Αν όλοι είχαν κάνει τη δουλειά τους ως όφειλαν, η τραγωδία στο λούνα παρκ του Πευκοχωρίου θα είχε αποφευχθεί. Σύμφωνα με όσα αναφέρει στο πόρισμά του ο διορισμένος πραγματογνώμονας, προκύπτουν ευθύνες του δήμου Κασσάνδρας ο οποίος άφησε να λειτουργεί το συγκεκριμένο λούνα παρκ στην περιοχή.
«Επειδή το υπό εξέταση λούνα παρκ λειτουργούσε χωρίς έγκριση ή γνωστοποίηση λειτουργίας, καθίσταται αυταπόδεικτο ότι όλες οι εγκαταστάσεις του λούνα παρκ νοούνται δυνητικά επικίνδυνες και έτσι, γνώμη μου είναι ότι, στην περίπτωση που ο Δήμος είχε δράσει ως όφειλε (…) το θανατηφόρο συμβάν θα είχε αποφευχθεί», αναφέρεται στο πόρισμα.
Χαλκιδική: Το πόρισμα του διορισμένου πραγματογνώμονα
Στο πόρισμα τονίζεται πως στην περίπτωση που το φονικό παιχνίδι, που στοίχισε τη ζωή στον 19χρονο Γιάννη, είχε ελεγχθεί βάσει όσων προβλέπονται στην υπουργική απόφαση, τότε θα ήταν αδύνατον να εγκριθεί.
«Δεν μπορεί να εκδοθεί πιστοποιητικό έγκρισης τύπου για ένα μηχάνημα ψυχαγωγίας το οποίο είναι προϊόν ιδιοκατασκευής χωρίς αναφορά κατασκευαστή και έγκριση σχεδιασμού».
«Εάν είχε εφαρμοστεί, μεταξύ άλλων, ορθά η υπουργική απόφαση, το συμβάν θα είχε αποφευχθεί», λέει ο πραγματογνώμονας.
Στο ίδιο συμπέρασμα καταλήγει και ο πραγματογνώμονας της ιδιωτικής πιστοποιημένης εταιρείας, επισημαίνοντας ότι η νομοθεσία απαιτεί σε τέτοια παιχνίδια να γίνεται περιοδικός έλεγχος κάθε οκτώ μήνες, κάτι που δεν προκύπτει από τα προσκομισθέντα έγγραφα πως πραγματοποιήθηκε.
«Εγώ θα κάνω τα πάντα, το τονίζω για μία φορά ακόμη, για να μην βγει κανένας έξω από το ‘κάδρο’, όποια και αν ήταν η πολιτική στήριξη, όποια θέση και αν παίρνουν οι υπεύθυνοι των δήμων και κοινοτήτων, ό, τι κι αν κάνουν. Αυτοί είναι κάποιοι κύριοι οι οποίοι σήμερα υπάρχουν και αύριο δεν υπάρχουν, το παιδί μου δε θα υπάρχει ούτε αύριο όμως», λέει ο πατέρας του 19χρονου.
Τις επόμενες ημέρες οι εμπλεκόμενοι στην υπόθεση της τραγωδίας στο Πευκοχώρι Χαλκιδικής αναμένεται να δώσουν εξηγήσεις στο αστυνομικό τμήμα της Κασσάνδρας.
View Video – no integration ID provided