Η γυναίκα, που ήταν μητέρα τριών παιδιών, έπασχε από άσθμα και της είχε ζητηθεί να παραμείνει στο σπίτι της, όπου και κατέληξε.
Για το θέμα αναφέρθηκε και ο Σωτήρης Τσιόδρας την Τρίτη: «Έμεινε σπίτι και πέθανε σπίτι και διεγνώσθη μετά θάνατον με τον ιό. Έχει πολύ μεγάλη σημασία για όσους μένουν σπίτι να έχουν επικοινωνία με τον γιατρό τους, ιδιαίτερα αν έχουν κάποιο υποκείμενο πρόβλημα υγείας.
Ιδιαίτερα για τους ανθρώπους που μένουν σπίτι και έχουν ήπια κλινική εικόνα πρέπει να έχουν επικοινωνία ώστε σε επιδείνωση άμεσα να αναζητείται ιατρική βοήθεια. Ο θεράπων γιατρός είναι αυτός που θα καθορίσει την πορεία και την εξέλιξη της νόσου με την έγκυρη παρέμβασή του. Αν κάποιος έχει υποκείμενο νόσημα, ανήκει στις ομάδες υψηλού κινδύνου και θα πρέπει να αναζητηθεί ιατρική βοήθεια και έλεγχος για τη νόσο.
Άρα το μήνυμα είναι επικοινωνία με το γιατρό, φυσικά και δεν αλλάζει το μήνυμα «μείνε σπίτι» γιατί είναι ήπια νόσος και οι περισσότεροι θα την περάσουν ήπια, αλλά χρειάζεται επαγρύπνηση στους ανθρώπους που έχουν αυξημένο κίνδυνο, στους ηλικιωμένους, στις ευπαθείς ομάδες, σε αυτούς που εμφανίζουν επιδείνωση των συμπτωμάτων τους».
Προσλήψεις 600 ειδικών φρουρών
Στο μεταξύ για το πως θεωρείται ότι εξαπλώθηκε ο κορωνοϊός σε Καστοριά και Κοζάνη μίλησε στην εκπομπή «Κοινωνία ‘Ωρα MEGA», ο Περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας Γιώργος Κασαπίδης.
Στην περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας υπάρχουν αρκετά κρούσματα, ενώ ήδη, τέσσερις άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους από τον ιό (δύο σε Καστοριά και δύο σε Κοζάνη), ενώ σε καραντίνα παραμένουν τα χωριά Δραγασιά και Δαμασκηνιά.
Σύμφωνα με τον κ. Κασαπίδη, ο κορωνοϊός «φαίνεται ότι ξέφυγε από το νοσοκομείο της Καστοριάς, από τον πρώτο θανόντα, που ήταν εργαζόμενος εκεί. Ο συμπολίτης μας δεν γνώριζε ότι έπασχε».
Σε ότι αφορά την 41χρονη από την Κοζάνη, που έχασε χθες τη μάχη με τον κορωνοϊό, ούσα το νεώτερο θύμα του στην χώρα, ο κ. Κασαπίδης σημείωσε ότι «η γυναίκα είχε απευθυνθεί σε γιατρό, αλλά ο ΕΟΔΥ της είπε να παραμείνει σπίτι επειδή δεν είχε έντονα συμπτώματα».
Τέλος, ο περιφερειάρχης κάνει λόγο ότι επικρατεί φόβος στις τοπικές κοινωνίες όλης της Δυτικής Μακεδονίας.