Ελεύθερος Τύπος
ΕΛΛΑΔΑ

Ντροπή και οργή για τα κορίτσια που διακωμώδησαν την μαθητική παρέλαση στη Ν. Φιλαδέλφεια [βίντεο]

Newsroom eleftherostypos.gr

Μεγάλες αντιδράσεις προκάλεσε η απόφαση ,ιας ομάδας κοριτσιών να διακωμωδήσουν τη μαθητική παρέλαση για την εθνική επέτειο της 28ης Οκτωβρίου στον Δήμο Νέας Φιλαδέλφειας-Χαλκηδόνας.

Δημοσιογράφος του filadelfia-xalkidona.gr, που μίλησε στην Athens Voice, τόνισε ότι «μία ομάδα με δική της σημαία παρεισέφρησε, χωρίς να το καταλάβει κανείς, στην αρχή της παρέλασης, ανάμεσα σε δύο σχολεία. Ήταν οργανωμένες απ’ ό,τι φάνηκε. Όπως είδατε και εσείς, δεν γέλαγε καμία. Ήταν σχεδιασμένο όλο αυτό και, το σημαντικότερο, δεν γνώριζε κανείς».

Όπως είπε, τα κορίτσια άρχισαν να περπατούν με βηματισμό που παραπέμπει στον Τζον Κλιζ και το θρυλικό σκετς των Μόντι Πάιθον, «The Ministry of Silly Walks», μπροστά στους επισήμους.

Το περιστατικό σχολίασε μέσω Facebook με οργή και ο δήμαρχος Νέας Φιλαδέλφειας-Χαλκηδόνας, Γιάννης Βούρος: «Δυστυχώς τη χθεσινή μεγαλειώδη επέτειο της 28ης Οκτωβρίου στον Δήμο μας, της Ν. Φιλαδέλφειας-Ν. Χαλκηδόνας στιγμάτισε μια μικρή μερίδα γελοίων υποκειμένων χλευάζοντας και προσβάλλοντας τη μνήμη των πεσόντων στο έπος του ’40 και μάλιστα υπό τη σκέπη της ελληνικής σημαίας. Τα άτομα αυτά φορώντας στολή παρέλασης παρεισέφρησαν από κάποιο στενό της Λεωφόρου Δεκελείας ανάμεσα στα σχολεία της πόλης που παρήλαυναν κανονικά. Η ταυτοποίηση αυτών των αξιολύπητων νεαρών κοριτσιών έχει ξεκινήσει καθώς ο Δήμος υποχρεούται να υπερασπιστεί στο ακέραιο την αξιοπρέπειά του».

Προτεινόμενα για εσάς

Παρέλαση 28ης Οκτωβρίου: Κανονικά θα παρελάσουν οι μαθητές και στη Θεσσαλονίκη

Ελεύθερος Τύπος Newsroom

Αυτοψία του «Ε.Τ.» στο νέο σπίτι της ΑΕΚ στη Ν. Φιλαδέλφεια [εικόνες & βίντεο]

Ελεύθερος Τύπος Newsroom

Το κείμενο-«μανιφέστο» των κοριτσιών που διακωμώδησαν την μαθητική παρέλαση στη Ν. Φιλαδέλφεια

Ελεύθερος Τύπος Newsroom

Οι μαθητές της Αθήνας τίμησαν με την παρέλασή τους την επέτειο του «Όχι» [εικόνες & βίντεο]

Δημήτρης Κατσάκος