Ελεύθερος Τύπος
ΕΛΛΑΔΑ

Αυτή είναι η νέα κανονικότητα: Όλο το χρονοδιάγραμμα, οι αλλαγές και τα πρόστιμα

Αυτή είναι η νέα κανονικότητα: Όλο το χρονοδιάγραμμα, οι αλλαγές και τα πρόστιμα

Newsroom eleftherostypos.gr

Μερικά μέτρα περιορισμού αίρονται, τα πρόστιμα όμως παραμένουν και είναι τσουχτερά. Ενα 150άρι φεύγει τη Δευτέρα 4 Μαΐου, αυτό της άσκοπης μετακίνησης, ένα άλλο παίρνει τη θέση του, εκείνο της μη χρήσης μάσκας, όπου είναι υποχρεωτική.

Τα SMS και οι βεβαιώσεις μετακίνησης καταργούνται, όπως και το πρόστιμο, παραμένει όμως για τουλάχιστον δύο εβδομάδες ακόμη η απαγόρευση μετακίνησης εκτός περιφερειακής ενότητας, όπως και το πρόστιμο των 300 ευρώ και η αφαίρεση άδειας και πινακίδων κυκλοφορίας του οχήματος για 60 ημέρες.

Τα παραπάνω είναι μερικά από εκείνα που δεν ειπώθηκαν κατά τη διάρκεια των εξαγγελιών του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, και των πιο εξειδικευμένων, από έξι υφυπουργούς της κυβέρνησης, και αναμένεται να ανακοινωθούν σταδιακά τις επόμενες ημέρες, με νέες πράξεις νομοθετικού περιεχομένου και κοινές υπουργικές αποφάσεις.

Τα υπόλοιπα πρόστιμα-«φωτιά» παραμένουν για δύο τουλάχιστον ακόμη εβδομάδες, με την ανακοίνωση της επόμενης άρσης των μέτρων, αν και εφόσον έρθει, εξετάζοντας τον μεικτό δείκτη επικινδυνότητας με βάση το προφίλ ρίσκου της χώρας για την εξελισσόμενη πανδημία.

Το πρόστιμο των 150 ευρώ για τη μη χρήση μάσκας θα βεβαιώνεται, σύμφωνα με στελέχη της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας, όπου αυτή είναι υποχρεωτική.

Ποιους αφορά

Σύμφωνα με τα όσα ανακοινώθηκαν, υποχρεωτική η χρήση της, από εργαζoμένους και πολίτες, είναι σε νοσοκομεία, διαγνωστικά κέντρα, ταξί, κουρεία, κομμωτήρια, κέντρα αισθητικής και υπηρεσίες που προϋποθέτουν σωματική επαφή, Μέσα Μαζικής Μεταφοράς. Επίσης, από εργαζομένους σε καταστήματα σούπερ μάρκετ και καταστήματα τροφίμων. Αυστηρή σύσταση για χρήση μάσκας, υφασμάτινης ή άλλης, χωρίς να έχει διευκρινιστεί αν θα βεβαιώνεται πρόστιμο και σε αυτές τις περιπτώσεις στην εκδοχή ακραίων περιπτώσεων, είναι σε όλους τους κλειστούς χώρους από εργαζομένους και πελάτες.

Παρά την άρση κάποιων περιοριστικών μέτρων, τα υπόλοιπα πρόστιμα φαίνεται ότι παραμένουν. Συνεχίζεται η βεβαίωση προστίμων των 5.000 ευρώ και συλλήψεις για καταστήματα που δεν ανοίγουν ακόμη.

ΤΟ ΚΟΣΤΟΣ ΑΝΑ ΠΑΡΑΒΑΣΗ

150 € για μη χρήση μάσκας

5.000 € για καταστήματα που ανοίγουν παράνομα

5.000 € για παραβίαση καραντίνας

1.000 € για συνάθροιση άνω των 10 ατόμων

300 € για μετακίνηση εκτός περιφερειακής ενότητας και αφαίρεση άδειας και πινακίδων κυκλοφορίας για 60 ημέρες

Το μήνυμα «επιστρέφουμε, αλλά προσέχουμε» έστειλε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, παρουσιάζοντας χθες τους άξονες του σχεδίου που θα αποτελέσει από δω και πέρα τη «γέφυρα ασφάλειας» για τη μετάβαση από το «μένουμε σπίτι» στο «μένουμε ασφαλείς», που είναι πλέον το νέο σύνθημα. «Βγαίνουμε από το σπίτι, όμως μένουμε πάντα υπεύθυνοι», τόνισε χαρακτηριστικά ο πρωθυπουργός.

