Το κοριτσάκι παραμένει στις Φιλιππίνες, ενώ ο Ντέιβιντ Κράουτς μίλησε στην τηλεόραση του Μega και για την επικοινωνία που έχει με την οικογένεια του δολοφόνου της κόρης του.
Ο ίδιος αναφέρεται και στη σημερινή αγόρευση του εισαγγελέα κατά του πιλότου για το κίνητρο της δολοφονίας της Καρολάιν. «Είμαι χωρίς διαδίκτυο από τη μεγάλη καταιγίδα που ξέσπασε πριν από τρεις εβδομάδες. Δεν μπόρεσα να διαβάσω τα email μου. Τώρα φτάνουμε στο τέλος μιας άλλης βίαιης καταιγίδας.
»Την τελευταία φορά που μίλησα με τη μητέρα του Μπάμπη, της πρότεινα να μεταβιβάσει την εξοχική τους κατοικία στην Αλόννησο στην εγγονή μου τη Λυδία, ως αντάλλαγμα για τα 70.000 ευρώ που έκλεψε ο γιος της από την κόρη μου. Αυτά ήταν χρήματα που δώσαμε η Σούζαν και εγώ στην Καρολάιν για να αγοράσει γη για να χτίσει ένα σπίτι.
»Η γη αγοράστηκε αλλά καταχωρήθηκε μόνο στο όνομα του δολοφόνου. Τι είπα στη μητέρα του δολοφόνου; ‘Ο γιος σου δεν είναι μόνο δολοφόνος και ψεύτης, αλλά είναι και κλέφτης’. Δεν εντυπωσιάστηκε πολύ. Αυτό είναι το τέλος της γραμμής για την οικογένειά τους, ο μικρός μου θησαυρός θα πάρει το όνομα της μητέρας της και δε θα έχει άλλη επαφή με τους γονείς του».
Για την εισαγγελική πρόταση αναφέρει: «Διάβασα τη σημερινή εισαγγελική πρόταση και καταδικάζει πραγματικά τον Αναγνωστόπουλο. Είμαι βέβαιος ότι η αρχική ποινή του δικαστηρίου θα επικυρωθεί. Μερικά καλά νέα. Η Λυδία έχει λάβει τη Φιλιππινέζικη υπηκοότητα. Τίποτα δεν μπορεί να την απομακρύνει από τις Φιλιππίνες τώρα».
Γλυκά Νερά: Αυτή είναι η επιστολή που έστειλε ο Αναγνωστόπουλος στην μητέρα της Καρολάιν – Λέει ότι δεν την σκότωσε αυτός!
Στο φως της δημοσιότητας έρχεται για πρώτη φορά η επιστολή που είχε στείλει μέσα από τη φυλακή ο πιλότος στη μητέρα της Καρολάιν. Σε αυτή λέει ότι δεν σκότωσε ο ίδιος την Καρολάιν αλλά κάποιοι άλλοι που τον απείλησαν όταν δεν πάρει το φταίξιμο πάνω του θα σκοτώσουν και τα άλλα μέλη της οικογένειάς του.
Στην επιστολή που αποκαλύφθηκε από την εκπομπή «Αλήθειες με τη Ζήνα» του STAR, η οποία τελικά δεν παρουσιάστηκε ποτέ στο δικαστήριο, ο πιλότος ισχυρίζεται ότι έκανε κάποιες κακές επιλογές έξι μήνες πριν από τη δολοφονία της Καρολάιν, που τελικά τους στοίχισαν ακριβά.
Υποστηρίζει ότι κάποιοι, τους οποίους δεν κατονομάζει, του ζήτησαν να κάνει… κάποια δουλειά, με πολύ καλές χρηματικές απολαβές, αλλά πολύ επικίνδυνη. Όπως αναφέρει η Καρολάιν ήταν αντίθετη, ενώ και ο ίδιος όταν άρχισε να μην αισθάνεται άνετα και τελευταία στιγμή τους ζήτησε να αποχωρήσει, με αποτέλεσμα να εξοργιστούν.
