Η ομάδα αυτή προχώρησε σε «παραστάσεις διαμαρτυρίας» εντός του αμφιθεάτρου, την ώρα που δίδασκε η κ. Νικολαΐδου-Κυριανίδου, αλλά και έξω από το γραφείο της, ενώ την περασμένη Παρασκευή ένα ακόμα πανό με απειλές εναντίον της αναρτήθηκε στη σχολή.
«Με υποχρέωσαν να ακούω τη διαστρέβλωση των λεγομένων μου και μου ζήτησαν να ζητήσω συγγνώμη. Ενώπιον των τρομοκρατημένων φοιτητών μου και του κοσμήτορα της σχολής, Αχιλλέα Χαλδαιάκη, ο οποίος βρέθηκε στη μέση ενός λαϊκού δικαστηρίου ακούγοντας κατηγορίες. Εάν κάποιος από αυτούς προέβαινε σε χειροδικία, ποιος θα με προστάτευε; Οι φοιτητές, που ήταν έντρομοι; Μία υποψήφια διδάκτωρ, φοιτήτριά μου, επιχείρησε να με υπερασπιστεί και δέχτηκε με τη σειρά της λεκτική επίθεση», αναφέρει η καθηγήτρια του ΕΚΠΑ στον «Ε.Τ.».
Η κ. Νικολαΐδου-Κυριανίδου τοποθετήθηκε με σχόλιό της σε μία ανάρτηση στο facebook σχετικά με τις διαδηλώσεις για το δυστύχημα στα Τέμπη. Στο σχόλιό της ανέφερε ότι η μηδενιστική στάση πολλών που επιτίθενται εναντίον όλων των δημοσιογράφων και των πολιτικών είναι συμπεριφορά που εκκολάπτει το αβγό του φιδιού».
Η δήλωσή της χαρακτηρίστηκε από την παράταξη Συνεργασία Ανεξάρτητων Φιλοσοφικής (ΣΑΦ-ΕΑΑΚ), που τοποθετείται στην εξωκοινοβουλευτική Αριστερά, ως «αισχρή» και ότι «στηρίζει τη θεωρία των δύο άκρων και εξισώνει τους αγώνες του φοιτητικού κινήματος και τις συνδικαλιστικές πρακτικές των συλλόγων με τα τάγματα εφόδου, δηλαδή τους φασίστες της Χ.Α. και ακροδεξιές ομάδες».
«Με συνέδεσαν με τη Χρυσή Αυγή, δεν τους ενδιαφέρουν οι συνέπειες της στοχοποίησής μου», συνεχίζει η κ. Νικολαΐδου-Κυριανίδου, δηλώνοντας ότι είναι απογοητευμένη από την ατολμία, κυρίως της Πολιτείας. «Εγώ έχω τοποθετηθεί ανοιχτά στο να υπάρχει προστασία εντός του Ιδρύματος. Μιλάμε για πανεπιστήμια, εκεί όπου γίνεται ελεύθερη διακίνηση ιδεών. Εγώ δεν θα υποχωρήσω και δεν φοβάμαι, λόγω χαρακτήρα, αλλά καταλαβαίνω τους συναδέλφους που φοβούνται. Το μότο στα πανεπιστήμια είναι “μην μπλέξεις”. Είναι θέμα της Πολιτείας να μας προστατεύσει από την οργή ανθρώπων που κραυγάζουν και βρίζουν, χωρίς να θέλουν να κάνουν διάλογο», σημειώνει.
Σοκάρουν οι βανδαλισμοί στο ΕΜΠ
Δυστυχώς, πρόκειται για το δεύτερο «χτύπημα» σε πανεπιστήμιο αυτή την εβδομάδα. Οι απίστευτες εικόνες βανδαλισμού και φθορών σε χώρους του ΕΜΠ, με ζημιές και γκράφιτι σε τοίχους και αγάλματα, ήταν ένα ακόμα περιστατικό που επανέφερε στο προσκήνιο την απαξίωση των δημόσιων πανεπιστημίων από τις γνωστές ομάδων αγνώστων. «Είναι ανάγκη να ορθώσουν οι νέοι μας, οι φοιτητές και οι φοιτήτριές μας, την αντίδρασή τους σε αυτήν την παρακμιακή κατάσταση. Χωρίς αυτήν, η ελπίδα δεν έχει έδαφος», ανέφερε σε δήλωσή του ο πρύτανης του ΕΜΠ, Ανδρέας Μπουντουβής, για τις εικόνες που πρώτος ανήρτησε στη σελίδα του στο facebook ο ιστορικός Τέχνης και επιμελητής εκθέσεων, Μεγακλής Ρογκάκος. «H αποτύπωση του κ. Ρογκάκου είναι γροθιά στο στομάχι για όσους δεν έχουν υποστεί μιθριδατισμό. Η διοίκηση του ΕΜΠ ομολογεί την αδυναμία της να αντιμετωπίσει τη συγκεκριμένη έκφραση βαρβαρότητας που συνοδεύεται από τη βία των βανδάλων», παραδέχτηκε.