Το σχέδιο για το επόμενο δίμηνo «είναι εξαιρετικά αναλυτικό και επεξεργασμένο, είναι όμως σχέδιο, άρα θα υπόκειται σε αναθεωρήσεις, ανάλογα με τις εξελίξεις των πραγμάτων και τις οδηγίες των ειδικών», πρόσθεσε.

Η αποκλιμάκωση των μέτρων κατά τον Μάιο διαρθρώνεται σε 3 στάδια (στις 4, 11 και 18 Μαΐου), ενώ το πλάνο του Ιουνίου θα ανακοινωθεί αναλυτικά μετά τις 18 Μαΐου, όταν θα υπάρχει σαφής εικόνα των επιδημιολογικών δεδομένων. Ταυτόχρονα, ο πρωθυπουργός έστειλε και μήνυμα κοινωνικής δικαιοσύνης σε ό,τι αφορά τη διαχείριση των οικονομικών επιπτώσεων. «Μετά τον κορονοϊό, η κρίση θα είναι βαθιά και παγκόσμια» και καθώς «η πανδημία χτύπησε όλους, όλοι θα πρέπει να σηκώσουν και τα βάρη των συνεπειών της με τρόπο δίκαιο», τόνισε χαρακτηριστικά.

Πότε, πώς και ποιες επιχειρήσεις ανεβάζουν ρολά από Δευτέρα 4 Μαΐου – Όλο το χρονοδιάγραμμα του καλοκαιριού

Ποιες επιχειρήσεις… ανεβάζουν ρολά, πότε και ποιοι κανόνες θα πρέπει να τηρούνται για τη διασφάλιση της δημόσιας υγείας περιγράφονται στο σχέδιο της κυβέρνησης για την επανεκκίνηση της οικονομίας, που παρουσιάστηκε χθες από τον αρμόδιο υφυπουργό Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Νίκο Παπαθανάση.

Κατά τα λεγόμενα του ίδιου, η επαναφορά της οικονομικής δραστηριότητας θα γίνει σε επτά στάδια. Τα τρία πρώτα εντός Μαΐου (στις 4, στις 11 και στις 18), το τέταρτο την 1η Ιουνίου, ενώ τα υπόλοιπα θα οριστούν μέσα στον ίδιο μήνα. Τα εμπορικά καταστήματα θα ανοίγουν μετά τις 10.00 π.μ., ενώ για τις ώρες αιχμής, δηλαδή 7.00-9.30 π.μ. και 14.30-17.30, η χρήση των μέσων μαζικής μεταφοράς συστήνεται μόνο από εργαζομένους για επαγγελματικό λόγο ή για μετακίνηση από και προς το χώρο εργασίας τους, και μόνο με άδεια για συγκεκριμένο λόγο. Οπου μπορεί η τηλεργασία θα πρέπει να εφαρμόζεται, ολικά ή έως 70%, ώστε να μειώνεται σημαντικά ο συνωστισμός στο χώρο εργασίας και να μη γίνονται άσκοπες μετακινήσεις.

1ο στάδιο – 4η Μαΐου

Στις 4 Μαΐου θα ανοίξουν οι επιχειρήσεις λιανικού εμπορίου που αφορούν σε βιβλία-χαρτικά, οπτικά, αθλητικό εξοπλισμό και φυτά. Επίσης, θα λειτουργήσουν οι αγορές καταναλωτών (άρθρο 37 ν. 4497/2017), ενώ παράλληλα θα απελευθερωθούν οι μετακινήσεις για τους κλάδους των λαϊκών αγορών που εμπεριέχουν μετακίνηση από περιφέρεια σε περιφέρεια. Σε επίπεδο παροχής υπηρεσιών θα επαναλειτουργήσουν: κομμωτήρια, κουρεία, κέντρα αισθητικής και ΚΤΕΟ.

Κατά την πρώτη φάση αποκλιμάκωσης των μέτρων υπολογίζεται πως θα επιστρέψουν στην εργασία τους 68.523 άτομα, αριθμός που αντιστοιχεί στο 10% του συνόλου των απασχολουμένων (690.218) που δεν εργάζονταν κατά την «καραντίνα», με κρατική εντολή. Αντιστοίχως, θα επαναλειτουργήσουν 26.167 επιχειρήσεις, δηλαδή το 10% αυτών (260.633) που ανεστάλη η λειτουργία τους με κρατική εντολή.

