανα. Φοβόμουν. Ομως, μετά από όλα αυτά που ακούω κι από τη στιγμή που η γυναίκα αυτή βρίσκεται στην φυλακή, αποφάσισα να μιλήσω. Μία φίλη είχε πληροφορηθεί ότι η συγκεκριμένη γυναίκα, δηλαδή η Ρούλα Πισπιρίγκου, αναζητούσε χαρτορίχτρες ή καφετζούδες και πλήρωνε γι’ αυτό. Ήταν Νοέμβριος του 2020 όταν μετά από τηλεφωνικό ραντεβού πήγα στο σπίτι της στην οδό Μπιζανίου. Είχε κρατήσει το φλιτζάνι από τον καφέ του συζύγου της και χωρίς να χάνει χρόνο, με κάλεσε να το ‘’διαβάσω’’ και να της πω αν ο Μάνος έχει σχέση με μία γυναίκα το όνομα της οποίας αρχίζει από Α, Ανδριάννα, αν θυμάμαι καλά. Στη διάρκεια της συνομιλίας μας μου είπε ότι έχει μόνο ένα παιδί την Τζωρτζίνα. Δεν μου είπε το παραμικρό για το άλλο παιδάκι την Ιριδα, το οποίο προφανώς ήταν νεογέννητο εκείνη την εποχή». Θα πρέπει να θυμίσουμε πως τον Νοέμβριο του 2020 η Ιριδα ό,τι είχε γεννηθεί, ενώ η Τζωρτζίνα ήταν 7,5 ετών. Η Μαλένα είχε «φύγει» από τη ζωή το 2019.
Η Α.Ν. της είπε κάποια πράγματα και τότε με ψυχρό ύφος η Ρούλα Πισπιρίγκου την ρώτησε: «Να σου πω, αν αρρωστήσει το παιδί, αυτός θα έρθει πίσω»; Η γυναίκα έπαθε σοκ. Νόμιζε ότι της το έλεγε χάριν αστειότητος. «Δεν ξέρω αν θα γυρίσει αυτός σε σένα, αλλά είναι βέβαιο ότι θα ενδιαφερθεί για τα παιδιά, όπως θα έκανε κάθε πατέρας. Ακόμη κι αν είναι χωρισμένος…» της απάντησε. «Ναι, καλά καλά…» ήταν η ανταπάντηση της Πισπιρίγκου.
Και αμέσως πέρασε στη δεύτερη ερώτηση: «Ξέρεις κανέναν που να δέρνει για να τον κάνει τόπι στο ξύλο εκ μέρους μου; Θα σε κάνω χρυσή» της είπε. Για να λάβει την απάντηση: «Αυτά δεν γίνονται»!
Η Α.Ν. περιγράφει τι ακολούθησε: «Ε, αυτό ήταν, τελείωσα τον καφέ με χίλια ζόρια, της είπα λυπάμαι, εγώ δεν είμαι τόσο καλή στον καφέ για να σας πω αυτά που θέλετε και έφυγα. Κοίταγα τις επόμενες μέρες ειδήσεις μην ακούσω για κανέναν ξυλοδαρμό ώστε να επέμβω αλλά τίποτα. Τόσο είχα αγχωθεί… Αλλά τα έλεγε πολύ σοβαρά…»!
