Ελεύθερος Τύπος
ΕΛΛΑΔΑ

Η ΔΕΗ απειλεί με διακοπές και για οφειλές κάτω των 1.000 ευρώ

Ανακοινώνεται η νέα διοίκηση της ΔΕΗ - Ποιος θα είναι ο τεχνοκράτης manager επικεφαλής

ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ ΒΑΜΒΑΚΑ

Λόγια του αέρα και όχι δεσμεύσεις ήταν οι εξαγγελίες του τέως υπουργού Πάνου Σκουρλέτη ότι δεν θα κόβεται το ρεύμα σε ληξιπρόθεσμες οφειλές κάτω των 1.000 ευρώ.

Αν και μέχρι πρότινος ήταν ευρέως γνωστό ότι η ΔΕΗ δεν θα έκοβε το ρεύμα σε αυτούς τους καταναλωτές, ο οργανισμός έχει στείλει ήδη χιλιάδες επιστολές με την απειλή ότι θα κοπεί το ρεύμα και σε όσους οφείλουν κάτω από 1.000 ευρώ. Η ΔΕΗ απειλεί πως θα κατεβάσει τους διακόπτες και στους δικαιούχους του Κοινωνικού Τιμολογίου, στους οποίους έχουν σταλεί επίσης οι σχετικές επιστολές.

Ωστόσο, σύμφωνα με την αναπληρώτρια υπουργό Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Θεανώ Φωτίου, το πρόβλημα με τους δικαιούχους Κοινωνικού Τιμολογίου έχει προκύψει λόγω της μη ετήσιας ανανέωσης των στοιχείων. «Οι δικαιούχοι του ΚΕΑ και του ΚΟΤ πρέπει κάθε χρόνο να κάνουν αίτηση επικαιροποιώντας τα οικονομικά τους στοιχεία. Φαίνεται ότι πολλοί δικαιούχοι του ΚΟΤ αμέλησαν να προβούν στις απαραίτητες ενέργειες με αποτέλεσμα να απεντάσσονται από την προστασία του ΚΟΤ. Επιπλέον, το υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας από τον περασμένο Φεβρουάριο δημιούργησε ταμείο έτσι ώστε όσοι είναι δικαιούχοι ΚΕΑ ή ΚΟΤ και δεν έχουν ρεύμα στην πρώτη κατοικία τους να υποβάλλουν αίτηση στον οικείο δήμο και να υπάγονται στις ευνοϊκές διατάξεις του νόμου, με συνέπεια η οφειλή τους είτε να εκμηδενίζεται είτε να μειώνεται σε ποσοστά από 30% έως 75%. Καλούμε όλους τους δικαιούχους του ΚΕΑ να κάνουν την αίτηση επικαιροποίησης άμεσα για να αντιμετωπιστούν τα όποια προβλήματα υπάρχουν», δήλωσε στα τέλη Αυγούστου.

Φαίνεται πως την εδώ και τρία χρόνια δέσμευση του Πάνου Σκουρλέτη ο νέος υπουργός Γιώργος Σταθάκης δεν την προχώρησε ποτέ γραπτώς, με τη ΔΕΗ να έχει ήδη προχωρήσει σε προειδοποιήσεις για διακοπή ρεύματος. «Η συμφωνία με τη ΔΕΗ είναι να μην κόβεται κάτω από 1.000 ευρώ και όταν αυτό συμβαίνει οι καταναλωτές μπορούν να ζητούν την επανασύνδεση. Σήμερα, ακόμα και για ποσά που δεν ξεπερνούν τα 300 ή 400 ευρώ, τρέχουν για διακανονισμό στη ΔΕΗ καταναλωτές, που έχουν απλήρωτους λογαριασμούς, προκειμένου να προλάβουν την αποσύνδεση των νοικοκυριών τους από το δίκτυο», δήλωσε στην ΕΡΤ ο Πάνος Σκουρλέτης.

Βέβαια από την περίοδο που ο Πάνος Σκουρλέτης έκανε τη δήλωση εκτοξεύτηκαν, σύμφωνα με δημοσιεύματα, κατά 313% οι διακοπές του ηλεκτρικού ρεύματος την τελευταία τριετία και συγκεκριμένα από 56.256 διακοπές το 2015 εκτοξεύτηκαν σε 232.494 το 2017!

Ταυτόχρονα τα δύο αυτά χρόνια αυξήθηκαν κατά 13,9% και οι δικαιούχοι του Κοινωνικού Οικιακού Τιμολογίου ηλεκτρικής ενέργειας, με τον αριθμό τους να φτάνει στους 693.487.

Από την έντυπη έκδοση του Ελεύθερου Τύπου 

[dynamic-sidebar id=”post-area-diabaste”]

Προτεινόμενα για εσάς

Η ευκαιρία της ΔΕΗ

Kon

ΔΕΗ: Η επίσημη ανακοίνωση για την πώληση του 49% του ΔΕΔΔΗΕ στην Macquarie

Ελεύθερος Τύπος Newsroom

Πληρωμή λογαριασμών ΔΕΗ με δόσεις και μείωση ΕΝΦΙΑ

Ελεύθερος Τύπος Newsroom

Οικονόμου: Σε δόσεις η πληρωμή λογαριασμών ρεύματος και διπλασιασμός του κοινωνικού μερίσματος

Ελεύθερος Τύπος Newsroom

Κίνηση-ματ από τη ΔΕΗ με νέα «αντισταθμιστικά» κόντρα στις αυξήσεις

Ελεύθερος Τύπος Newsroom

Σκρέκας: Μείωση στους λογαριασμούς ρεύματος από το νέο έτος

Τα πρώτα βήματα της ΔΕΗ [εικόνες]

Ελεύθερος Τύπος Newsroom

Εισαγγελική παρέμβαση σχετικά με δημοσιεύματα για την αύξηση μετοχικού κεφαλαίου της ΔΕΗ

Ελεύθερος Τύπος Newsroom

Κοινωνικό τιμολόγιο ΔΕΗ: Πότε λήγει η προθεσμία – Βήμα-βήμα η υποβολή αίτησης

Ελεύθερος Τύπος Newsroom