Οπως υπογράμμισε ο υφυπουργός, κατά την επαναλειτουργία των επιχειρήσεων θα πρέπει να τηρηθούν συγκεκριμένα μέτρα περί αποστάσεων. Για την ακρίβεια, σε κατάστημα με εμβαδόν έως 20 τ.μ. θα μπορούν να παρευρίσκονται ταυτόχρονα μέχρι 4 άτομα (εργαζόμενοι και πελάτες), από 20 τ.μ. έως 100 τ.μ. έως 4 άτομα, συν 1 άτομο ανά 10 τ.μ., για καταστήματα άνω των 100 τ.μ. επιτρέπονται 12 άτομα συν 1 άτομο, ανά 15 τ.μ. Οσον αφορά στις επιχειρήσεις άνω των 300 τ.μ., που αναπτύσσονται σε επίπεδα, θα ισχύει ο περιορισμός 1 άτομο, ανά 10 τ.μ., σε κάθε όροφο.

Από εκεί και πέρα, ορίζεται η έναρξη της λειτουργίας των επιχειρήσεων στις 10 π.μ. και παράλληλα προβλέπεται διεύρυνση ωραρίου κατά περίπτωση. Υπάλληλοι και πελάτες θα πρέπει να τηρούν απόσταση δύο μέτρων μεταξύ τους, ενώ είναι υποχρεωτική η χρήση μάσκας προστασίας τόσο από το προσωπικό εργασίας όσο από πελάτες, επισκέπτες και καταναλωτικό κοινό. Στο μεταξύ, συνιστάται να μη γίνεται χρήση ανελκυστήρων. Εφόσον θεωρείται αναγκαία, η πληρότητα σε σχέση με το επιτρεπόμενο όριο πρέπει να είναι 40%. Σε περίπτωση ύπαρξης κυλιόμενων κλιμάκων, δεν επιτρέπεται η χρήση ανελκυστήρα παρά μόνο σε ΑμεΑ, ηλικιωμένα άτομα ή για χρήση τροφοδοσίας.

Σε κομμωτήρια, κουρεία και κέντρα αισθητικής θα πρέπει να υπάρχει απόσταση μεταξύ των θέσεων εργασίας δύο μέτρα, οι πελάτες θα προσέρχονται μόνο με ραντεβού και οι επιχειρήσεις οφείλουν κατά την ημερήσια έναρξη λειτουργίας τους να συμπληρώνουν κατάλογο με τα ραντεβού των πελατών. Επιπροσθέτως, είναι υποχρεωτική η χρήση μάσκας προστασίας για το προσωπικό και τους πελάτες και τα γάντια μιας χρήσης για τους εργαζομένους σε κέντρα αισθητικής. Το ωράριο λειτουργίας (προαιρετικό) θα είναι από 7 π.μ. έως 10 μ.μ. τις καθημερινές και από τις 7 π.μ. έως 9 μ.μ. το Σάββατο.

Στα ΚΤΕΟ οι πελάτες θα προσέρχονται μόνο με ραντεβού. Οι επιχειρήσεις οφείλουν κατά την ημερήσια έναρξη λειτουργίας τους να διατηρούν κατάλογο με τα ραντεβού. Και σε αυτή την περίπτωση είναι υποχρεωτική η χρήση μάσκας προστασίας στο προσωπικό εργασίας, τα γάντια μιας χρήσεως και το αντισηπτικό.

Κυρώσεις

Προκειμένου να διαπιστωθεί εάν τηρούνται τα μέτρα, θα διεξάγονται τακτικοί έλεγχοι και θα επιβάλλονται «τσουχτερά» πρόστιμα στους παραβάτες. Συγκεκριμένα, από 2.000-100.000 ευρώ, με αναστολή λειτουργίας από 15-90 ημέρες, αναλόγως του μεγέθους της επιχείρησης και του είδους παράβασης.

Αρμόδια όργανα για την επιβολή κυρώσεων είναι η Γενική Γραμματεία Εμπορίου και Προστασίας Καταναλωτή (ΓΓΕΠΚ), η Ελληνική Αστυνομία και η Δημοτική Αστυνομία, οι Περιφερειακές Ελεγκτικές Υπηρεσίες, το Σώμα Επιθεώρησης Εργασίας (ΣΕΠΕ) και η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ).

