Στα πλάνα του εν λόγω βίντεο φαίνεται ένα λευκό Ι.Χ. να σταματά, ένας άντρας να εξέρχεται από το όχημα και να κατευθύνεται προς τον κάδο, όπου και πετά τη σακούλα με το νεκρό μωρό. Στην συνέχεια επιστρέφει στο αυτοκίνητο και φεύγει από το σημείο.
Όπως προκύπτει από την ανάλυση του βίντεο, ο άνδρας από τη στιγμή που βγήκε από το λευκό αυτοκίνητο με το νεκρό βρέφος έως τη στιγμή που επέστρεψε χωρίς αυτό έκανε ακριβώς 87 δευτερόλεπτα. Οι αξιωματικοί της ασφάλειας Αττικής εκτιμούν ότι πρόκειται για το άτομο που στραγγάλισε-όπως έδειξε η ιατροδικαστική εξέταση- το μωρό και πως δεν ήταν μόνος του στο αυτοκίνητο αλλά μαζί του ήταν και η μητέρα του βρέφους.
https://youtu.be/VtglcPmdhVs
Τι εξετάζει η ΕΛ.ΑΣ.
Οικογένειες με οικονομικά προβλήματα, οικογένειες με γυναικείο μέλος που έχει ψυχολογικά προβλήματα ή νοητική στέρηση αναζητούν, μεταξύ άλλων, οι αξιωματικοί του Τμήματος Δίωξης Εγκλημάτων κατά Ζωής, επιχειρώντας να εντοπίσουν τη μητέρα, συγγενείς ή σύντροφο που επεφύλασσαν έναν τόσο φρικτό θάνατο σε ένα βρέφος, λίγες στιγμές αφότου ήρθε στη ζωή.
Δεν μπορούν να αποκλείσουν την πιθανότητα επιλόχειας κατάθλιψης ακόμη και ανηλικότητας της μητέρας, που ευθύνονται για τη σοκαριστική απόφαση της δολοφονίας του νεογέννητου.
Τα συμπεράσματα της ιατροδικαστού Σουλτάνας Μαριανού, που διενήργησε τη νεκροτομή, για τα αίτια και το χρόνο θανάτου του άτυχου νεογέννητου αγοριού, είναι συγκλονιστικά. Η δράστις ή ο δράστης στραγγάλισε το βρέφος με τον ομφάλιο λώρο και ένα σκοινί, ενώ πιθανότατα τοποθέτησε στο στόμα του χαρτοπετσέτες για να μην… ακούνε το κλάμα του!
Η κ. Μαριανού προσδιόρισε χρονικά τη γέννηση και κυρίως το θάνατο του αγοριού, λίγες ώρες πριν από τον εντοπισμό του, μεταξύ 00:00 και 06:00 τα ξημερώματα της Δευτέρας, ενώ επεσήμανε πως το παιδί γεννήθηκε ζωντανό και υγιές, με κανονικό βάρος.
Γεννήθηκε υγιές
«Πρόκειται για ασφυξία, συνεπεία περιτύλιξης της τραχηλικής χώρας διά του ομφαλίου λώρου και διά βρόχου και απόφραξη της στοματικής κοιλότητος διά τεμαχίου χάρτου. Του είχαν φράξει τη στοματική κοιλότητα και του είχαν δέσει τον ομφάλιο λώρο και ένα κομμάτι σχοινί στο λαιμό του. Το παιδάκι γεννήθηκε ζωντανό», δήλωσε χαρακτηριστικά η κ. Μαριανού.
Τα στελέχη του Τμήματος Δίωξης Εγκλημάτων κατά Ζωής αναζητούν πόρτα πόρτα πληροφορίες από κατοίκους της ευρύτερης περιοχής, ευελπιστώντας να φθάσουν τα ίχνη της μητέρας και τους λόγους που έφθασε σε αυτή την αποτρόπαια πράξη. Οι αστυνομικοί που ασχολούνται με τη σοβαρή υπόθεση εκτιμούν πως ο στραγγαλισμός του βρέφους δεν ήταν προσχεδιασμένος αλλά κάτι στιγμιαίο και «αυθόρμητο», γι’ αυτό εικάζουν πως μητέρα και πιθανοί συνεργοί είναι κάτοικοι της περιοχής.
Προς το παρόν οι αστυνομικοί δεν αποκλείουν δράστις να είναι η ίδια η μητέρα, που σημαίνει πως έχουν να κάνουν με παιδοκτονία, είτε συγγενικό πρόσωπο ή σύντροφος, οπότε πρόκειται για ανθρωποκτονία. Παράλληλα αναζητούν υλικό από κάμερες ασφαλείας καταστημάτων κοντά στην περιοχή που εντοπίστηκε από το ρακοσυλλέκτη η σορός του βρέφους στη συμβολή των οδών Πίνδου και Ανατολικής Ρωμυλίας στην Πετρούπολη, προκειμένου να εντοπίσουν ύποπτα άτομα και οχήματα.
Σημειώνεται ότι το βρέφος εντοπίστηκε τυλιγμένο με σεντόνια και σακούλες, είχε ακόμη τον ομφάλιο λώρο και χαρτοπετσέτες στο στόμα. Τα συνεργεία της Διεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών περισυνέλλεξαν τα αντικείμενα που σχετίζονται με τη δολοφονία του βρέφους, ωστόσο από την πρώτη εξέτασή τους δεν προκύπτουν προς το παρόν αξιοποιήσιμα στοιχεία, όπως αποτυπώματα και γενετικό υλικό, που ταυτοποιούνται με σεσημασμένα άτομα. Ωστόσο, έχουν στην κατοχή τους πλούσιο και «ορφανό» γενετικό υλικό, το οποίο εξετάζεται αν ταυτοποιείται με αυτό του βρέφους. Σε αυτή την περίπτωση, ενδεχομένως ανήκει στη μητέρα ή τον πατέρα του και θα αποτελέσει σοβαρό στοιχείο επιβεβαίωσης της ταυτότητάς τους στην περίπτωση εντοπισμού υπόπτων. Δεν αποκλείεται επίσης αυτό το γενετικό υλικό να ανήκει στο άτομο που πιθανότητα πήρε και απέρριψε το δολοφονημένο βρέφος στον κάδο απορριμμάτων.
Την ίδια ώρα, η αστυνομική έρευνα έχει επεκταθεί σε δημόσια νοσοκομεία, ιδιωτικά ιατρεία και κλινικές, σε περίπτωση που η μητέρα έχει καταφύγει σε αυτά για ιατροφαρμακευτική περίθαλψη.
[dynamic-sidebar id=”post-area-diabaste”]