Ελεύθερος Τύπος
ΕΛΛΑΔΑ

Νέο βιβλίο από τις εκδόσεις Ωκεανίδα: «Εγώ και… η βαλίτσα μου»

Νέο βιβλίο από τις εκδόσεις Ωκεανίδα: «Εγώ και… η βαλίτσα μου»

Newsroom eleftherostypos.gr

Η ζωή μου για πολλά χρόνια συνδεόταν με μια βαλίτσα. Από πολύ νωρίς γέμισε με τα απαραίτητα από τη μάνα μου, για να με ακολουθήσει σ’ όλη την πορεία της ζωής μου, πιστός σύντροφος και συνοδοιπόρος. Μια βαλίτσα που γέμιζε κι άδειαζε κάθε τόσο, μα πάντα με περίμενε για τον επόμενο προορισμό.

Από το Μέγα Ρεύμα στη Χάλκη κι αποκεί στη Θεσσαλονίκη. Κι αν φάνηκε προς στιγμήν πως στην Κομοτηνή θα χωρίζανε οι δρόμοι μας, η ζωή ήρθε πολύ γρήγορα να με οδηγήσει σε νέους δρόμους και καινούριες περιπέτειες. Μια βαλίτσα η ίδια μου η ζωή, που ακόμα κρατά κάποιες γωνιές της άδειες περιμένοντας να τις ζήσω και να τις γεμίσω.

Λίγα λόγια για τον συγγραφέα 

Ο Συμεών Σολταρίδης γεννήθηκε στο Μέγα Ρεύμα του Βοσπόρου, στην Κωνσταντινούπολη. Τις εγκύκλιες σπουδές του τις έκανε στην Αστική Σχολή Μεγάλου Ρεύματος στο Ζωγράφειο Γυμνάσιο και στο λυκειακό τμήμα της Ιεράς Θεολογικής Σχολής Χάλκης.

Μετά την απαγόρευση λειτουργίας του τμήματος της Ακαδημίας από τις τουρκικές αρχές στάλθηκε υπότροφος του Οικουμενικού Πατριαρχείου και σπούδασε Θεολογία στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, απ’ όπου αναγορεύθηκε διδάκτωρ στον τομέα της Θρησκειολογίας υποστηρίζοντας το γνωστικό αντικείμενο Η Ιστορία των Μουφτειών της Δυτικής Θράκης.

Εργάστηκε ως καθηγητής στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση και στο Παιδαγωγικό Τμήμα της Αλεξανδρούπολης διδάσκοντας Θρησκειολογία και Μεθοδολογία της Διδασκαλίας των Θρησκευτικών και διετέλεσε σύμβουλος Παιδείας και προϊστάμενος Ενημέρωσης στη Διευρυμένη Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Ροδόπης-Έβρου. Εργάστηκε επί 25 χρόνια στην εφημερίδα Ελευθεροτυπία και συμμετείχε σε πολλές αποστολές στο εξωτερικό. Συνέγραψε 13 βιβλία που άπτονται των μειονοτικών θεμάτων σε Ελλάδα και Τουρκία και των ελληνοτουρκικών σχέσεων, μελέτες και άρθρα που αναπτύσσουν κυρίως τις σχέσεις των δύο λαών, καθώς και ζητήματα του Οικουμενικού Πατριαρχείου.