ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ
ΕΛΛΑΔΑ

Η Αγορά Εργασίας στον Ε.Τ.: Στον προθάλαμο του ΑΣΕΠ 27 διαγωνισμοί -Όλες οι νέες ευκαιρίες για δουλειά στον ιδιωτικό και δημόσιο τομέα

Newsroom eleftherostypos.gr

27 διαγωνισμοί για 14.231 μόνιμες προσλήψεις, με βάση τον ετήσιο προγραμματισμό, έχουν λάβει το «πράσινο φως» από την  κυβέρνηση και θα προκηρυχθούν φέτος, ενώ δεν αποκλείεται μέσα στο χρόνο να προκύψουν και άλλες έκτακτες εγκρίσεις για μόνιμο προσωπικό όπως έγινε πέρσι με το επικουρικό προσωπικό στα νοσοκομεία.

Το προσωπικό των Ενόπλων Δυνάμεων δεν ανήκει στην κατηγορία του μόνιμου προσωπικού, γι’ αυτό δεν υπάγεται στον ετήσιο προγραμματισμό προσλήψεων. Ωστόσο, θέμα χρόνου είναι  η δημοσίευση των προσκλήσεων από το υπουργείο Εθνικής Άμυνας για 2.600 επαγγελματίες ένστολους.

Επίσης η υπηρεσία Ασύλου του υπουργείου Μετανάστευσης & Ασύλου προχωρά την πρόσληψη 54 ατόμων με σύμβαση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου, διάρκειας 12 μηνών.

Το Κέντρο Κοινωνικής Πρόνοιας Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας προκηρύσσει την πρόσληψη επικουρικού προσωπικού, συνολικά ενενήντα έξι  ατόμων, για την κάλυψη επιτακτικών αναγκών του, ενώ παράλληλα «τρέχει» ο διαγωνισμός της ΔΕΗ για την πρόσληψη 396 μηχανικών , οδηγών διοικητικών και άλλων ειδικοτήτων.

Τέλος η Ευρωπαϊκή Επιτροπή προσφέρει δύο πεντάμηνες περιόδους ενδοϋπηρεσιακής πρακτικής άσκησης («stages») σε νέους πτυχιούχους πανεπιστημίων που επιθυμούν να εξοικειωθούν με τον τρόπο λειτουργίας και τις εργασίες της  και να αποκτήσουν επαγγελματική πείρα σε μία από τις υπηρεσίες της. Διαβάστε αναλυτικά:

27 διαγωνισμοί έχουν «κλειδώσει» για το 2021: Σε ποιους φορείς θα γίνουν οι 14.231 μόνιμες προσλήψεις [πίνακας]

Οι διαγωνισμοί έχουν λάβει το «πράσινο φως» από την  κυβέρνηση και θα προκηρυχθούν φέτος, ενώ δεν αποκλείεται μέσα στο χρόνο  να προκύψουν και άλλες έκτακτες εγκρίσεις για μόνιμο προσωπικό. Δείτε εδώ:

ΔΕΗ: Έως 22 Ιανουαρίου οι αιτήσεις για 396 μηχανικούς , τεχνίτες και διοικητικούς – Οι θέσεις ανά ειδικότητα [πίνακας]

Οι ενδιαφερόμενοι καλούνται να συμπληρώσουν την αίτηση με κωδικό ΣΟΧ 2/2020 (ΕΝΤΥΠΟ ΣΟΧ ΔΕΗ ΛΙΓ/ΧΕΙΑ, ΑΗΣ/ΥΗΣ, ΑΣΠ/ΤΣΠ) και να την υποβάλουν αποκλειστικά και μόνο με ηλεκτρονικό ταχυδρομείο στις εξουσιοδοτημένες υπαλλήλους, ή κατ’ εξαίρεση, ταχυδρομικά, με συστημένη επιστολή, στα γραφεία της υπηρεσίας. Δείτε εδώ:

Κέντρο Κοινωνικής Πρόνοιας Κ. Μακεδονίας: Η μοριοδότηση για 96 προσλήψεις – Έως 15 Ιανουαρίου οι αιτήσεις – Οι θέσεις ανά ειδικότητα  [πίνακας]

Οι ενδιαφερόμενοι καλούνται να συμπληρώσουν την αίτηση με κωδικό ΕΝΤΥΠΟ ΑΣΕΠ ΣΟΧ.11 και να την υποβάλουν αποκλειστικά ταχυδρομικά, με συστημένη επιστολή, στα γραφεία της υπηρεσίας. Δείτε εδώ:

Υπουργείο Μετανάστευσης & Ασύλου: Ο διαγωνισμός για 54 προσλήψεις με 12μηνη σύμβαση – Πως θα διεκδικήσετε τίς θέσεις [πίνακας]

Η Υπηρεσία Ασύλου του υπουργείου ανακοινώνει την πρόσληψη 54 ατόμων με σύμβαση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου, τα καθήκοντα των οποίων εμπίπτουν στον τομέα της Διοικητικής Υποστήριξης και στον τομέα Διεθνούς Προστασίας. Δείτε εδώ:

Κομισιόν: Πρακτική άσκηση  με μηνιαίο επίδομα 1,229€ – Οι προϋποθέσεις και τα καθήκοντα όσων επιλεγούν

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή προσφέρει δύο πεντάμηνες περιόδους ενδοϋπηρεσιακής πρακτικής άσκησης («stages») για νέους πτυχιούχους πανεπιστημίων που επιθυμούν να εξοικειωθούν με τον τρόπο λειτουργίας και τις εργασίες της και να αποκτήσουν επαγγελματική πείρα σε μία από τις υπηρεσίες της. Δείτε εδώ:

Από το ένθετο «Αγορά Εργασίας» που κυκλοφορεί με τον Ελεύθερο Τύπο

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, ανά πάσα στιγμή στο EleftherosTypos.gr

 

Προτεινόμενα για εσάς

Θριάσιο: Εμπλοκή στον διαγωνισμό, η Κομισιόν ζητά  αναπροσαρμογή οικονομικών δεδομένων

Δημήτρης Ντόγκας

Ευρώπη: Στο σκαμνί οι εταιρίες για τις καθυστερήσεις στην παράδοση των εμβολίων κατά του κορωνοϊού

Δημήτρης Ντόγκας

Περιφέρεια Αττικής: Το πιλοτικό  πρόγραμμα τριών αξόνων για την οδική ασφάλεια – Σε ποιους δήμους θα τρέξει σε πρώτη φάση

Δημήτρης Ντόγκας

Κορωνοϊός: «Εκρήξεις» στην Ευρώπη κατά της Pfizer για τις καθυστερήσεις στις παραδόσεις εμβολίων

Δημήτρης Ντόγκας

Κορωνοϊός: Εξηγήσεις από τη Pfizer θα ζητήσει η Κομισιόν για τις νέες καθυστερήσεις στις αποστολές εμβολίων

Tinad

Κομισιόν: «Παράθυρο» για έξτρα ενισχύσεις σε επιχειρήσεις – Η πρόταση για «γενναίες» επιχορηγήσεις

Δημήτρης Ντόγκας

Κορωνοϊός: Αίτηση καταχώρησης στην E.E. κατέθεσε η ομάδα του «Sputnik V» – Τα επόμενα βήματα

Tinad

Η Κομισιόν υιοθετεί την πρόταση Μητσοτάκη για το πιστοποιητικό εμβολιασμού

Μιχάλης Μάρδας

Η Αγορά Εργασίας στον Ε.Τ.: Όλες οι νέες ευκαιρίες απασχόλησης στον ιδιωτικό και δημόσιο τομέα

Δημήτρης Ντόγκας