Παραμένουν σε ισχύ

Παραμένουν ως έχουν τα προληπτικά μέτρα που είναι σε ισχύ για τα σούπερ μάρκετ, τις λαϊκές αγορές και τις μέγιστες ποσότητες διάθεσης αντισηπτικών προϊόντων. Στα σούπερ μάρκετ τηρείται η αναλογία του ενός πελάτη ανά 15 τ.μ., η ελάχιστη απόσταση δύο μέτρων και ο μη σχηματισμός ουράς άνω των πέντε ατόμων. Στις λαϊκές αγορές η συμμετοχή πωλητών θα γίνεται, όπως μέχρι σήμερα, σε ποσοστό 50% ανά κατηγορία.

2ο στάδιο – 11η Μαΐου

Στις 11 Μαΐου θα ανοίξουν οι υπόλοιπες επιχειρήσεις λιανικού εμπορίου, εκτός από τα εμπορικά κέντρα (malls). Και γι’ αυτές θα ισχύουν τα μέτρα περί αποστάσεων που περιγράφηκαν παραπάνω. Στις λαϊκές αγορές θα επιτραπεί η πώληση βιομηχανικών ειδών και θα παραμείνουν οι υπόλοιποι περιορισμοί. Επιπροσθέτως, θα ανοίξουν οι σχολές οδηγών και τα καταστήματα τυχερών παιχνιδιών, μόνο καθήμενους, όπου θα είναι υποχρεωτική η χρήση μάσκας προστασίας για τον εκπαιδευτή και τον εκπαιδευόμενο, γάντια και αντισηπτικό.

3ο στάδιο – 18 Μαΐου

Από τις 18 Μαΐου θα επαναλειτουργήσουν τα ζωολογικά πάρκα και οι βοτανικοί κήποι. Οι επισκέπτες και οι εργαζόμενοι θα πρέπει να τηρούν την απόσταση των δύο μέτρων, ενώ συνιστάται αυστηρά η χρήση μάσκας και, βέβαια, δεν θα επιτρέπονται οι παραστάσεις σε αυτούς τους χώρους. Παράλληλα, θα ανοίξουν για τους επισκέπτες μόνο οι εξωτερικοί αρχαιολογικοί χώροι, όπου επίσης θα πρέπει να τηρείται η απόσταση των δύο μέτρων.

4ο στάδιο – 1 Ιουνίου

Την 1η Ιουνίου θα επαναλειτουργήσουν τα εμπορικά κέντρα, όλες οι υπόλοιπες υπηρεσίες, τα εστιατόρια και οι καφετέριες σε εξωτερικούς χώρους και τα ξενοδοχεία 12μηνης λειτουργίας. Στα εμπορικά κέντρα θα είναι υποχρεωτική η μάσκα στο προσωπικό και στους πελάτες, τα γάντια για τους εργαζομένους και η εξυπηρέτηση μόνο χωρίς καθήμενους. Και σε αυτή την περίπτωση θα ισχύουν οι γενικοί κανόνες.

Στα εστιατόρια και στις καφετέριες σε εξωτερικούς χώρους η ελάχιστη απόσταση μεταξύ τραπεζιών/stand ορίζεται στα δύο μέτρα, θα είναι υποχρεωτική η χρήση μάσκας και γαντιών από τους εργαζομένους, καθώς και το αντισηπτικό, ενώ ο μέγιστος αριθμός πελατών θα είναι ένας ανά τρία τ.μ. και η μέγιστη συμμετοχή ανά τραπέζι τα τέσσερα άτομα.

5ο-7ο στάδιο

Οι ημερομηνίες γι’ αυτά τα τρία στάδια θα προσδιοριστούν μέσα στον Ιούνιο. Σε κάθε περίπτωση, κατά το πέμπτο στάδιο θα ανοίξουν οι θερινοί κινηματογράφοι, με την απόσταση του καθίσματος από το μπροστινό να ορίζεται στο 1,5 μέτρο, ενώ η μέγιστη επιτρεπόμενη πληρότητα θα διαμορφώνεται στο 60%.

Στο έκτο στάδιο θα λειτουργήσουν τα πάρκα αναψυχής, τα θεματικά πάρκα και οι παιδότοποι σε εξωτερικούς χώρους με τους προαναφερόμενους περιορισμούς.