Ρούλα Πισπιρίγκου: Ανατριχίλα! Ήθελε να αποκλείσει τη νέα διάσωση της Τζωρτζίνας εκτιμούν οι αξιωματικοί
«Εγώ είχα κατεβάσει τον ήχο για να μην ενοχλείται η μικρή στον ύπνο της», υποστήριξε η Ρούλα Πισπιρίγκου για το οξύμετρο της Τζωρτζίνας, στις επίμονες ερωτήσεις της 18ης ανακρίτριας Χριστίνας Σαλάππα. Η γιατρός και νοσηλεύτρια που μπήκαν πρώτες στο θάλαμο της Τζωρτζίνας διαψεύδουν μέσω των καταθέσεών τους, τους ισχυρισμούς της κατηγορουμένης, καθώς βρήκαν απενεργοποιημένο το οξύμετρο χωρίς να χτυπά συναγερμό στο χώρο των νοσηλευτών, παρότι το παιδί ήταν απνοϊκό με 32 σφίξεις…
Οι αξιωματικοί του Τμήματος Εγκλημάτων κατά Ζωής, εκτιμούν πως η Ρούλα Πισπιρίγκου, μετά τα 5 επεισόδια της Τζωρτζίνας μέσα σε 13 ώρες, στις 28 Ιανουαρίου 2022, είδε τη χρονική αντίδραση του ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού, όταν ηχούσε το οξύμετρο. Την επόμενη μέρα, είναι πολύ πιθανόν, όπως εκτιμούν οι αρμόδιοι αξιωματικοί, να ήθελε να αποκλείσει τη «διάσωση» του παιδιού, όπως είχε γίνει στο νοσοκομείο της Πάτρας μερικούς μήνες πριν. Εκλεισε το οξύμετρο, άφησε να περάσει μεγάλο χρονικό περιθώριο από τη χορήγηση της κεταμίνης και στη συνέχεια με ραθυμία και νωχελικότητα πήγε να τους ειδοποιήσει σαν να ήθελε σεντόνια…
«Δεν άκουσα»
Η 18η ανακρίτρια είχε δει στη δικογραφία το σοβαρό στοιχείο απενεργοποίησης του οξύμετρου της 9χρονης και επέμενε στις σχετικές ερωτήσεις της:
Ανακρίτρια: Γιατί δεν χτύπησε το οξύμετρο την ώρα του μοιραίου επεισοδίου;
Ρούλα Πισπιρίγκου: Από την πρώτηη ημέρα που πήγαμε στο Παίδων τοποθετήθηκε οξύμετρο στο δάχτυλο του ποδιού της μικρής. Εγώ είχα κατεβάσει τον ήχο για να μην ενοχλείται η μικρή κατά τη διάρκεια του ύπνου της, εν γνώσει των νοσηλευτών και των γιατρών.
Ανακρίτρια: Σύμφωνα με κατάθεση νοσηλεύτριας, το οξύμετρο αυτό εκπέμπει ήχους που γίνονται αισθητοί στη στάση νοσηλευτών. Τι έχετε να πείτε για το λόγο που δεν ακούστηκε ο ήχος του οξύμετρου στη στάση νοσηλευτών, στην περίπτωση της Τζωρτζίνας;
Ρούλα Πισπιρίγκου: Αυτό που έχω να πω είναι ότι το οξύμετρο αυτό είναι ένα απλό οξύμετρο και ακούγεται μόνο στο θάλαμο και δεν υπάρχει μετάδοση του ήχου στη στάση νοσηλευτών. Οσο ήμουν στο δωμάτιο εγώ δεν άκουσα τον ήχο του οξυμέτρου. Αλλωστε, δεν είχαν πέσει ακόμα πολύ οι σφίξεις του παιδιού. Από εκεί και μετά δεν μπορώ να ξέρω τι έγινε, όταν γιατροί και νοσηλευτές μπήκαν στο δωμάτιο. Αυτό το αναφέρω με την έννοια ότι ήταν μια στιγμή έντασης και βέβαια δεν πιστεύω ότι έγινε κάτι με δόλο.
Η ανακρίτρια Χριστίνα Σαλάππα ρώτησε την κατηγορουμένη γιατί αμέσως μετά την ανακοίνωση θανάτου του παιδιού της από τον εντατικολόγο, χωρίς καν να κυλίσει δάκρυ από τα μάτια της, ζητούσε η νεκροψία-νεκροτομή να γίνει στην Πάτρα. Η Ρούλα Πισπιρίγκου υποστήριξε ότι το είχαν συζητήσει με τον Μάνο Δασκαλάκη και είπαν να γίνει στην Πάτρα γιατί η νεκροψία-νεκροτομή της Μαλένας έγινε στην Αθήνα, και βρίσκονταν σε αντιδικία με την ιατροδικαστική υπηρεσία, «γι’ αυτό ζητήσαμε να γίνει η νεκροψία-νεκροτομή στην Πάτρα, όπου εκεί δεν είχαμε κάποιο πρόβλημα και εκεί έγινε και η νεκροψία-νεκροτομή του μωρού μου των 6 μηνών».