«Εκείνο το βράδυ ήρθαν στο σπίτι για να πάρουν τα χρήματα που μου έδωσαν και τα υπόλοιπα τα ξέρεις ήδη. Όλη μου η ζωή καταστράφηκε μπροστά μου, έμεινα μόνος στις 4 το πρωί με δάκρυα, κοιτώντας τη γυναίκα μου να έχει φύγει και με την απειλή ότι θα πάρω το φταίξιμο, αλλιώς θα πληγώσουν όποιον αγαπώ, συμπεριλαμβανομένης και της Λυδίας», γράφει στην επιστολή του ο πιλότος.
Ισχυρίζεται επίσης ότι δεν μπορούσε να αποκαλύψει ποιος διέπραξε τη δολοφονία της Καρολάιν και ότι δεν ήθελε να αφήσει μόνη της τη Λυδία και γι’ αυτό σκηνοθέτησε τη ληστεία.
«Ξέρω ότι οι δολοφόνοι είναι πιθανότατα εκτός χώρας, τώρα, αλλά δεν μπορούσα να διακινδυνεύσω να τραυματιστεί κάποιος άλλος. Εγώ απέτυχα να προστατεύσω την Καρολάιν, αλλά προτιμώ να πεθάνω, παρά να αφήσω να συμβεί το οτιδήποτε στην κόρη μας», τονίζει στην επιστολή.
Στη συνέχεια σημειώνει ότι ομολόγησε ένα έγκλημα που δεν έκανε, όπως του ζήτησαν οι πραγματικοί δολοφόνοι για να μην κινδυνέψει η κόρη του. «Τους έδωσα αυτό που ήθελαν. Ομολόγησα ένα έγκλημα που δεν έκανα, έφτιαξα ένα ψέμα και είπα ότι εγώ ήμουν αυτός που την έβλαψε μετά από έναν καβγά. Κι όλοι ήταν ευχαριστημένοι», συνεχίζει.
«Κανείς δε νοιάζεται που πήρα το φταίξιμο πάνω μου για κάτι που δεν έκανα. Είσαι το μόνο άτομο που ξέρει πραγματικά πώς νιώθω… Λυπάμαι βαθιά για τον αφόρητο πόνο που νιώθεις», σημειώνει στην επιστολή του ο πιλότος.
Στην επιστολή του δίνει επίσης οδηγίες στη μητέρα της Καρολάιν για το πώς θα μεγαλώσει τη μικρή Λυδία.
«Η Λυδία δεν έχει κάνει τίποτα κακό και οφείλουμε στην Καρολάιν να της τα δώσουμε όλα. Δεν μπορεί να πάει στα ιδιωτικά σχολεία της Αθήνας, αλλά δεν πειράζει, αυτή τη στιγμή θέλω να είναι ευτυχισμένη, να έχει ωραία παιδικά χρόνια στην Αλόννησο. Σε εμπιστεύομαι κι εσένα και τους γονείς μου, ξέρω πόσο πολύ την αγαπάς», σημειώνει.
«Σουζάνα πάντα θα σε αγαπώ, ό,τι κι αν γίνει. Μου λείπει τόσο πολύ. Απλώς πες της πόσο την αγαπώ την επόμενη φορά που θα την επισκεφτείς. Να προσέχεις τον εαυτό σου και τη Λυδία», καταλήγει η επιστολή.
Ντέιβιντ Κράουτς: Αρρώστησα με όσα διάβασα στην επιστολή
Η ύπαρξη της επιστολής είχε αποκαλυφθεί το καλοκαίρι και τότε η οικογένεια της Καρολάιν είχε αντιδράσει έντονα. «Σε αυτά τα γράμματα εξήγησε τον λόγο για τον οποίο σκότωσε την κόρη μου. Πώς είχε εμπλακεί με μια συμμορία και τώρα η συμμορία τον απειλούσε πως θα σκοτώσει και τη Λυδία και την Καρολάιν. Είναι μια πολύ μεγάλη και περίπλοκη ιστορία και όπως όλα τα καλά δομημένα ψέματα, περιέχει και ψήγματα αλήθειας» λέει ο πατέρας της Καρολάιν.