Στο έβδομο και τελευταίο στάδιο θα λειτουργήσουν και οι εναπομείνασες κλειστές επιχειρήσεις, δηλαδή τα εστιατόρια και οι καφετέριες σε εσωτερικούς χώρους, τα μπαρ, οι κινηματογράφοι και τα νυχτερινά κέντρα, τα καταλύματα διακοπών, τα ενοικιαζόμενα δωμάτια, οι χώροι κατασκήνωσης, οι ξενοδοχειακές μονάδες με εφαρμογή ορίου πληρότητας, οι αθλητικές εγκαταστάσεις και τα γυμναστήρια με συγκεκριμένους κανόνες.

Υποχρεωτικά με μάσκα στις συγκοινωνίες

Υποχρεωτική χρήση μάσκας, αυξημένα δρομολόγια κατά τις ώρες αιχμής και χρήση ανελκυστήρων μόνο στα ΑμΕΑ, είναι μερικά από όσα αποφάσισε το υπουργείο Μεταφορών προκειμένου η επιστροφή στην… κανονικότητα να είναι ασφαλής τόσο για τους επιβάτες όσο και για τους εργαζομένους.

Οπως έκανε γνωστό ο υφυπουργός ΥΠΟΜΕ Γιάννης Κεφαλογιάννης κατά τη χθεσινή ενημέρωση, το υπουργείο προκειμένου να αντιμετωπίσει αυτή τη μεγάλη πρόκληση προχωράει στην υιοθέτηση κανόνων για την προστασία των εργαζομένων και των επιβατών.

Συγκεκριμένα:

1) Υποχρεωτική χρήση προστατευτικής μάσκας από τους εργαζομένους και το επιβατικό κοινό. Ο έλεγχος της εφαρμογής του μέτρου θα γίνεται από τους ελεγκτικούς μηχανισμούς που είναι επιφορτισμένοι με αυτό το καθήκον.

2) Υιοθέτηση μέτρων ελεγχόμενης εισόδου στους σταθμούς, ώστε να επιτευχθεί, κατά το δυνατόν, η αναγκαία φυσική απόσταση.

3) Αύξηση της συχνότητας των δρομολογίων στον μέγιστο δυνατό βαθμό από την πρώτη κιόλας μέρα εφαρμογής του πλαισίου σταδιακής άρσης των περιορισμών. Ειδικότερα, τα δρομολόγια στις αστικές συγκοινωνίες της Αθήνας διαμορφώνονται ως εξής:

– Στο Μετρό και τον Ηλεκτρικό σήμερα η συχνότητα των συρμών είναι στα 7,5 λεπτά κατά τις ώρες αιχμής και σχεδιάζουμε να κατέβει στα 6 λεπτά.

– Στο Τραμ από τα 11 λεπτά στόχος είναι να φθάσουμε στα 8 λεπτά στις ώρες αιχμής.

– Στα λεωφορεία και τα τρόλεϊ από 550 οχήματα που κυκλοφορούν σήμερα θα ανέλθουμε το επόμενο διάστημα στα 1.000.

4) Δυνατότητα εξαίρεσης του δικαιώματος άδειας ειδικού σκοπού στο προσωπικό των συγκοινωνιών.

5) Αναστολή των διαδικασιών της κινητικότητας των εργαζομένων από τους Οργανισμούς των Μέσων Μαζικής Μεταφοράς σε άλλον φορέα.

6) Απαγορεύεται η χρήση ανελκυστήρων, με την εξαίρεση των ατόμων με σοβαρά κινητικά προβλήματα.

Οπως εξήγησε ο κ. Κεφαλογιάννης, οι εποπτευόμενοι φορείς θα συνεχίσουν τη συστηματική απολύμανση των χώρων των σταθμών, των καθισμάτων, του πατώματος και των χειρολαβών οχημάτων και των συρμών. Επίσης, θα προχωρήσουν στη σήμανση των σημείων αναμονής, ώστε να αποφεύγεται ο συγχρωτισμός.

ΜΜΜ: Υποχρεωτική χρήση μάσκας από εργαζόμενους και επιβατικό κοινό

Ακόμη, σε συνεργασία με τα συναρμόδια υπουργεία και σε μια προσπάθεια να περιοριστεί η πυκνότητα των μετακινήσεων των πολιτών ώστε να μην υπάρχει συνωστισμός στα ΜΜΜ κατά τις ώρες αιχμής, θα γίνει διαφοροποίηση της ώρας προσέλευσης των εργαζομένων στη Δημόσια Διοίκηση και κατανομή της σε τρεις ζώνες: (07.00, 08.00 και 09.00 π.μ.).

