Μόλις ανακοινώθηκε η απόφαση όλοι στην αίθουσα ξέσπασαν σε πανηγυρισμούς.
Στο σκεπτικό της απόφασης αναφέρεται ότι: «Η κατάθεση Παπαλάμπρου ελέγχεται σοβαρά για την αξιοπιστία της. Η άρση του τραπεζικού απορρήτου και οι κατ’ οίκον έρευνες καθώς και οι έρευνες των αυτοκινήτων δεν έδειξαν εμπλοκή. Δεν χρησιμοποίησαν κωδικοποιημένη φρασεολογία κώδικα και ακατανόητες εκφράσεις, δεν αποδείχθηκε ότι μίσθωση της κατοικίας λειτούργησε ως προκάλυμμα πέραν δραστηριοτήτων. Η ιδεολογία και κοινωνικές συναναστροφές δεν πολιτικοποιούνται. Το DNA είναι πληροφοριακό εργαλείο. Είναι ένα εντόνως αμφισβητούμενο δείγμα το οποίο εξαντλήθηκε και δεν δόθηκε η δυνατότητα να εξεταστεί περεταίρω. Ακομα και αν αποδειχθεί όμως δείχνει την επαφή με το αντικείμενο αλλά όχι ότι διέπραξαν εγκλήματα».
Νωρίτερα η εισαγγελέας ζήτησε να κριθούν ένοχοι η Ηριάννα και ο Περικλής, όπως και πρωτοδίκως, για την συμμετοχή τους σε τρομοκρατική οργάνωση και την προμήθεια οπλών και πυρομαχικών.
Η εισαγγελέας τόνισε ότι η πραγματογνωμοσύνη του DNA είναι αξιόπιστη και συνάδει με τα διεθνή πρότυπα και πρωτόκολλα και είπε ότι οι δυο κατηγορούμενοι, ανεξαρτήτως εάν το αρνούνται για υπερασπιστικούς λόγους, είναιμέλη της οργάνωσης Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς με σκοπό την τέλεση αδικημάτων. Απέρριψε την εκδοχή ότι η Ηριάννα είναι στη φυλακή λόγω αστυνομικών μεθοδεύσεων, λέγοντας ότι υπάρχει «σφικτός εναγκαλισμός» με μέλη της ΣΠΦ και πως οι φίλοι τους είναι ηγετικά στελέχη της οργάνωσης.
Υπενθυμίζεται ότι το προηγούμενο δικαστήριο στο οποίο συζητήθηκε η πρώτη αίτηση αναστολής της Ηριάννας αλλά και του συγκατηγορουμένου της Περικλή Μ. (η καταδίκη του οποίου βασίζεται επίσης σε ελλιπές δείγμα DNA) μέχρι τη δευτεροβάθμια δίκη, απέρριψε κατά πλειοψηφία τις αιτήσεις αναστολής και των δύο νέων. Η απόφαση ελήφθη κατά πλειοψηφία (3-2) ενώ απορριπτική ήταν και η πρόταση του εισαγγελέα.
[dynamic-sidebar id=”post-area-diabaste”]