«Η καταστροφή είναι πολύ μεγάλη από το τσουνάμι στην Ινδονησία. Κανείς δεν το περίμενε. Περίπου 30 ξενοδοχεία έχουν υποστεί μεγάλη ζημιά. Οι Αρχές της Ινδονησίας έχουν λάβει σοβαρά μέτρα και ελέγχουν την κατάσταση. Είχαν δυστυχώς, κάποια προληπτικά μηχανήματα στη θάλασσα, τα οποία δεν λειτούργησαν», δηλώνει ο Μαρίνος Κοκοτόβης.
Όπως είπε ο ίδιος, «Οι Έλληνες που ζουν στην Ινδονησία περίπου 350 μόνιμοι κάτοικοι, αλλά υπάρχουν και πολλοί τουρίστες».
«Δεν υπάρχουν Έλληνες τραυματίες, αλλά ούτε και Ευρωπαίοι από το τσουνάμι στην Ινδονησία», δηλώνει ο Μαρίνος Κοκοτόβης, επικαλούμενος τον Ελληνα πρέσβη στην Ινδονησία
https://youtu.be/W4oGnveWbLY
Το τσουνάμι έπληξε απροειδοποίητα το βράδυ του Σαββάτου τις νότιες ακτές της Σουμάτρας και το δυτικό άκρο της Ιάβας, μετά την έκρηξη του ηφαιστείου που είναι γνωστό ως το «παιδί» του θρυλικού Κρακατόα, του Άνακ Κρακατόα.
Ομάδες εφοδιασμένες με μηχανήματα έργου και άλλο βαρύ εξοπλισμό συνεχίζουν σήμερα τις έρευνες στα συντρίμμια με την ελπίδα πως θα βρουν επιζήσαντες.
Διαβάστε επίσης: Τουλάχιστον 281 οι νεκροί από το τσουνάμι στην Ινδονησία
Ειδικοί προειδοποιούν εναντίον του κινδύνου να πλήξουν την περιοχή νέα θανάσιμα σεισμικά παλιρροϊκά κύματα, εξαιτίας της συνεχιζόμενης ηφαιστειακής δραστηριότητας.
Ο ινδονήσιος πρόεδρος Τζόκο Ουιντόντο αναμένεται να επισκεφθεί σήμερα τις περιοχές που επλήγησαν, ενώ ακόμη δεν είχαν συμπληρωθεί ούτε τρεις μήνες από την ημέρα που ένα τσουνάμι το οποίο προκάλεσε ισχυρός σεισμός στοίχισε τη ζωή σε πάνω από 2.000 ανθρώπους στην Παλού και γύρω από αυτή, στη νήσο Κελέβη.
Η Ινδονησία, ένα αρχιπέλαγος 17.000 νησιών και νησίδων, τα οποία σχηματίστηκαν εξαιτίας της σύγκλισης τριών μεγάλων τεκτονικών πλακών (της ινδοειρηνικής, της αυστραλιανής και της ευρασιατικής), βρίσκεται πάνω στον λεγόμενο Δακτύλιο της Φωτιάς του Ειρηνικού Ωκεανού, περιοχή όπου καταγράφεται ισχυρή σεισμική και ηφαιστειακή δραστηριότητα. Στην ασιατική χώρα καταμετρώνται τουλάχιστον 127 ενεργά ηφαίστεια.
[dynamic-sidebar id=”post-area-diabaste”]