Όπως αποκάλυψε, στη επιστολή ο 35χρονος πιλότος περιέγραφε πώς συνάντησε για πρώτη φορά τη συμμορία, τι ήθελαν να κάνει γι’ αυτούς, πώς υπερηφανευόταν για τα χρήματα που θα έβγαζε και για την τρομοκρατημένη αντίδραση της Καρολάιν όταν της είπε τι θα έπρεπε να κάνει.
«Μετά ακολουθεί ένα παραμύθι αυτολύπησης. Για το πώς δεν ήταν όλα δικό του λάθος, πως φοβόταν για τη ζωή της κόρης του. Αρρώστησα που τα διάβαζα. Τίποτα δεν ήταν δικό του λάθος, τα πάντα του είχαν επιβληθεί με τη βία. Διαβάζοντας το γράμμα κατάλαβα πόσο πονηρός ήταν. Του άρεσε να προβάλλει αυτή την εικόνα του τολμηρού, όμορφου πιλότου ελικοπτέρου, αλλά στην πραγματικότητα ήταν ένα δειλός και αδύναμος άνθρωπος, τρομοκρατημένος από την ίδια τη σκιά του. Αυτό αποδεικνύεται και από τον τρόπο που σκότωσε την Καρολάιν» καταλήγει ο τραγικός πατέρας.
Γλυκά Νερά: «Καταπέλτης» ο εισαγγελέας για τον Αναγνωστόπουλο – «Την σκότωσε επειδή πήγε κόντρα στον Θεό, δηλαδή τον ίδιο»
«Καταπέλτης» ήταν ο εισαγγελέας της Έδρας του Μικτού Ορκωτού Εφετείου που με απόντα τον κατηγορούμενο Μπάμπη Αναγνωστόπουλο ο οποίος παραιτήθηκε της έφεσης, δικάζει σε δεύτερο βαθμό την άγρια γυναικοκτονία στα Γλυκά Νερά.
Γλυκά Νερά: Την ενοχή πρότεινε ο εισαγγελέας
Ο εισαγγελικός λειτουργός ζήτησε την ενοχή του πιλότου για την δολοφονία της 20χρονης συζύγου του και την θανάτωση της σκυλίτσας τους, τον Μάιο του 2021, σύμφωνα με την κατηγορία για την οποία σε πρώτο βαθμό του επιβλήθηκε ισόβια και επιπλέον 11,5 χρόνια κάθειρξη.
«Τιμώρησε την Κάρολαιν γιατί τόλμησε να πάει κόντρα στις βουλήσεις του Θεού. Ποιου Θεού; Του ίδιου» τόνισε ότι «ο κατηγορούμενος είχε άμεσο δόλο πρώτου βαθμού, ούτε ενδεχόμενο, ούτε τίποτα, είχε επιδίωξη να σκοτώσει».
