«Η κατηγορουμένη μηνύει την συνήγορο του κ. Δασκαλάκη, κ. Αμπάζη. Ακούστηκε εδώ το εξής συκοφαντικό, ότι δήθεν η κυρία κατηγορούμενη με τα προβλήματα υγείας που έχει, με 6 αστυνομικούς να τη φυλάνε, επιτέθηκε σε έναν ογκώδη άνθρωπο. Θα βγει από το παράθυρο του Κορυδαλλού να επιτεθεί στον Δασκαλάκη; Την μηνύει για συκοφαντική δυσφήμηση» είπε ο Αλέξης Κούγιας. Ο συνήγορος του κ. Δασκαλάκη επιφυλάχθηκε για αντίθετη μήνυση, ζητώντας να καταγράφει στα πρακτικά.
Αίτημα εξέτασης Δασκαλάκη σε άλλη ημέρα
Νωρίτερα, ο Αλέξης Κούγιας ζήτησε να εξετάσει σε επόμενη συνεδρίαση το Μάνο Δασκαλάκη καθώς αγορεύει στην πρώτη δίκη για το θάνατο της Τζωρτζίνας.
«Ως δικηγόρος της κυρίας κατηγορουμένης θέλω να πω οτι εις βάρος της έχει διαπραχθεί το μεγαλύτερο σκάνδαλο και για το ίδιο αδίκημα δικάζεται συγχρόνως σε δυο δικαστήρια. Δεν μπορεί να είναι παρούσα σε δυο δικαστήρια, και ειδικά όταν αυτά εκδικάζονται ταυτόχρονα. Το ίδιο αδύνατο είναι να είναι παρών και ο δικηγόρος της.
Είναι αδιανόητο να διεξαχθεί μια δίκη χωρίς την παρουσία κατηγορουμένου και δικηγόρου. Η υπεράσπιση της κυρίας κατηγορούμενης επιθυμεί διαρκώς την εκδίκαση αυτής της υπόθεσης. Στην υπόθεση που διεξάγεται από 14μηνου, μετά την απόρριψη του αιτήματος για συνεκδίκαση, ο συνήγορος της αγορεύει επί 4 ημέρες. Δεν προέβαλα ως κόλλημα την ταυτόχρονη εκδίκαση κι αυτό εκλήφθηκε από την υποστήριξη της κατηγορίας ως αδυναμία. Δε γίνεται να συνεχιστεί η δίκη χωρίς την παρουσία της κατηγορούμενης» είπε ο κ. Κούγιας.
Ο ίδιος συνέχισε λέγοντας πως: «Ενώ ακούγατε την αγόρευση μου από τη δίπλα αίθουσα, αποφασίσατε να συνεχίσετε την εξέταση του μάρτυρα Δασκαλάκη. Θα σας παρακαλέσω για να μη διακοπεί η διαδικασία να μου επιτρέψτε να εξετάσω κι εγώ τον κ. Δασκαλάκη. Είμαι στη διπλανή αίθουσα και την υπερασπίζομαι. Θα γραφτούν βιβλία για την ιστορία αυτή. Ζήτω να συνεχιστεί η εξέταση του κ. Δασκαλάκη στις 27 για να τον εξετάσω κι εγώ, όχι να υποβάλλω αίτημα για αυτό».
Η εισαγγελέας της έδρας πρότεινε να γίνει δεκτό το αίτημα του κ. Κούγια προκειμένου να εξεταστεί ο Μάνος Δασκαλάκης από τον ίδιο σε άλλη δικάσιμο και το δικαστήριο αποφάσισε τη διακοπή της κατάθεσης Δασκαλάκη για τις 5 Απριλίου, και θα συνεχίσει με την εξέταση του πατέρα του.
Δίκη Πισπιρίγκου για Μαλένα-Ίριδα – Δασκαλάκης: Συνδέω τους θανάτους με τους καβγάδες και τους χωρισμούς
Στο βήμα του μάρτυρα ανέβηκε ο Μάνος Δασκαλάκης ο οποίος συνεχίζει για δεύτερη μέρα την κατάθεση του μιλώντας για τις δυο μικρότερες κόρες του, Μαλένα και Ίριδα. Την πρώτη μέρα της κατάθεσης του, ο Μάνος Δασκαλάκης, ακούστηκε για πρώτη φορά να μιλά ξεκάθαρα για δολοφονία των παιδιών του από την κατηγορούμενη και σε αυτή τη θέση επέμεινε και σήμερα.