Ο υφυπουργός παρακάλεσε τους πολίτες να αποφύγουν κάθε άσκοπη μετακίνηση με τα μέσα μεταφοράς και για όσους αυτό δεν είναι εφικτό, ειδικά κατά τις ώρες αιχμής, η χρήση των ΜΜΜ να γίνεται για απολύτως αναγκαίους λόγους, όπως η μετάβαση στον χώρο εργασίας και αυτό εφόσον δεν υπάρχει δυνατότητα μετακίνησης με άλλον πρόσφορο τρόπο.

«Καλούμε τους πολίτες που έχουν την επιλογή της μεταφοράς με ιδιωτικό τους μέσο να συνεχίσουν να το χρησιμοποιούν ως πρώτη επιλογή», τόνισε χαρακτηριστικά.

Ταυτόχρονα, στα μέτρα που ανακοίνωσε το υπουργείο περιλαμβάνεται:

– Η παράταση της μη ισχύος του δακτυλίου για τον μήνα Μάιο.

– Από τις 4 Μαΐου υπάρχει η δυνατότητα μεταφοράς δύο ατόμων πλέον του οδηγού στη μετακίνηση με τα Ι.Χ.

– Για τα ταξί επιτρέπεται ένας επιβάτης εκτός αν πρόκειται για περιπτώσεις μεταφοράς σε νοσοκομείο που χρειάζεται συνοδό.

Τις επόμενες ημέρες το υπουργείο θα ανακοινώσει αναλυτικά περαιτέρω ρυθμίσεις για την παράταση ισχύος των διπλωμάτων οδήγησης και των δελτίων τεχνικού ελέγχου οχημάτων, καθώς και το πλαίσιο επανέναρξης των θεωρητικών και πρακτικών μαθημάτων και εξετάσεων για την απόκτηση άδειας οδήγησης, με στόχο την αποφυγή συνωστισμού από τους πολίτες στα ΚΤΕΟ, στις σχολές οδήγησης και στις περιφερειακές υπηρεσίες μεταφορών.

«Η προστασία της δημόσιας υγείας επιβάλλει η χρήση των μέσων μαζικής μεταφοράς να γίνεται με σεβασμό στους συμπολίτες μας, τους εργαζόμενους, αλλά και στον ίδιο μας τον εαυτό. Δεν μπαίνουμε στο λεωφορείο και στο μετρό όταν έχουμε το παραμικρό σύμπτωμα, τηρούμε τα μέτρα ατομικής υγιεινής, προστατεύουμε την υγεία των συνανθρώπων μας και τη δική μας. Δεν κάνουμε άσκοπες μετακινήσεις», κατέληξε.

Προτεινόμενα για εσάς

Αλλάζουν όλα στην ηλεκτροκίνηση στην Ελλάδα – Ποια είναι τα κίνητρα που εξήγγειλε ο Μητσοτάκης

Tinad

Μητσοτάκης για τουρισμό: Ανοίγουμε τις πόρτες και τα παράθυρα της Ελλάδας στον κόσμο

Ανδρέας Ντίνης

Ραγδαίες εξελίξεις στα ελληνοτουρκικά: Ο Μητσοτάκης έστειλε επιστολές στην ΕΕ για την τουρκική προκλητικότητα

Μιχάλης Μάρδας

Ηχηρά μηνύματα Μητσοτάκη-Σακελλαροπούλου σε Τουρκία: Θα αντιμετωπίσουμε όλες τις προκλήσεις

Ανδρέας Ντίνης

Η Γερμανία ξεμπλόκαρε πάλι τα ταξίδια σε Ελλάδα και άλλες 30 χώρες – Για ποιες χώρες παραμένει το απαγορευτικό

Tinad

Αυτές είναι οι δραστηριότητες που παραμένουν κλειστές μέχρι νεωτέρας!

Tinad

Άρση μέτρων: Πώς θα λειτουργούν μπαρ και εσωτερικοί χώροι στην εστίαση – Οι αποστάσεις των τραπεζοκαθισμάτων [γραφήματα]

Tinad

Άρση μέτρων: 15 Ιουνίου ανοίγουν τα γυμναστήρια, στις 29 οι κατασκηνώσεις – Τι ανακοινώθηκε για μπαρ και εστιατόρια

Μιχάλης Μάρδας

Άρση μέτρων: Τι θα γίνει με γυμναστήρια, νυχτερινά κέντρα, beach bar

Ανδρέας Ντίνης