Στην αγόρευσή του ο εισαγγελέας τόνισε πως το δικαστήριο πρέπει να μελετήσει τα στοιχεία της προσωπικότητας του κατηγορούμενου και τα χαρακτηριστικά του εγκλήματος, που όπως είπε αφορά την εκδίκηση όταν το θύμα τον αμφισβήτησε και να καταλήξει στην καταδίκη του Αναγνωστόπουλου:
Γλυκά Νερά: Χειριστικός και ναρκισσιστής
«Δεν δίστασε να βάλει το μωρό δίπλα στη νεκρή μητέρα του. Δεν δίστασε να το πάρει στην κηδεία της. Δεν δίστασε να ζητήσει 2.000 ευρώ από τη μητέρα της για το φέρετρο! Αν αυτό δεν είναι ο ορισμός της φιλαυτίας, της χειριστικής συμπεριφοράς και του ναρκισσισμού τότε ποιό είναι; Τιμώρησε την Κάρολαιν γιατί τόλμησε να πάει κόντρα στις βουλήσεις του Θεού. Ποιου Θεού; Του ίδιου!», είπε ο εισαγγελικός λειτουργός ζητώντας από τους εφέτες να μην λάβουν υπόψη όσα έχει ισχυριστεί ο πιλότος περί βρασμού ψυχικής ορμής. Αναφερόμενος στην δολοφονία του κουταβιού και στην όλη σκηνοθεσία του κατηγορούμενου μετά το έγκλημα, προκειμένου να εμφανιστεί ως ληστεία μετά φόνου, ο εισαγγελέας είπε για τον κατηγορούμενο: «Νόμιζε ότι είχε την ικανότητα και την εξυπνάδα να κοροϊδεύει τους υπόλοιπους».
Επιχειρώντας να φωτίσει τα χαρακτηριστικά της σχέσης του ζευγαριού, ο εισαγγελικός λειτουργός μίλησε για «σχέση συνεξάρτησης», όπου την πρωτοβουλία είχε ο κατηγορούμενος: «Η Καρολάιν ήταν ένα κορίτσι γεμάτο ζωή που θαμπώθηκε από τον κατηγορούμενο. Της έφερνε πίτσες με ελικόπτερο στο σχολείο, ήταν ευπαρουσίαστος, το κορίτσι ήταν 15-16 ετών τότε.. θαμπώθηκε. Και μετά δημιουργήθηκε μα σχέση συνεξάρτησης. Η Καρολάιν έφτασε σε σημείο να παντρευτεί στο εξωτερικό τρεις ημέρες μετά την ενηλίκωσή της. Αυτές οι αποφάσεις ήταν με πρωτοβουλία της Κάρολαιν;» είπε.
Στην αγόρευσή του ο εισαγγελικός λειτουργός αναφέρθηκε και στην παραίτηση από την έφεση που δήλωσε ο κατηγορούμενος. Η επιλογή του Αναγνωστόπουλου να παραιτηθεί από την εν εξελίξει διαδικασία σχολιάστηκε αρνητικά από τον εισαγγελέα του ΜΟΕ, ο οποίος εκτίμησε πως στόχος του 35χρονου πιλότου ήταν να μην έρθουν σε γνώση του δικαστηρίου συγκεκριμένα στοιχεία αρνητικά για τον ίδιο.
«Προκαλεί έκπληξη η παραίτηση», ανέφερε ο εισαγγελικός λειτουργός. «Αυτό κάτι πρέπει να σημαίνει. Πρέπει το δικαστήριο να λάβει υπόψη την στιγμή που το έκανε, ενώ είχε ξεκινήσει η δίκη…Αν θυμάστε, δήλωσε την παραίτηση αυτή με το που κινδύνευε να δημοσιευθεί κάποια επιστολή που έστειλε ο κατηγορούμενος και απευθυνόταν στη μητέρα του θύματος. Δεν τη διαβάσαμε ποτέ την επιστολή. Μήπως θέλησε να αποκρύψει τη διερεύνηση κάποιων σκοτεινών στοιχείων του χαρακτήρα του;» τόνισε ο εισαγγελέας αναφερόμενος στην κατάθεση της ψυχιάτρου συμβούλου της οικογένειας του θύματος. Η ψυχίατρος Άλκηστις Ηγουμενάκη στην κατάθεσή της για την προσωπικότητα του κατηγορούμενου είχε αναφερθεί σε «ναρκισσιστική διαταραχή και χειριστική προσωπικότητα», ενώ είχε επικαλεστεί την επιστολή που είχε στείλει μετά την καταδίκη του ο Αναγνωστόπουλος στην μητέρα του θύματος.
Ειδήσεις σήμερα
Νέο «ράλι» για το λάδι – Που θα φτάσει η τιμή του