Εκτός από τις μόνιμες συλλογές της θα οργανωθεί μια εμβληματική έκθεση αφιερωμένη στην ελληνική επανάσταση του 1821.
Με ορόσημο το 2021 και στο πλαίσιο μιας συλλογικής προσπάθειας, ο στόχος που τέθηκε είναι η ανανέωση της διεθνούς εικόνας της Ελλάδας μέσω του πολιτισμού, του αθλητισμού και της αξιοποίησης της μοναδικής κληρονομιάς της χώρας.
Κίνηση τώρα: Νέο κύμα εκδρομέων - «Μπούκωσε» η Αττική Οδός, μεγάλες καθυστερήσεις
Επίσης στη διάρκεια της σύσκεψης συμφωνήθηκε ότι θα δοθεί απόλυτη προτεραιότητα στις αρχαιολογικές διαδρομές της Μακεδονίας.
Ο κ. Μητσοτάκης ζήτησε να προχωρήσει άμεσα η υλοποίηση πολιτιστικών διαδρομών, που συνδέουν τους σημαντικούς αρχαιολογικούς χώρους της Μακεδονίας, συνδυάζοντας τις τουριστικές υποδομές και την άυλη πολιτιστική κληρονομιά για την ανάδειξη της ταυτότητας κάθε περιοχής.
Παράλληλα θα προχωρήσει η υλοποίηση του σχεδιασμού για το Μουσείο Εναλίων Αρχαιοτήτων στο κτήριο του Silo στο λιμάνι του Πειραιά -το οποίο εγκαταλείφθηκε το 2015- με στόχο τη δημιουργία ενός πρωτοποριακού μουσείου με μοναδικά εκθέματα και ψηφιακές εκθέσεις, προκειμένου να αναδειχθεί ο υποθαλάσσιος αρχαιολογικός πλούτος της χώρας μας.
Στη διάρκεια της σύσκεψης εκφράστηκε προβληματισμός για το γεγονός ότι σε μια χώρα όπως η Ελλάδα, με πολιτιστική κληρονομιά παγκόσμιας ακτινοβολίας, η επισκεψιμότητα των μουσείων σε σχέση με τον αριθμό των ξένων επισκεπτών παραμένει εξαιρετικά χαμηλή με βάση τα διεθνή δεδομένα. Ακριβώς για να αντιμετωπιστεί το συντομότερο δυνατόν αυτό το ζήτημα, η υπουργός Πολιτισμού συμφώνησε με τον κύριο Μητσοτάκη να ενεργοποιηθεί πολύ γρήγορα ένα πλέγμα δράσεων για την αναβάθμιση της συνολικής εμπειρίας των επισκεπτών στα μουσεία της χώρας με αξιοποίηση και της ψηφιακής τεχνολογίας.