Ελεύθερος Τύπος
ΕΛΛΑΔΑ

Η συγχώνευση εισαγγελιών «δείχνει» τη πόρτα εξόδου στην Τουλουπάκη

Αίτηση ακύρωσης της ποινικής δίωξης ζητά η Ελένη Τουλουπάκη

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΔΑΜΙΑΝΟΣ

Αλλαγές στη Δικαιοσύνη έρχονται το επόμενο χρονικό διάστημα μέσω νομοθετικής ρύθμισης που προωθεί το υπουργείο Δικαιοσύνης.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η ρύθμιση αναμένεται να περιλαμβάνει τη συγχώνευση δύο εισαγγελιών που χειρίζονται σημαντικές δικογραφίες, της Εισαγγελίας κατά της Διαφθοράς και της Εισαγγελίας Οικονομικού Εγκλήματος.

Η αλλαγή αυτή θα μπορούσε να σημαίνει και την έμμεση απομάκρυνση της επικεφαλής της Εισαγγελίας κατά της Διαφθοράς, Ελένης Τουλουπάκη, διά της κατάργησης της θέσεως που υπηρετεί.

Σε βάρος της Ε. Τουλουπάκη έχει ασκηθεί ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος, για τους χειρισμούς της στην υπόθεση Novartis, όπου φέρεται να επιχείρησε να εμπλέξει πολιτικούς χωρίς στοιχεία.

Η ποινική έρευνα για τις σε βάρος της κατηγορίες έχει πάρει «τον ίδιο δρόμο» δικαστικά με αυτήν για τον Δ. Παπαγγελόπουλο, αφού το Δικαστικό Συμβούλιο έχει τη δυνατότητα να ενώσει τις δύο δικογραφίες και να οδηγήσει την Ε. Τουλουπάκη στο ειδικό δικαστήριο, ως συγκατηγορούμενη του πρώην αναπληρωτή υπουργού Δικαιοσύνης.

Πάντως ο υπουργός Δικαιοσύνης, Κωνσταντίνος Τσιάρας, είχε πρόσφατα υποστηρίξει πως η συγχώνευση των δύο εισαγγελιών θα συμβάλει στην αντιμετώπιση φαινομένων διαφθοράς και οικονομικής εγκληματικότητας.

Προς την κατεύθυνση αυτή, εξάλλου, είναι, σύμφωνα με πληροφορίες, και η σχετική εισήγηση της Διαρκούς Επιστημονικής Επιτροπής για την παρακολούθηση των αποτελεσμάτων του νέου Ποινικού Κώδικα και του Κώδικα Ποινικής Δικονομίας που λειτουργεί στο υπουργείο Δικαιοσύνης, η οποία αποδέχθηκε ομόφωνα σχετική πρόταση στην τελευταία συνεδρίασή της.

Είναι πιθανό, λοιπόν, η Ε. Τουλουπάκη να σταματήσει να χειρίζεται τη δικογραφία για τις φερόμενες δωροδοκίες από στελέχη της Novartis, η οποία βρίσκεται στα χέρια της από τότε που ανέλαβε καθήκοντα, πριν από περίπου τρία χρόνια. Εφόσον αυτό συμβεί, ενδεχομένως να καταλήξει στα χέρια του νυν οικονομικού εισαγγελέα Χρ. Μπαρδάκη ή σε άλλο εισαγγελικό λειτουργό.

Πάντως, το βράδυ της Δευτέρας βουλευτές του ΚΙΝ.ΑΛ. είχαν καταθέσει ερώτημα προς τον κ. Τσιάρα, σχετικά με το γιατί δεν έχει υποβάλει προς το Ανώτατο Δικαστικό Συμβούλιο αίτημα για θέση της Ε. Τουλουπάκη σε αργία μετά την άσκηση δίωξης σε βάρος της.

Από την έντυπη έκδοση

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, ανά πάσα στιγμή στο EleftherosTypos.gr

 

Προτεινόμενα για εσάς

Με δίκες – «εξπρές» η ένταξη στον «Νόμο Κατσέλη» – Τι πρέπει να γνωρίζουν οι δανειολήπτες

Tinad

Σε δημόσια διαβούλευση το νομοσχέδιο για τα υπερχρεωμένα νοικοκυριά – Οι νέες ρυθμίσεις

Tinad

Διάρρηξη στο σπίτι της Εισαγγελέως Ελένης Τουλουπάκη

Ανδρέας Ντίνης

Υπόθεση Novartis: Απορρίφθηκε το αίτημα της Ελένης Τουλουπάκη για ακύρωση της ποινικής δίωξής της

Μιχάλης Μάρδας

Συμβούλιο Πλημμελειοδικών Αθηνών: Απέρριψε ομόφωνα την αίτηση ακυρότητας της Τουλουπάκη

Μιχάλης Μάρδας

Αίτηση ακύρωσης της ποινικής δίωξης ζητά η Ελένη Τουλουπάκη

Ανδρέας Ντίνης

Ως εκτελεστικός βραχίονας του Παπαγγελόπουλου κατηγορείται η Τουλουπάκη – Σε απολογία για κατάχρηση εξουσίας

Μιχάλης Μάρδας

Τουλουπάκη για τη δίωξη της: Η σκοπιμότητα επεβλήθη της νομιμότητας

Ανδρέας Ντίνης

Novartis: Δίωξη ασκήθηκε κατά της εισαγγελέως Ελένης Τουλουπάκη

Μιχάλης Μάρδας