Η διάσκεψη της Ολομέλειας των Ανώτατων Δικαστών, αναμένεται να πιάσει το «νήμα» από εκεί που το άφησε την Τρίτη (18/10), με τον εισηγητή Γεώργιο Παπαγεωργίου να ολοκληρώνει την εισήγησή του, σύμφωνα με την οποία- όπως λένε όλες οι πληροφορίες- τάχθηκε υπέρ της συνταγματικότητας του νόμου Παππά, αλλά και των υπουργικών αποφάσεων που τον ακολούθησαν.
Αμέσως μετά από την ολοκλήρωση της εισήγησης του κ. Παπαγεωργίου, μπορούν να πάρουν τον λόγο οι αντιπρόεδροι του Συμβουλίου της Επικρατείας, αλλά και οι σύμβουλοι, μία διαδικασία, που όπως φαίνεται θα απασχολήσει και την πέμπτη διάσκεψη των Ανώτατων Δικαστών.
Η απόφαση για συνεδρίαση κεκλεισμένων των θυρών φέρεται να ελήφθη από τον πρόεδρο του Συμβουλίου της Επικρατείας Νικόλαο Σακελλαρίου.
Υπενθυμίζουμε ότι στη διάσκεψη της Τρίτης 18 Οκτωβρίου, οι δικαστές με 16 ψήφους έναντι 9 τάχθηκαν υπέρ του παραδεκτού και του σύννομου των προσφυγών των καναλιών, ανοίγοντας έτσι τον δρόμο για την επί της ουσίας συζήτηση των προσφυγών.
Καταθέτει τροπολογίες ο Παππάς
Την ίδια στιγμή σήμερα, σε μία κίνηση που αποκαλύπτει τη διάθεση της κυβέρνησης να τα παίξει όλα για όλα, ο υπουργός Επικρατείας Νίκος Παππάς αναμένεται να καταθέσει στη Βουλή τις τροπολογίες με τις οποίες θα προχωρά στην οριστική αδειοδότηση των καναλιών αλλά ταυτόχρονα και στη διακοπή της λειτουργίας εκείνων που δεν εξασφάλισαν την άδεια.
Έρχεται ο «Φροντιστής της Γειτονιάς» - Τι θα περιλαμβάνει το νέο πρόγραμμα
Τσίπρας: Δεσμευτική για την κυβέρνηση, όποια κι αν είναι η απόφαση του ΣτΕ
Στο θέμα των τηλεοπτικών αδειών αναφέρθηκε ο πρωθυπουργός κατά τη διάρκεια της ομιλίας του στην Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ , στέλνοντας σαφή μηνύματα προς κάθε κατεύθυνση.
Επικαλούμενος τη φράση του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης «υπάρχουν δικαστές στην Αθήνα», ο κ. Τσίπρας είπε η μάχη για τις άδειες «δεν είναι μια μάχη ενός υπουργού» και κάλεσε τον κ. Μητσοτάκη να μην απειλεί αριστερά τονίζοντας πως «δεν θα την τρομάξει το παιδί της Siemens, το παιδί της διαπλοκής».
Όπως είπε ο πρωθυπουργός, πρόκειται για ένα μέτωπο που αφορά την ίδια την υπεράσπιση της Δημοκρατίας στον τόπο. Εκφράζοντας την άποψή του, εξήγησε πως «απέναντί μας δεν είχαμε μονάχα τους ιδιοκτήτες ενημέρωσης, αλλά και τη ΝΔ του κ. Μητσοτάκη, ο οποίος ξεκίνησε να ξεπληρώνει τα γραμμάτια της εκλογής του. Από την πρώτη στιγμή επιχείρησε να μποϊκοτάρει τη συγκρότηση του ΕΣΡ. Στόχος του ήταν να μη γίνει κανένας διαγωνισμός και τώρα οι ίδιοι άνθρωποι χρησιμοποιούν το επιχείρημα ότι η διενέργεια του διαγωνισμούς χωρίς το ΕΣΡ είναι αντισυνταγματική. Και λένε συνειδητά ψέμματα», τόνισε.
Οπως είπε στη συνέχεια, «το πραγματικό διακύβευμα είναι αν θα αποφασίζει η εκλεγμένη κυβέρνηση ή τα οργανωμένα οικονομικά συμφέροντα» και ξεκαθάρισε πως «όποια κι αν είναι η απόφαση του ΣτΕ θα είναι δεσμευτική για την κυβέρνηση. Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι οφείλει να σωπαίνει».
«Υποχρεούμαστε να έχουμε άποψη και να την πούμε δημόσια. Δεν πρόκειται να σταματήσουμε να λέμε την αλήθεια στον ελληνικό λαό», υπογράμμισε κάνοντας λόγο για προεξόφληση του αποτελέσματος εκ μέρους της ΝΔ μιλώντας για «απόπειρα, πίεσης, εκφοβισμού».