Το δημοσίευμα κάνει λόγο πως η οικονομία της Ελλάδας είναι υπό πίεση και εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από τους παραθεριστές και έτσι σχεδιάζει να ξαναγεμίσει τις παραλίες και τα ξενοδοχεία.
Παράλληλα, παραθέτει δηλώσεις του υπουργού Τουρισμού Χάρη Θεοχάρη ο οποίος μιλώντας στο BBC είπε ότι η χώρα θα παραιτηθεί από την παραπάνω απαίτηση για τους επισκέπτες, στην περίπτωση που ισχύσει το ίδιο και για τους Έλληνες που φτάνουν στο Ηνωμένο Βασίλειο.
Μιχάλης Μητρούσης για το τροχαίο: «Είμαι τυχερός μες στην ατυχία μου»
Η Mail εξηγεί ότι οι παραπάνω δηλώσεις έρχονται καθώς οι υπουργοί εξετάζουν τις «αεροπορικές γέφυρες» του κορωνοϊού για να επιτρέψουν στους ταξιδιώτες να μετακινούνται μεταξύ χωρών χωρίς την ανάγκη καραντίνας όταν η επιδημία είναι υπό έλεγχο.
Από τη πλευρά του πάντως ο Βρετανός υπουργός Μεταφορών Grant Shapps είπε ότι από τον επόμενο μήνα στην Βρετανία θα καθιερωθεί 14ήμερη καραντίνα σε όσους φτάνουν στην χώρα.
Ωστόσο, αποκάλυψε ότι είναι σε εξέλιξη συζητήσεις για τις χώρες που θα μπορούσαν να εξαιρεθούν από το καθεστώς αυτό στο μέλλον αναφερόμενος στην ιδέα των «αεροπορικών γεφυρών».
Σύμφωνα με το δημοσίευμα χώρες με χαμηλά επίπεδα μόλυνσης όπως η Αυστραλία, η Νέα Ζηλανδία και η Ελλάδα θα μπορούσαν ενδεχομένως να αποκλειστούν από τους σκληρούς κανόνες, που θα επιβληθούν.