Λίγα λεπτά μετά την έναρξη της κατάθεσης μπήκε στη δικαστική αίθουσα, συνοδεία αστυνομικής δύναμης, η Ρούλα Πισπιρίγκου η οποία ενημέρωσε πως θα βρίσκεται στη διπλανή δικαστική αίθουσα όπου αγορεύει ο συνήγορος της Αλέξης Κούγιας στην υπόθεση του θανάτου της πρωτότοκης κόρης της Τζωρτζίνας και αποχώρησε.
Ο Μάνος Δασκαλάκης καταθέτοντας ανέφερε πως, πλέον, συνδέει τα γεγονότα που αφορούσαν τη σχέση του με την κατηγορούμενη με τους θανάτους των παιδιών του και επανέλαβε τον ισχυρισμό του για «εμμονική ζήλια» από της πλευρά της.
Κλήρωση Τζόκερ (22/12): Αυτοί είναι οι τυχεροί αριθμοί που κερδίζουν
Μάλιστα, εξήγησε αναφερόμενος στο θάνατο της Μαλένας πως θεωρεί ότι δεν ήθελε να «μείνει μόνη στην Αθήνα και να έχω ελεύθερο το πεδίο στην Πάτρα για να πράξω τα ίδια, αναφέρομαι στην εξωσυζυγική σχέση …».
Εισαγγελέας: Αναφερθήκατε σε εμμονική ζήλια. Πώς εκδηλωνόταν ;
Μάρτυρας: Έβγαινα με φίλους και μετά έκανε 500 ερωτήσεις, έκανε μούτρα, με ανάγκαζε να μην ξαναβγώ. Έβλεπε το κινητό μου…
Πλέον μιλώ για εμμονική ζήλια γιατί έμαθα πολλά πράγματα. Έφυγε το παιδί από τη ζωή και αυτή έψαχνε τι έκανα εγώ. Ήταν παρορμητική και πάντα ήθελε να επικρατεί το δικό της…Το παιδί ήταν στο νοσοκομείο και εκείνη ζητούσε να την ξεμπλοκάρω από το fb για να κάνει ανάρτηση , αυτό ήταν στο μυαλό της.
Ο μάρτυρας δέχτηκε σειρά ερωτήσεων για το πολυσυζητημένο πανάκι που βρέθηκε στην κούνια της Ίριδας και φέρεται να συνδέεται με το θάνατο της.
Ο Μάνος Δασκαλάκης περιέγραψε πως όταν την ημέρα του θανάτου της Ίριδας έπιασε το πανάκι από την κούνια η κατηγορούμενη φάνηκε να ξαφνιάζεται και σταμάτησε να κλαίει.
Εισαγγελέας: Το περίφημο πανάκι γιατί το δίνατε στο παιδί; Επειδή είπατε αρχικά ότι το δίνατε για να παίζει και δεν το απλώνατε στο μαξιλάρι του.
Μάρτυρας: Αρχικά για να παίζει, ήταν το παιχνίδι του.
Εισαγγελέας: Η ιατροδικαστής Τσιώλα στην πρωτη της κατάθεση λέει ότι βρέθηκε αίμα στο πανάκι μπορεί να είναι από το πνευμονικό οίδημα του παιδιού, επειδή το πανάκι ήταν κάτω από το κεφάλι, άρα το δίνατε για να παίζει ή το βάζετε δίπλα;
Μάρτυρας: Το βράδυ το βάζαμε δίπλα στο μαξιλάρι.
Εισαγγελέας: Αν η κατηγορουμένη έβαλε το πανάκι στο στόμα του παιδιού για να το σκοτώσει, γιατί το άφησε εκεί; Εύλογο το ερώτημα; Μπορούσε να δει τις κηλίδες; Τι συνθήκες επικρατούσαν;
Μάρτυρας: Ήταν σκοτάδι, υπήρχε ένα μικρό φωτάκι, αλλά ήταν κλειστά τα παντζούρια και ήταν σκοτεινά.
Ανασύροντας από τη μνήμη του την ημέρα του θανάτου του μωρού ο μάρτυρας είπε πως πολλά άτομα τους επισκέφθηκαν στο σπιτι . Αναφερόμενος δε στην κατάσταση της κατηγορούμενης είπε :
«Δεν ήταν όλη την ημέρα στα πατώματα. Υπήρχαν ώρες που ξέσπαγε. Έμαθα αργότερα ότι έπαιρνε τη θεία μου και της έλεγε να με πείσουν να μείνω στο σπίτι και η θεία μου της έλεγε “έχεις χάσει ένα παιδί, μη κοιτάς το Μάνο”».
Ο μάρτυρας κατέθεσε πως πλέον έχει την πεποίθηση ότι η προσπάθεια της, όταν επέστρεψε στο σπιτι μετά το θάνατο του μωρού, «ξεκάθαρα ήταν η αποκατάσταση των σχέσεων μας».