Πρόκειται για φοιτητές του Τμήματος Γεωγραφίας που βρίσκονται στο τελευταίο έτος των σπουδών τους.
Κρήτη: Τι λέει ο ψυχίατρος που εξέτασε τον Γάλλο ο οποίος σκότωσε την 36χρονη
Οι φοιτητές επισκέφτηκαν και ενημερώθηκαν αρχικά για τις προσπάθειες ανάδειξης του απολιθωμένου δάσους, των γεωλογικών μνημείων και του φυσικού περιβάλλοντος της Λέσβου αλλά και τα στοιχεία που κάνουν το απολιθωμένο δάσος Λέσβου μοναδικό μέσα από ενημερωτική προβολή με πλούσιο φωτογραφικό υλικό από την προστατευόμενη περιοχή του απολιθωμένου δάσους.
Στη συνέχεια επισκέφτηκαν τους μόνιμους εκθεσιακούς χώρους του Μουσείου Φυσικής Ιστορίας Απολιθωμένου Δάσους Λέσβου, όπου και ενημερώθηκαν για τον τρόπο δημιουργίας του απολιθωμένου δάσους και τα επιστημονικά δεδομένα που προκύπτουν από τη μελέτη του, την παλαιογεωγραφική εξέλιξη του Αιγαίου, τα γεωλογικά μνημεία και τους γεωτόπους της Λέσβου. Επίσης ενημερώθηκαν για τη σημασία των απολιθωμάτων στην κατανόηση της ιστορίας της γης, αλλά και τη σημασία των απολιθωμάτων του απολιθωμένου δάσους για τη μελέτη και την κατανόηση της γεωιστορικής εξέλιξης του Αιγαίου.
Ακολούθησε επίσκεψη στο Πάρκο Απολιθωμένου Δάσους Σιγρίου, όπου γνώρισαν στο φυσικό τους χώρο ριζικά συστήματα και ιστάμενους απολιθωμένους κορμούς, ενώ παράλληλα ενημερώθηκαν για τις διαδικασίες ανασκαφής και συντήρησης των απολιθωμάτων. Οι Τούρκοι φοιτητές μετά το πέρας της εκπαιδευτικής τους επίσκεψης δήλωσαν εντυπωσιασμένοι από τις γνώσεις που απέκτησαν στο απολιθωμένο δάσος Λέσβου και χαρακτήρισαν την περιοχή ως ένα μοναδικό εργαστήριο για τη μελέτη των φαινομένων και της γεωλογικής ιστορίας σε παγκόσμιο επίπεδο.
Ειδήσεις σήμερα
Κρήτη: Φεύγει εκτάκτως από τα Χανιά το αεροπλανοφόρο «Gerald Ford»
Αδιανόητα περιστατικά bullying στον Πύργο: Μαθητής… δημοτικού, απειλεί συμμαθητές του
Σύνταξη: Οι ευκαιρίες για έξοδο από τα 58 με ένσημα ΙΚΑ [πίνακας]