Η νοσηλεύτρια
Οι απαντήσεις της Ρούλας Πισπιρίγκου για το οξύμετρο έρχονται σε αντίθεση με την κατάθεση της νοσηλεύτριας που μαζί με την γιατρό μπήκαν πρώτες στο θάλαμο της Τζωρτζίνας.
«Μπαίνοντας στο θάλαμο κοίταξα το οξύμετρο και είδα χαμηλές τιμές. Το οξύμετρο κανονικά θα έπρεπε να χτυπάει, αλλά δεν χτυπούσε. Και δεν χτύπησε καθόλου όση ώρα βρισκόμασταν μέσα στο θάλαμο. Θυμάμαι όμως και τις προηγούμενες φορές που μπήκα στο θάλαμο της Τζωρτζίνας εκείνη την ημέρα το οξύμετρο έκανε αυτό το ρυθμικό και συνεχόμενο ήχο που δείχνει ότι ήταν τοποθετημένο και λειτουργούσε κανονικά», καταθέτει η νοσηλεύτρια.
Ουσιαστικά το οξύμετρο που ήταν συνδεδεμένο με το παιδί, ήταν απενεργοποιημένο. Το μηχάνημα δεν χτυπούσε όπως θα έπρεπε να κάνει όταν οι τιμές κορεσμού οξυγόνου και σφίξεων πέφτουν κάτω από το προκαθορισμένο όριο. Ολα τα επεισόδια της Τζωρτζίνας ξεκινούσαν με ταχυκαρδία (150-160 σφίξεις το λεπτό), στο τελευταίο επεισόδιο οι ιατροί βρίσκουν το παιδί απνοϊκό (32 σφίξεις το λεπτό), και το μηχάνημα που θα τους ειδοποιούσε «βουβό».
Οι γιατροί είχαν τοποθετήσει το οξύμετρο προκειμένου να τους ειδοποιεί ο συναγερμός απομακρυσμένα, μετά τα πέντε επεισόδια σε χρονικό διάστημα 13 ωρών, την προηγούμενη μέρα 28 Ιανουαρίου 2022, όπου είχε παρατηρηθεί χαμηλός κορεσμός οξυγόνου και υψηλές σφίξεις. Οι αξιωματικοί του Τμήματος Δίωξης Εγκλημάτων κατά Ζωής θεωρούν πολύ πιθανόν το οξύμετρο να το έκλεισε η Ρούλα Πισπιρίγκου, προκειμένου να αποτρέψει έγκαιρη ειδοποίηση των γιατρών και τη «διάσωση» του παιδιού, όπως είχε γίνει τον Απρίλιο του 2021 στο Νοσοκομείο της Πάτρας. Θεωρούν πως κλιμάκωσε την αύξηση των δόσεων κεταμίνης από την προηγούμενη μέρα και έδωσε τη «χαριστική βολή» την επόμενη, με ενδοφλέβια χορήγηση 6,5 mg, προκαλώντας παράλληλα την «καθυστέρηση» ανταπόκρισης γιατρών και νοσηλευτών, που θα μπορούσαν να επαναφέρουν το παιδί.
Ειδήσεις σήμερα
Φως στο Τούνελ: Το συνταρακτικό τρέιλερ με τον Μάνο Δασκαλάκη – «Για εμένα δεν υπάρχει τιμωρία»
Καιρός σήμερα: Άνοδος θερμοκρασίας και καλοκαιρία – Πού θα βρέξει
Αρκάς: Γροθιά στο στομάχι το νέο του σκίτσο