Στην έκθεση του ο ιατροδικαστής προέβαλε την εκδοχή το κορίτσι να κατέληξε συνεπεία παθολογικών αιτίων πιθανότατα από «οξεία εγκεφαλική καταστολή συνεπεία λήψης ηρωίνης από το στόμα», καθώς υποστήριξε ότι βρέθηκε εμετός της Άννυς σε κουβέρτα. Παράλληλα, σημείωσε ότι τα ευρήματα που έλαβε υπόψη δεν οδηγούν στο συμπέρασμα το παιδί να υπήρξε θύμα ανθρωποκτονίας, χωρίς όμως να μπορεί να αποκλείσει το ενδεχόμενο ο τεμαχισμός να έγινε μετά θάνατον.
«Σηκώνω τα χέρια ψηλά», ήταν το σχόλιο της εισαγγελέως που σφυροκόπησε τον τεχνικό σύμβουλο του κατηγορουμένου με ερωτήσεις.
Εισαγγελέας: Ποια ευρήματα σας οδήγησαν στο συμπέρασμα αυτό, ότι το παιδί κατέληξε συνεπεία παθολογικών αιτίων; Κάνετε λογικά άλματα, αυτό που λέτε είναι αυτό που ψάχνει το δικαστήριο, αν είναι έτσι εμείς να πάμε σπίτια μας.
Ιατροδικαστής: Έλαβα υπόψη μου τα στοιχεία
Εισαγγελέας: Την απολογία του κατηγορουμένου; Σε ποιο αντικειμενικό εύρημα βασίζεστε;
Ιατροδικαστής: Στις κηλίδες αίματος, την κατανομή γενετικού υλικού, την κουβέρτα με τον εμετό της Άννυς. Δεν πέθανε από ανθρωποκτονία, μπορώ να αποκλείσω την ανθρωποκτονία. Δεν συμπεραίνω ότι οι κηλίδες είναι από τεμαχισμό θεωρώ ότι δεν είναι ύποπτα για τεμαχισμό εν ζωή.
Εισαγγελέας: Πώς δικαιολογείτε τις κηλίδες αίματος;
Ιατροδικαστής: Θα μπορούσαν να είναι από τεμαχισμό ή από ψεκασμό, δηλαδή από φτέρνισμα.
Εισαγγελέας: Φτερνίστηκε και πήγαν αίματα στο σοβαντεπί; Σε ύψος πάνω από ένα μέτρο; Ήταν ένα παιδί 4 ετών. Σηκώνω τα χεριά ψηλά…
Νωρίτερα, στο δικαστήριο κατέθεσε η ειδική πραγματογνώμονας της ΕΛΑΣ Αλεξάνδρα Λόλη, που συνέλεξε αίμα και γενετικό υλικό από το διαμέρισμα. Όπως κατέθεσε στο δικαστήριο, από τα ευρήματα φαίνεται ότι η κουζίνα είχε καθαριστεί πολύ καλά, ενώ έγινε προσπάθεια καθαρισμού στο χολ του υπογείου, ωστόσο εκεί βρέθηκαν αρκετές κηλίδες αίματος και λανθάνον αίμα της Άννυς. Μάλιστα σε κάποια σημεία στους τοίχους του σπιτιού λανθάνον αίμα της μικρής βρέθηκε στους τοίχους σε ύψος άνω του ενός μέτρου.