«Αρχισε να φωνάζει “όταν μιλάω εγώ δεν μιλάει κανείς” και με ρωτούσε “τι έγινε μωράκι μου;” Μπροστά σε άλλους ηθοποιούς, έλεγε “μωρό μου άμα σε στείλω στην Καβάλα θα δεις τι έχεις να πάθεις”. Μια άλλη φορά γελάσαμε εγώ με ένα συνάδελφο και έγινε κι άλλη έκρηξη… ότι δεν τον σεβόμαστε, ότι τον προσβάλλουμε… Τότε μπόρεσα για πρώτη φορά να του πω ότι θέλω σεβασμό… έκρηξη χειρότερη τότε, με τις χειρότερες βρισιές… “Σήκω φύγε αν δε σ’ αρέσει… δεν θα βρεις δουλειά ξανά…”».
Η ηθοποιός μιλούσε τρέμοντας, με μεγάλη δυσκολία κατά τη διάρκεια της διαδικασίας, ενώ η κατάθεσή της συνεχίζεται σήμερα. Νωρίτερα, στο βήμα του μάρτυρα ανέβηκε η Κάτια Δανδουλάκη, στο θέατρο της οποίας ανέβηκε η συγκεκριμένη παράσταση. Οπως ανέφερε, αποφάσισε να διώξει τον Π. Φιλιππίδη όταν διαπίστωσε πώς συμπεριφερόταν στη Λ. Δροσάκη.
«Από την πρώτη στιγμή υπήρχε ένα έντονο κυνηγητό ψυχολογικό προς τη Λένα. Μετά τις 15 πρώτες παραστάσεις έγινε καταπιεστικός για όλους και ειδικά για τη Λένα, η οποία ένιωθε εγκλωβισμένη και ήταν έτοιμη να φύγει από την παράσταση. Δεν είχα ξαναζήσει τέτοια συμπεριφορά, έπρεπε να βάλω κάποια όρια. Βλέποντας ηθοποιούς να θέλουν να φύγουν, αισθάνθηκα ότι έπρεπε να σταματήσει η συνεργασία», ανέφερε
Ολοι δυσαρεστημένοι
Άγιοι Ανάργυροι: Πρώτα προκάλεσαν τροχαίο και ύστερα έδειραν αστυνομικό - Στο νοσοκομείο μία γυναίκα
-Πρόεδρος: Τον ρωτήσατε γιατί είχε αυτή τη συμπεριφορά;
Μάρτυρας: Οχι, το έβλεπα τι έκανε. Υπερέβαλλε, και η Λένα αισθανόταν αμήχανα. Τι να ρωτήσω; Ηταν ξεκάθαρο. Ολος ο θίασος ήταν δυσαρεστημένος και αισθανόμουν ότι θα διαλυθεί. Η διαχείριση της εξουσίας είναι πολύ λεπτή υπόθεση, πρέπει να υπάρχει ισορροπία.
-Πρόεδρος: Ρωτήσατε την κ. Δροσάκη;
Μάρτυρας: Ναι, είναι πολύ ευγενικό παιδί. Δεν ήθελε να πει, έλεγε ότι όλα είναι καλά. Εγώ την έβλεπα κλαμένη πολλές φορές, της έλεγα ότι πρέπει να το λύσουμε.
-Πρόεδρος: Τον κατηγορούμενο τον ξέρετε πολλά χρόνια;
Μάρτυρας: Βεβαίως. Είναι ένας πολύ ταλαντούχος άνθρωπος, διασκεδαστικός, χαριτωμένος, πληθωρικός. Μπορεί όμως πολύ απρόβλεπτα να ξεπεράσει τα όρια και να πάει στην απέναντι όχθη και να προκαλέσει κακό. Είναι πολύ εύκολη αυτή η μετάβαση για τον Πέτρο.
Μ. Δημητρακόπουλος (συνήγορος υπεράσπισης): Η συμπεριφορά του οφείλετο σε φλερτ;
Μάρτυρας: Σαφώς.
Συνήγορος: Εχετε κάποιο περιστατικό να αποδεικνύει ότι ήταν φλερτ;
Μάρτυρας: Ηταν σαφές. Υπήρχαν 15 μάρτυρες.
Δίκη Πέτρου Φιλιππίδη: «Φορούσε μια μπλούζα και από κάτω ήταν γυμνός»
Σοκαριστική ήταν η κατάθεση ακόμη μίας μάρτυρος, η οποία εργάζεται ως στέλεχος σε τηλεοπτικό σταθμό και κατήγγειλε πως έπεσε θύμα σεξουαλικής παρενόχλησης από τον κατηγορούμενο. Οπως υποστήριξε, μετά από μία ένταση που προκάλεσε ο Π. Φιλιππίδης σε τηλεοπτικό σόου, της ζήτησε να πάει από το καμαρίνι του.
«Ανοιξε την πόρτα λίγο και δεν φαινόταν ολόκληρος. Μπήκα, φορούσε μια μπλούζα και από κάτω ήταν γυμνός. Κλείδωσε την πόρτα, εγώ τα έχασα. Είχε σταθεί μπροστά στην πόρτα για να εμποδίσει την έξοδο. (…) Τον έσπρωξα και έφυγα τρέχοντας».
Η μάρτυρας πρόσθεσε πως ενημέρωσε τα στελέχη του σταθμού, τα οποία οι συνήγοροι υπεράσπισης ζήτησαν από το δικαστήριο να τους καλέσει για κατάθεση, αμφισβητώντας έντονα τα λεγόμενά της, κάνοντας λόγο για ψεύδη.
Ειδήσεις σήμερα
Μητσοτάκης: Τι θα πει στο σημερινό υπουργικό Συμβούλιο